reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A najbardziej mnie wk... ze hindusi itp przyjezdzaja tu maja wszystkie swiadczenia itp i za nic nie musza placic. I nie jestem rasistka tylko szlak mnie trafia

reklama
Wrocilam. A wiec tak
Po bardzo dlugim oczekiwaniu przyja nas pan doktor cwaniak. Jak weszlismy to mu w skrocie mowie ze skierowala nas moja lekarka poniewaz nie stac nas na zrobienie tutaj invitro prywatnie itd. A on mowi to ja wam teraz zadam pytania wiecpytal pytal pytal ogladal wszystkie dokumenty zdjecia itd. Wszystko rozpisywal rysowal jak co wyglada itd. Nie ch ialam byc bezczelna i mowic mu ze ja to wszystko wiem wiec sluchalam.. po 30min jak juz sie napisal i narysowal powiedzial ze mamy 50% szans i ze bedzie nas to kosztowac 10 tys euro:-) wiec ja mu mowie ze po to tu przyjechalismy bo moja lekarka powiedziala ze mozemy miec to bezplatnie. Na co on z szyderczym usmiechem dodal ze w tym kraju nie ma nic bezplatnie. Wiec ja mu mowie ze nie mam 10tys euro wiec niestety nie zrobimy tego. On mowi zebym dla pewnosci zrobila jeszcze tarczyce bo pytal czy biore leki przy takim wyniku. I jeszcze sie mnie pytal czy mialam kiedys badanie na chyba to byl jakis wirus ale nie moge sobie nazwy przypomniec i zebym na to zrobila i amh. Ze przydadza mi sie jak soe zdecyduje na invitro w pl bo tam duzo taniej jest. Wiec poszlam z tymi kartkami na krew od razu i niby ten wirus i tarczyce bezplatnie i amh platne. Jedyne z czego sie ciesze ze to amh w koncu zrobilam wiec tyle z calej wyprawy pozytku.. a caly dzien zmarnowany i tak...
Utwierdzilam sie tylko w tym ze moja intuicja mnie nie myli:-) i zejak czegos nie ma w google to znaczy ze nie istnieje:-)

Zlosc mi juz przechodzi, ide popoludniu na silownie to sie wypoce i wyzyje:-D

Jefyny plan jaki mam teraz wglowie to musze przebadac m czy on nie ma tam cos poplatane i temu plemniki sie nie wydostaja. Tym bardziej ze nie daje mi spokoju ten wodniak ktorego niby ma i o ktorym lekarz w katowicach tam gdzie pierwsze bylismy mu powiedzial ze ten wodniak nie przeszkadza. Tylko ja nawet nie wiem gdzie on mialby isc z tym do androloga??? Moze na jesien beda tanie bilety to na 1 dzien poleci.. co myslicie?

A jeszcze zeby podsumowac moja historie to wszystko byloby super gdybym ja nie zrezygnowala z dobrze platnej pracy zeby otworzyc swoj interes ktory niestety nie wyszedl tak jak planowalam bo ten kraj potrzebuje na pewne rzeczy wiecej czasu niz reszta europy... i teraz m pracuje a ja tylko dorobie do jego wyplaty wiec najzwyczajniej w swiecie nie jestem w stanie odlozyc takiej kasy. Gdybym wiedziala przed zwolnieniem sie ze jest taki problem to w zyciu bym tego nie zrobila i tam pracowala dalej. I teraz jestem w dylemacie co mam robic dalej? Cxy rzucic to wszystko i isc do roboty czy szukac jakiejs pracy nie wymagajacej duzego wysilku psychicznego ( i tu odzywaja sie moje chore zawyzone ambicje) zeby odbebnic swoje i isc do domu majac wszystko gdzies. Czy jeszcze liczyc ze sie sytuacja odmieni i ciagnac to co robie... musze to wszystko przemyslec bo wczesniej pasowalo mi ze mam wolne kiedy chce bo moglam latac co chwile do pl a teraz to juz sama nie wiem...

no kredko moja kolorowa to masz wiele rzeczy do przemyślenia.

mój m był u urologa i zrobił mu usg jąder i wszystkiego w okolicy, a później w poradni andrologicznej gdzie zrobili mu badania nasienia i krwi na przeciwciała i wszystko co tam tylko można zrobić

Oj kredko myślałam że nam powiesz jakieś naprawdę dobre wieści. Ja nie wiem skąd ta kwota 10 tys. Euro? ???? Aż padłam z wrażenia. Ale przynajmniej wiesz na czym stoisz.

Na pewno musisz przebadać swojego m. Wiem że to daleko od Krakowa ale polecam ci dr. Wolskiego z Novum. To jest androlog. Naprawdę fachowiec, ma ogromną wiedzę i doświadczenie. Nam też go polecili :-)

Kredko on przyjmuje w Warszawie w Klinice Leczenia Niepłodności NOVUM. Cena konsultacji chyba 150-170 zł a biopsja to koszt ok. 1900 zł w tym masz mrozenie i badanie histopatologiczne. Ale zawsze możesz zadzwonić, oni Ci tam wszystko wytlumacza.

reklama
Do góry