reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja mam wrogi śluz i udało się za pierwszą IUI ale niestety poroniłam :( Później miałam jeszcze 4 IUI i niestety nie udało się. Teraz jestem w czasie stymulacji do in vitro. Dziś byłam na kontroli i tak : endometrium 11mm, jajnik prawy 8x12mm, jajnik lewy 18,13,12,13,13,12 i mała torbiel na prawym jajniku ale niestety estradiol jeszcze nie wystartował :(

reklama
Lotinda ale masz fajnie i jak dużo:-) Kiedy masz punkcję? Pecherzyki rosną 2mm na dobę także do punkcji podrosną. Super!!!

sylha - mam nadzieję, że dostaniemy z mężusiem taki najwspanialszy prezent na świecie :-) Nie wiem co dokładnie masz na myśli pisząc o czas, w którym doszłam do takiego etapu. Jeżeli chodzi o całe starania to 2,5 roku. Ale miałam problem z tarczycą i prolaktyną, od dwóch lat jest ok. W klinice jestem od roku. Najpierw monitoring przez 3 cykle, potem przerwa żeby zdiagnozować problem z szyjką, potem 4 inseminacje. Potem miesiąc przerwy na odpoczynek bez żadnych starań. Dalej przygotowanie do procedury in vitro - 20 dni antykoncepcja, potem wyciszanie przysadki około 14 dni i rozpoczęcie właściwej stymulacji 10 dni. Transfer w październiku - nieudany. Miesiąc przerwy, żeby jajniki odpoczęły po stymulacji (ten miesiąc właśnie się kończy, dziś 28dc a @ jeszcze nie ma, może jutro przyjdzie).

panterka - witaj :tak:Sony ma rację, przy IUI omija się to wstrętne śluzisko

Magdusia - jestem w stanie zaakceptować tylko i wyłącznie to "być". Trzymam kciuki Kochana, na pewno będzie ok :tak:

Ja mam wrogi śluz i udało się za pierwszą IUI ale niestety poroniłam :( Później miałam jeszcze 4 IUI i niestety nie udało się. Teraz jestem w czasie stymulacji do in vitro. Dziś byłam na kontroli i tak : endometrium 11mm, jajnik prawy 8x12mm, jajnik lewy 18,13,12,13,13,12 i mała torbiel na prawym jajniku ale niestety estradiol jeszcze nie wystartował :(

hmm dzieki za mile przyjecie tutaj:)
ja licze sie z tym i w sumie jestesmy z męzem nastawieni tylko na IUI nie licze juz na zaden naturalny cud i licze sie równiez z tym ze udac sie moze równie dobrze za 4 albo 5 razem więc jestem na to przygotowana wszystko zalezy od organizmu ale wierze ze sie uda musi sie udac
lotinda jestes widze z rudy sląskiej a ja zTG leczymy sie w ANTRUM w bytomiu a czym masz jeszcze cos innego oprucz wrogiego sluzu? przyro mi ze tyle razy sie IUI nie powiodla:((((mam nadzieje ze uda ci sie z in vitro musi sie udac

reklama
Do góry