reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Smerfetko,
Co do lekarza...ANA wyszły mi dodatnie, ale rozszerzona diagnoza - profil ana 3 wszystko ujemne.I tu dziwna sprawa ,że immunolog "wkurzył" się na mojego gina,że dawał mi encorton - po twierdzi,że wystarczy heparyna (dodam, że zespół antyfosfolip. wyszedł ujemny). Pierwsze wyniki dostałam pod koniec pazdziernika, ana 3 odebrałam wczoraj.
Tu lekarz gin powiedział, że możemy czekać do pełnej diagnozy, albo próbować.... To była nasza decyzja ,że próbuje, bo miałam tą swiadomość,że udało nam się zaciążyc dopiero w 8 cyklu. Tym razem zaskoczenie było ogromne. Ja od owulacji włączyłam encorton, acard , duphaston, a po pozytywnym teście heparynę.

Nie pisałam wczoraj bo byłam i w sumie jestem psychicznie wykończona.....
Pojechał wczoraj do gin, na korytarzu same brzuchate. Jedną musiałam przepuścić i jak miałam już wchodzić przyszła druga , która zapytała się czy może wejsc tylko po l4. Przepuściłam, ale rozkleiłam się totalnie, uciekłam do łazienki, tam się ogarnęłam. W końcu weszałm, z zaciśnientym gardłem powiedziałam, że znów nic z tego....Powidział, że sprawdzi na usg i ustalimy co dalej.
Dziewczyny tego się nie spodziewałam i nie umiem opisać emocji, które miałam w sobie.
Okazało się,że jest zarodek i w dodatku akcja serca/tętna? . Jak to możliwe? Bete powtorzyłam i była podobnych wartości. Widziałam małą fasolkę, która cała "chodziła" tak jakby mocno odddychała....Boże, czuję się jak w jakimś koszmarze. Lekarz twierdzi, że trochę trofoblast mu się nie podoba i żeby przygotować się na najgorsze, bo sama wiem jaki powinien być przyrost bety, ale zna też przypadki wolno rosnącej bety lub jej spadku przy dochodzonych ciążach......
Tydzień temu pęcherzyk miał 5mm, wczoraj 8mm z ciałkiem zółtkowym i zarodkiem przy wzroście? bety 2200 na 2800. Nie ogarniam
Psychicznie jestem wrakiem....Nie wiem co się dzieje....
Jutro kolejna wizyta...

Przepraszam, że tylko o sobie....

reklama
Lumia kochanie moje pisz tylko o sobie bo jesteś bardzo ważna ty i twoja kropeczka. bardzo mocno przytulam. i cały czas czekam na wiadomości od ciebie

Lumio,tak naprawdę nie wiadomo czy sie cieszyć czy płakać bo tak naprawdę nic nie wiesz,ale mała nadzieja się tli :) i trzeba nią żyć bo się wykończysz.
Tulam Cie mocno i jestem z Tobą :)

Lumia czyli szansa jeszcze jest!!! To niesamowita wiadomosc!!! Trzymam mocno za Ciebie kciukasy i wierze ze bedzie dobrze!!! Pisz nam tu ile wlezie bo wiesz ze zawsze lzej na duszy jak czlowiek sie wygada! Mozesz wziasc eolne z pracy? O ktorej masz wizyte jutro??? Dsj znac od razu prosze:-* i trzymaj sie!!!

co się porobiło z naszym forum??

dostałam wyniki 3dpt hcg 2, prg 38,72, estradiol 1855. teraz czekam do 16 na tel od lekarza

udanego dnia

Madzia czyli beta 2 to dobrze? A progesteron i estradiol to nie wiem jakie sa normy.

A o co Ci chodzi z forum? Ja sie rano musialam logowac i nie wiem czemu zawsze jest problem z logowaniem z tel i moja metoda to jak sie wpisze login i haslo to trzeba przytrzymac przez 3sek jednoczesnie zaloguj i dolacz i za ktoryms razem wskakuje. To tak jakby ktoras tez nie mogla sie zalogowac. Juz kiedys tak mialm. I jak baciskalam tylko zaloguj to mnie przekierowywalo do rejestracji

reklama
Kredko ja mam wykupioną opcję nadzór nad implantacją ( już chyba wspominałam) w tym pakiecie są 4 weryfikacje i każda składa się z badania tych 3 hormonów. dzisiejsze hcg nie mówi nic. dziewczyna w labo odrazu mi powiedziała, żeby się nie sugerować wynikiem hcg bo na dziś 3dpt interesują nas pozostałe hormony żeby wiedzieć czy dawki leków modyfikować.
jak patrzę na normy laboratoryjne to wyglądają oki, ale zobaczymy co lekarz powie

oczywiście nie zdziwię żadnej z Was jeśli powiem , że wujka google pytałam i dziewczyny miały w 3dpt miały 1; 2; 2,39 a później ona sobie ładnie rosła no i tak będzie w moim przypadku, bo takie mam postanowienie :-)

Do góry