reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Katharina co To za glupoty
Ja mam.amh 17! I to nie jest zadna tragedia! Na forym sa dzirwczyny z amh ponad 20!
Tragedia byloby 0,1 bo wtedy szanse na komorki jajowe z ktorych beda zarodki marne.
Wysokie amh moze swiadczyc o pco lub wielotorbieliwatosci jajnikow. Masz duzo pecherzykow na jajnikach. Madra stymulacja niewielkimi dawkami i super! Cieszyc sie a nie dolowac.
Ja pco mimo wtsokiego amh nie mam!

Jakie dlugie masz cykle??

Emma Cudoooooowna!:** Buziaczki i zdrowka!!!

Beti ciekawa sprawa z tym amh. A na tych samych odczynnikach na pewno? Bo jest rozgraniczenie na nowe i stare.. i wtedy jest różnica.

Ostatnia edycja:
O boze...dziekuje ze mi to wytlumaczylas...bo ja zrozumialam ze czym wieksze to gorzej i bez szans ba dzidzie. To mi troche jyz lepiej. Dzieki niebajka

Katharina albo lekarka dennie tlumaczy, albo sie nie dogadalyscie.. czy ty leczysz sie w jakiejs klinice czy po prostu w gabinecie? Trzeba tylko uwazac, zeby Cie nie przestymulowac. Przepraszam jak mi cos umknelo a już pisalas.. ale szykujesz sie do iui tak? Owulujesz? Bylas czyms stymulowana?przypomnisz mi jakis zarys?

Ogolnie chyba sie nie zrozumialysmy. Cos mowila o policystycznych jajnikach ale z tym amh zrozumialam ze to katastrofa. Ogolnie zanim zaczelam sie starac o dziecko to okres mialam 2 razy do roku. Pozniej tabl antykonc. A potem starania o dziecko. Jestem juz po pierwszej inseminacji nieudanej ktora mialam w 20 dc. Najpierw bralam clostribegyt ale po nim nawet na mm nie urosl pecherzyk. Potem 10 zastrzykow chyba meridon. I byl pecherzyk 20mm. Zdziwilo mnie tylko to ze po insemunacji mialam jesc duphaston ale dopiero od 6 dnia. Kolejna inseminacja w lutym

reklama
Tak myslalam ze pewnie masz problem z owulacja... czyli pecherzykow dużo, ale noe wzrasta dominujacy, i nie ma owulacji... musisz uwazac zeby torbiele sie nie robily. Mialas robiona prolaktyne? fsh, tsh, lh?
Masz cukrzyce?w tym temacie sie za bardzo nie znam, ale metformina przewijala sie chyba na watku "kto po in vitro". Kojarze bo to chyba nie jest lek obojętny dla ciazy.
Uwazam ze powinien sie Toba zajac ktos z doswiadczeniem,
a nie ktos kto bedzie sie uczyl na Tobie, bo nigdy nie widzial takiego amh.

Clostillbegyt jest chyba najskabszym lekiem do stymulacji. Od niego sie zazwyczaj zaczyna. U mnie byla reakcja, a u Ciebie trzeba bylo.siegnac po coś innego i efekt jest:) zasyrzyk na ostateczne dojrzewanie komorki byl?

I pytanie, czy mialas kiedys jakies operacje brzuszne, zapalenia przydatkow etc? Mialas sprawdzana droznosc jajowodow? Hsg, sonohsg?

Duphaston mial tylko wspomoc ciążę gdyby sie cos tam zadzialo;) niektorzy podaja od razu, niektorzy trochę pozniej.

Do góry