reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
STYCZEŃ

26 - Beti
- podglądanie pęcholków
27 - stacy - 3 badanie genetyczne
27 - Pyreczka - wizyta kontrolna u gina
27 - M26 - punkcja/jajcobranie
28 - Beti - IUI
28 - stacy - wizyta kontrolna u gina
28 - niebajka - wizyta kontrolna u gina
29 - M26 - transfer

LUTY

03 - niebajka - przepływy i usg 4d
03 - kamisia - wizyta kontrolna i usg
09 - anika11 - wizyta serduszkowa
12 - zuzik - wizyta kontrolna u gina

Kredka - histeroskopia
+/- 28 - Niebajka - przywitanie z maleńką

Aniko - trzymam kciuki za dzisiejszy dzień &&&&&&&

Niebajko - to zależy w jakim robię laboratorium. W jednym normy to 12-16 a w drugim 7.6-9.5. No i właśnie dwa ostatnie badania robiłam tam i wyszło mi 7.2. Czyli poniżej normy. ;-(

Beti - no to się nam wybił jeden. Mus być dobrze.

Stacy to anemia jest niewielka :) powiedziałbym ze sie zaczyna;) spokojnie! Nie jest to powod do zmartwien. U mnie norma byla 12,5 i mialam 11,5 i dopiero lekarz mi przepisal tardyferon. Mialam brac 2xdziennie. Bralam raz, zeby mnie nie zatykalo, a jak zbadali mnie w szpitalu to hb byla juz w normie;) gdzie pamietaj, ze ja czerwonego miesa jesc nie moge... burakow tez tyle o ile bo za cukier, i panikowalam ze polece z tym zelazem beznadziejnie w dol. Dziewczyny od 1 trym zmagaja sie z anemia i wtedy to jest duży problem. My już końcówka, takze głowa do gory:) Zawsze lepiej nadganiac zelazo dieta niz tabletkami. czesto sa bardzo zle tolerowane, wiec dostałam na piczatek tylko 15 tabletek, zeby zobaczyć czy dam rade, czy zmiana. Jesli spadnie Ci trochę wiecej, to pewnie dr cos wlączy;)

Aniko &&&&
Beti&&&&&

Katharina musisz trochę bardziej pozytywnie! Emanujesz depresja. Wiem, ze pogoda nie sprzyja, ale troche usmiechu tez jest potrzebne:) cwana jestem bo w ciąży, nie? Uwierz mi, ze tez to przechodzilam.. i to nie jest latwe. Twoj M Cie wspiera?

MagdaM tez dostalam negatywa. W dodatku od kogos kto sie tu nie udziela:/ ale frajda sobie kliknąć. ..:p
Kolowtotkujesz nadal? Kot wrocil do glosu?

Ostatnia edycja:
Niebajko moj M mnie wspiera. Teraz glownie telefonicznie bo do domu zjezdza na weekendy. Moze i mam depresje...wiem. w maju M wyjezdza i wroci po pol roku wiec ta mysl mnie tez nie pociesza...

Katharina, choć okoliczności nie są sprzyjające, to pomyśl, że to poczatek "pierwsze koty za płoty". rzadko komu daje się iui za pierwszym razem, no i niestety ta walka ani łatwa, ani sprawiedliwa. Przygotowujesz się teraz do kolejnej, od tamtej się odetnij grubą krechą, zintensyfikuj działania (dieta, suplementy, porządki w głowie) i... zdaj się na naturę. Organizm i tak zrobi swoje, a im większe trzymanie się terminów, tym większe "rozjazdy". niestety. cykl, cyklowi nierówny. choć Ci smutno i źle, to się nie zrażaj. Są tu rózne historie, rózne osobowisci i na szczęcie wiele happy endów! Ty też swojego się doczekasz :)

reklama
No i Anika napisała wszystko w temacie:)
Podpisuje się ręcami i nogami. Moge tylko pożyczyć, zeby ta droga do szczescia była jak najkrotsza, cobys szybko stąd wyfrunęła;)

I szukaj plusów! Hsg masz ok, matko ile bym dała za drozne jajowody! Dziewczyno masz wielkie szanse, a beznadziejne przypadki jak forum pokazało, otrzymuja swój cud:) wiara, nadzieja i trzeba działać! My mozemy podpowiadać;)

Aniko widziałam, że Ty tez opluta:D tego bym sie po Tobie nie spodziewała, taki pozytywny duch:D
Ja się zabieram za dziewczyne z pociągu.
Focha mam na N. nic nie robie! kopyta w gorze!

Do góry