reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kamisia no wlasnie ja po prostu nie moge zrozumiec dlaczego oni mnie tak zbyli - bo czy moge to innaczej nazwac? Jak sobie jeszcze przypomne ile kasy wydalam na bilety bo musialam je kupowac na ostatni moment zeby owu numeru nie wywinela to az mnie trafia! Ja do dzisiaj nie moge pojac dlaczego oni mi nie kazali zrobic tego hsg... i mam wielki zal o to.. moze bardziej sie im oplacalo naciagnac mnie na 4tys za dawce niz na hsg... i najgorsze ze caly rok zmarnowany:-(
Jedno wiem ze gdybym na ten watek trafila wczesniej to by sprawy sie innaczej potoczyly bo wiedza teoretyczna lekarza nie jest rowna Waszej wiedzy praktycznej.

reklama
No niestety....ja w końcu trafiłam w dobre ręce i wszystko zamknęło się w 9 miesiącach i co?Pierwsza iui i jest ciąża bo problem okazał się,że tak powiem łatwy do obejścia. A pan ordynaror juz pod koniec widziałam,że był zrezygnowany i nie wiedział co robić ale dalej mnie faszerował bez sensu lekami...a w te dobre ręce trafiłam dzięki mojemu mężowi he he :-)

Kredko już teraz nie ma co gdybać,stało się,stracony czas i tego nie cofniemy,ja oczywiście chciałam pana ordynatora do sądu podać he he bo już taka jestem narwana,ale po co się jeszcze denerwować. W styczniu łap się nowych scenariiszy i musi być dobrze :-) !!!!

Witajcie!
Kredko, no widzisz, nie wiadomo jaki mieli w tym cel, by nie zrobić Ci hsg na samym początku. Mnie mój gin na samym początku powiedział, że jak jest owulacja, a do ciąży nie dochodzi (zakładając że jest armia), to zrobimy hsg. I gdy jechałam później do kliniki leczenia niepłodności, to chyba ze dwa razy mi przypominał, żebym wzięła wynik z hsg, bo jest w porządku i to przyspieszy dalsze leczenie.
Kredko, dowiedziałaś się coś na temat biopsji?

Kamisia, każda z nas drży do samego końca. U mnie końcówka 6 miesiąca i coś dwa razy jakiś skurcz mnie złapał. Trzymał z 5 minut, ale puścił. Znowu zaczęłam więcej leżeć, w piątek na wizycie pierwsze o tym powiem. Niby tłumaczę sobie, że maluszek potrzebuje coraz więcej miejsca i pewnie macica się rozciąga, ale dopóki nie potwierdzi tego gin, to jakaś obawa się tli...

Zuzik nic sie nie dowiedzialam a nie mam czasu szperac w necie wiec idziemy na zywiol:-)
Poza tym mam glebokie wewnetrzne przeczucie ze od nowego roku wszystko sie zmieni:-) i ze koniec tych wszystkich problemow i teraz juz bedzie tylko do przodu:-) bo moj pech juz w koncu musi odejsc!!!!!!!!! I odpycham go od soebie cala swoja moca;-)
A przynajmniej jak bedziemy na tych badaniach teraz to podgladne jak moja owu sie ma bo prawie powinna wtedy wypasc:-) i w sumie to zajarzylam to po fakcie jak kupilam bilety ze wtedy bedzie owu a prawde mowiac wybieralam bilety w dniach kiedy byly najtansze bo bylo mi to obojetne kiedy przylecimy:-)

Ostatnia edycja:
Zuzik a co do skurcxy to wydaje mi sie ze to faktycznie rozrastajaca sie macica ale najlepiej jak lekarz to sprawdzi bo wiesz ze trzeba chuchac na zimne;-)

Lumia jestem wkurzona i załamana! Co za lekarz debil Cię prowadzi?!?! :-( Dlaczego od razu po otrzymaniu wyników ANA nie kazali brać Ci encortonu? Przecież ja miałam brać 2 mies przed transferem, a w sumie brałam mies przed ciążą bo wyszedł naturals. Kasik chyba ze 2 mies brała steryd zanim dostała zgodę na kolejne podejście..... proszę poszukaj dobrego immunologa... moim zdaniem uda Ci się naturalnie ale musi Cię poprowadzić dobry immunolog.... wiem że bardzo Ci teraz ciężko ale Tobie się uda, uwierz.... tule Cię mocno

Kredka jeśli mogę coś podpowiedzieć - nie decyduj sama o tym czy będzie iui czy ivf. Zapytaj lekarza w invicta, niech on zadecyduje czy iui u Was ma jeszcze sens. Bo jeśli biopsja da odpowiednie nasienie, to może nie ma sensu marnować go na iui które ma ponoć 12% szans, a lepiej od razu do ivf które ma ok 34% szans o ile się nie mylę... to oczywiście tylko ogólne statystyki ale o czymś świadczą. Trzymam kciuki i cieszę się że obejrzysz choć trochę moje piękne miasto i invicte w której spotykalysmy się z dziewczynami z forum ;-)

Magda zmiana kliniki to był super krok! Kto by pomyślał że po tylu niepowodzeniach będziecie mieli aż tyle własnych zarodeczkow! :-) cieszę się i tak jak Yoanna zza krzaka trzymam kciuki!!!!

Pozdrowienia dla wszystkich od niewyspanej matki, bo dziec pół nocy piszczal z radości i nie myślał o spaniu :-/

Smerfeta dzieki:-* a Gdansk to ja bardzo lubie i mam nadzieje ze uda sie nam zjesc rybke nad morzem;-)
I oczywiscie tak jak pisalam ja sobie tylko gdybam ale ja sama nic nie bede lekarzowi mowic tylko czekac co sam wymysli:-) tym razem zdaje sie na nich! O ile wogole do biopsji dojdzie bo jeszcze rozne rzeczy moga na tej wizycie wyniknac wiec dopoki androlog nie zobaczy m nic tak na prawde nie wiadomo. Bo mozemy nic nie zalatwic oprocz badan - taka opcja niestety tez jest ale odrzucam ja myslami od siebie.

GRUDZIEŃ

16 - niebajka -
kontrola w poradni diabetologicznej
17 -
18 - zuzik -
wizyta kontrolna u gina
23 - pyreczka -
beta hcg
23 - stacy -
wizyta kontrolna u gina
24 -
25 -
26 -

29 - kamisia -
wizyta kontrolna u gina
30 - niebajka -
3 usg prenatalne
31 - niebajka -
wizyta u gina prowadzącego

STYCZEŃ

11 - Kredka - przylot do PL, zmiana kliniki, diagnostyka emka :)
27 - stacy - 3 badanie genetyczne

Anika11 - crio :)
Beti - kolejny krok :)

reklama
Do góry