reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No wlasnie tych przegrod sie boje.... tym bardziej ze lekarz mi sie wydaje ze cos podejrzewal bo mi powiedzial ze dobrze zebym zrobila bo sprawdzimy czy nie ma przegrod itd... i to juz wtedy mi dalo do myslenia bo ten w krakowie tez cos mowil ze macica w ksztalcie serca???
A co jak sie okaze ze sa tam jakies przegrody???? :-( :-( :-( oni moga mi je usunac od razu czy co???:-(

Aniko a czym sie rozni histero od laparo? Bo teraz to zglupialam??? I jak ma sie laparo do hsg???

reklama
Mój gin mówił że od razu rozcinal więc chyba można razem to zrobic. A tak właściwie to od czego te przegrody się robią?

Pyreczka no chyba czlowiek sie z nimi rodzi??? Ale pewna nie jestem;-)
Jakie to zycie niesprawiedliwe... nie dosyc ze m bez armii to jeszcze u mnie caly czas pod gorke......

Kredka, histero ma na celu zbadanie macicy, a laparo całej jamy brzusznej i zlokalizowanie ewentualnych źródeł endometriozy - u mnie znaleźli ognisko na pęcherza moczowym wtedy

Magda - wychodź częściej z tych krzaczorów.

Anika - może będzie już coś widać :-)

Ja nie wiem, chyba nigdy do końca nie wyjdę zadowolona z tych wizyt. :-( najpierw w listopadzie noga odbiegała od reszty. W grudniu na kontroli nie było źle. A teraz znowu. Ręce i nogi idą w parze, ale odbiegaja od głowy. Głowa jest za duża w stosunku do wieku ciąży. Pani doktor nic nie pokojacego nie widzi, nie ma wodoglowia czy innych nieprawidłowości. Serce w porządku, przepływy naczyniowe w porządku, ilość wód ok, pozostałe narządy też bardzo dobrze. Jedynie co to mam piękne zdjęcie z profilu. Mały pucuś z noskiem zadartym. :-)

Mała waży ok 1,5 kg. Tak dokładniej to nogi i ręce idą prawie z wiekiem ciąży, a głowa nadrabia.

Ale ogólnie miałam dość badania. Dwa razy przerywałam badanie. Było mi tak słabo że szok. Tą głowicą tak mnie wyściskała, że do teraz czuję taki dyskomfort.

Aniko dzieki:-* troche mi rozjasnilas:-) ale jak przez laparo badaja droznosc??? Bo tego jeszcze nie kumam? Bo one chyba za cienkie zeby kamerke wlozyc?? Jeju ile ja jeszcze nie wiem:-(

Kredko mierzy się długość kości udowych i ramiennych oraz obwód brzucha i głowy. I komputer wylicza niby na który to przypada tydzień ciąży. I stąd wiem. Mówi że wszystko ok i ona nic złego nie widzi.

Normalnie zazylam nospe, tak mnie boli w dole brzucha po tym USG :-( tragedia

reklama
Witam sie,ja już gotowa wykąpana,ogolona i wypachniona,gacie ślubne na szczęście włożone i nowe skarpety hahaha a co jak szaleć to szaleć,i raczej bez żadnego szału ruszam OSTATNI raz po moje szczęcie :) pozdrawiam wszystkie i bardzo dziękuję za &&&&& :)

Do góry