reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Madzia no ja tez myslalam ze masz w poniedzialek:-) no a z ta beta u Ciebie to masakra ze tak trzeba czekac a ja myslalam ze u mnie to sa zaswiaty haha a ja niecale 100km jechalam tylko;-) a w lebek to pocczuj pstryczkabo wlasnie Ci go wysylam:p
Dziewczyny a czy ktoras mi poda dokladne nazwy badan ktore wchodza w sklad morfologi? Bo m ma to zrobic tutaj zeby miec na wizyte u anestezjologa ale wiecie jak u mnie jest... w pl to sie idzie i mowi ze cala morfologie a tu takie pojecie nie za bardzo istnieje bo tu trzeba wypisac pokolei wszystkie badania.. ja zreszta tez pojde zrobic co sie da bo tu jednorazowo 20e za pobranie krwi sie tylko placi i bez znaczenia co robia wiec moge isc a w pl moge je powtorzyc i zrobic wiecej.
Martwi mnie ta tarczyca ze najlepiej powinna byc kolo 1 a moje tsh z ostatniego badania to 0.14 ( przy normie 0.27-4.20) i zastanawiam sie czy jest jakas szansa ze w 3 tyg moge cos z tym zrobic?

reklama
Strawbelka witaj - przepraszam nie zdazylam sie przywitac:-)
A czy iui to pomysl lekarza? Bo jezeli u m armia ok i masz wiele badan za soba to szczerze mowiac nie wiem jak iui moglaby pomoc? Wyszly Wam jakies przeciwciala przeciwplemnikowe albo cos? Bo jak problem jest w samym zaplodnieniu to iui raczej nie pomoze??? Ale moge sie mylic:-) rozwazcie to dobrze zeby nie tracic czasu. A w jakiej klinice sie leczycie?
Kredka, kiedys lekarz wspominal o inseminacji, ale zaraz potem udalo sie zaciazyc, potem po poronieniu w 3 cyklu znow sie udali, teraz od czerwca nic. Mam tez 2 razy dluzsza szyjke i mala macice i to podobno utrudnia tez zaplodnienie i zagniezdzenie. Wczesniej zaszlam jak zastosowalam albothyl, to w tym cyklu co stosowalam zaszlam, wiec moze cos ze sluzem tez mam, nie wiem. Teraz niby tez zastosowalam albothyl ale nie wyszlo. Maz niby nie ma tragicznego nasienia ale chyba nienajlepsze, jeden lekarz mowi ze jest zle a inny ze nienajgorsze. Przez rok moglo sie nasienie zmienic bo maz ma stresujaca prace. Stad pomysl na inseminacje. Mam 35 lat. Niska rezerwe. Jeden jajowod niedrozny, jeden jajnik chyba po wycieciu torbieli nie pracuje ale nie wiem...owulka zawsze jak dotad z tego samego jajnika zdrowego z droznym jajowodem. Endometrioza. Hashimoto. Komorki NK, ale biore wlewy i leca ladnie w dol, juz powinny byc w normie.

Kredka poczułam pstryczka, a jaki on pozytywnie nastrajający :-D

i jeszcze mi zabili Adama w Na wspólnej:no2: poszedł grać do M jak Miłość:-p

dzwoniła lekarka. zwiększyła estrofen , luteinę zostawiła, nt hcg wypowiedziała się tylko tyle że ma wielką nadzieję że w wigilię lekarz będzie miał dla nas dobre wieści. taka oto sytuacja

Ostatnia edycja:
Magda ja o Twoim pakiecie weryfikacji dobrze wiem:) czekam na telefon lekarza. Uwazam tylko ze bezsensem jest beta w 5 dniu a nastepna w 10.... i tak kojarzylam ze nie masz gdzie u siebie zrobic...
Beta na tescie ciazowym wyjdzie Ci kiedy stezenie we krwi osiagnie okolo 100 jednostek. Dlatego u Kasik byl cien cienia. Mozesz sprobowac w pn /wt z czulym testem jesli Twoja psychika Ci na to pozwala. Ja bylam tchorzem. No i lab byl blizej..

Tez wlasnie oglądałam Adama:/...

No widzisz Madziu:-* ja to dalej wierze ze w wigilie sie porycze z radosci jak przeczytam Twojego posta z wysoka beta:-D

Dziewczyny a czy ktoras pomoze z tymi badaniami co przed chwila pisalam? Prosze:-*

kredko a o co chodzi bo ja nie wiem. chcesz wiedzieć co są za badania na kartce kiedy idziesz i mówisz że chcesz morfologię zrobić?

daj na priv maila to wyślę ci fotkę z moją morfologią i sobie spojrzysz co zawiera

Witaj Strawbelka :) ja miałam iui bo M ma słabe nasienie żeby nie powiedzieć fatalne. Byłam ok 10 dc na podgladaniu i później iui w 14-15. Badań nie miałam oprócz hsg po 2 iii.
Madziu czekamy z Tobą na czwartek:*

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek :)
Już się pogubiłam czy pisałam na tym wątku ze 08.12 przyszły na świat moje chłopaki:)Dawid 2240 i Marcel 2270.Od soboty jesteśmy w domu czyli już tydzień a ja dochodzę do siebie po Cc. Godzinę po sciagnieciu szewka miałam 5 cm rozwarcia i zero szyjki i szłam na porodowke, wszystko poszło błyskawicznie. Przepraszam ze tylko o sobie ale kochane nawet nie nadrabilam forum

Do góry