reklama
MagdaM33
Fanka BB :)
ale dużo piszecie. nie mogłam odnaleźć tego posta :-)
M26 wspaniale. odpoczywaj i bardzo mocno &&&
Witam się z Wami ja razem z dwoma kropkami
Jestem mega szczęśliwa
Teraz leżę i odpoczywam.
Jeszcze lekarz mi przepisał acard i estrofem
Dziewczyny a ile mam razy dziennie brać tą nospe, mam max.
A teraz mega news: ostatnio źle zrozumiałam mojego lekarza bo ja 12 szt to mam zagrożonych oocytow plus 6 które się ładnie zaplodnilo i jeszcze rzaden nie odpadł, a w sumie to pobrali 28 pęcherzyków, z czego 10 było niedojrzalych itp.
Teraz to jestem prawdziwa kura.
M26 wspaniale. odpoczywaj i bardzo mocno &&&
kredka82
Pyreczka przecieraj szlaki bo moja histero zaraz po Twojej
Na pewno jezeli masz hakas przegrode w macicy itd to histero pokaze. Ja tez myslalam ze skoro kontrast sie rozlewa w calej macicy to ok ale lekarz mi powiedzial ze musi sprawdzic czy nie ma przegrody bo moje podobno troche w ksztalcie serca. I ze dlatego histero i ze mi tego polipa sprawdza czy to polip czy co. Ale hak bede juz znac termin to i tak sie o laparo zapytam skoro to jeszcze lepsze:-) i zobacze co mi powiedza
Na pewno jezeli masz hakas przegrode w macicy itd to histero pokaze. Ja tez myslalam ze skoro kontrast sie rozlewa w calej macicy to ok ale lekarz mi powiedzial ze musi sprawdzic czy nie ma przegrody bo moje podobno troche w ksztalcie serca. I ze dlatego histero i ze mi tego polipa sprawdza czy to polip czy co. Ale hak bede juz znac termin to i tak sie o laparo zapytam skoro to jeszcze lepsze:-) i zobacze co mi powiedza
niebajka
M trzymam kciuki z krzaczorów !)) nie dzwigamy, nie spinamy, na spokojnie ^^ pierwsze 5 dni totalny chill!
Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jak dla mnie to hsg tylko do oceny droznosci i ewentualnie oceny ksztaltu macicy.
sprawy endometrialne, zrostowe itd tylko histero ewentualnie dalej laparoskopia/laparotomia.
Juz mowie dlaczego.
U mnie na hsg zrostow widac nie było, a jak podeszli do laparoskopii, zeby usunąć wodniaka na jajowodzie, to sie okazało, ze kamery nie mogli nawet wsadzić, taki kipisz w brzuchu i wszystko poklejone;/ takze musieli otwierac mnie normalnie cięciem cesarskim, a jajniki to były poprzyklejane do jelit... hsg to tylko rentgen;/
Ściąga co się dzieje z zarodkami po transferze:
2-3 dniowe:
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie
Jak dla mnie to hsg tylko do oceny droznosci i ewentualnie oceny ksztaltu macicy.
sprawy endometrialne, zrostowe itd tylko histero ewentualnie dalej laparoskopia/laparotomia.
Juz mowie dlaczego.
U mnie na hsg zrostow widac nie było, a jak podeszli do laparoskopii, zeby usunąć wodniaka na jajowodzie, to sie okazało, ze kamery nie mogli nawet wsadzić, taki kipisz w brzuchu i wszystko poklejone;/ takze musieli otwierac mnie normalnie cięciem cesarskim, a jajniki to były poprzyklejane do jelit... hsg to tylko rentgen;/
Ostatnia edycja:
stacy
M26 - to teraz odpoczywaj z kropkami. :-)
Dziewczyny a ja zaczęłam robić na drutach, poprosiłam mamę żeby mnie nauczyła. Ona zrobiła już czapkę dla małej a ja robie do kompletu szalik :-) może nie wyjdzie mi tak super równo ale to będzie moja pierwsza robótka. Już kupiłam grubsza wloczke na szalik dla siebie :-)
Dziewczyny a ja zaczęłam robić na drutach, poprosiłam mamę żeby mnie nauczyła. Ona zrobiła już czapkę dla małej a ja robie do kompletu szalik :-) może nie wyjdzie mi tak super równo ale to będzie moja pierwsza robótka. Już kupiłam grubsza wloczke na szalik dla siebie :-)
kredka82
Stacy to super:-) nauczysz sie na drutach i zaczniesz na szydelku:-) a potem bedziesz haftowac i wyszywac itd:-) a potem tego wszystkiego nauczysz swoja corke i wnuczke:-) mnie moja kochana swietej pamieci babcia nauczyla ( i zawsze sie smieje ze po niej nam wszystkie zdolnosci) bo moja mama to jako jedyna z rodziny sie wybila beztalenciem artystycznym :-)
G
gość_forum
Gość
Matko jaka tu dzisiaj cisza :O
reklama
zuzik85
Może zapach faworków pomoże co niektórym wyjść z krzaczorów? Dzielę się...
Podziel się: