reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A ja jakoś weny nie mam,bardzo zdołowałam się tą nie udana inseminacją. W tym cyklu wzięłam tez clo aby postarać się naturalnie, dzisiaj ode na monitoring czy coś tam urosło.
Mimo że nie odzywam się to czytam Was regularnie ;)

reklama
A ja jakoś weny nie mam,bardzo zdołowałam się tą nie udana inseminacją. W tym cyklu wzięłam tez clo aby postarać się naturalnie, dzisiaj ode na monitoring czy coś tam urosło.
Mimo że nie odzywam się to czytam Was regularnie ;)

M26 kazdej z nas po nieudanej probie jest przykro.. ale zeby dopiac swego musimy isc dalej!! Dopoki walczymy jestesmy zwyciezcami!!!! Pamietaj o tym bo mi to siedzi w glowie caly czas ( chyba to ktoras tu napisala o ile sie nie myle:-*)

Stacy GRATULACJE! Super Kochana!:-D

M26 - więcej wiary! Popatrz na nas, niby same beznadziejne przypadki (bez urazy dla nas), a lista coraz krótsza ;-) Pamiętaj, że na końcu tej drogi jest Twoje Dzieciątko. Warto nią iść!! ;-)

M26 wiem, że jesteś przygnębiona. wszystkie przez to przechodzimy. dobrze, że działacie. napewno osiągniecie sukces.
rozumiem , że nie masz weny;-) jeśli będziesz chciała pogadać bardziej kameralnie zapraszam na priv

Od czego zacząć? Pierwsza diagnoza padła w 2013 gdzieś na początku roku. Mój m robił badania i wyszła azoospermia. Postanowiliśmy walczyć, zaczęliśmy się zdrowo odżywiać, m zgubił parenaście kilo, zażywał suplementy. Ale niestety w biopsja w styczniu 2014 r nie przyniosła nic. Nie znaleziono żadnego plemnika. W maju tego samego roku miałam pierwszą IUI, a w tym roku w maju ostatnią czyli 6, zresztą każda była nie udana. I tak padła decyzja o in vitro:-) I tak jak powiedziała emenems trzeba było tak od razu. Ale życie nas uczy, a ja się cieszę narazie z tego co mam i mam nadzieję, że będzie dobrze. MUSI BYĆ :tak:

M26 - nie smuć się bo na pewno będzie dobrze. :tak:

Ja nadal nie wierzę. :szok:

STACY
JAK STRASZNIE SIE CIESZE;-)
A nasza lista niech kurczy sie systematycznie;-)

Pisalam wczoraj ale widze, ze posta wcielo:-/
A zasuwacie ostro Kochane;-)

Aniko
Wysowianke kupuje w kauflandzie. Stoi z kumplami Janem, Henrykiem etc. Na jednej polce;-)

Magda
Niestet niektorym brak wyczycia...
Ale Dzielna I madra z Ciebie Dziewucha:-*

A ja dzis bylam na podgladaniu. W srode jeszcze nic sie nie zapowiadalo, a dzis pechol 23mm. Dostalam ovitrelle i maz mi zasadzil w 4litery:p
Ale jednak nie zdecydowalismy sie w tym miesiacu na iui...
Po pierwsze mojego lekarza jeszcE nie ma, a ja, choc mowil zeby dzwonic, nie lubie tak...
Po drugie przed kolejna iui chce zrobic badania. Uswiadomilam sobie,ze juz ponad pol roku minelo...chce wszystko "odswiezyc".Tym batdziej, ze siostra moja jeszcze chwile temu miala wszystko ok Z tarczyca, a ostatnio wyniki wyszly zle.
Poza tym dziwnie sie czuje, juz drugi cykl...glowa mnie czesto pobolewa , a w pierwszej polowie cyklu czuje siw jak w drugiej - objawy ciazowe:p
Podsumowujac przed 4 iui chce zrobic przeglad wraz z imunologia, tak jakMAGDA;-)
Jak to sie mowi, co sie odwlecze...;-)
Wiec probujemy naturalnie, bo cyklu szkoda, a pozniej dalsze dzialania.

Magda
Biorac powyzszy moj wywod pod uwage;-) podeslesz mi info jakie badania zrobilas i ile Cie to kosztowalo? Bede bardzo wdzieczna:-)

Stacy gratulacje!!!!!! :-D

Magda z badaniami immuno... też powiedziałam - trzeba było tak od razu a nie męczyć się z iui, z ivf... ;-)

Co do informowania o ciąży to pamiętam jak moja koleżanka z pracy bała się powiedzieć mi o ciąży ale powiedziała mi tego samego dnia, w którym się dowiedziała przepraszajacym tonem - kochana dziewczyna :-) cieszyłam się ale i tak w pierwszej chwili poczułam się tak jakbym przelykala kamień - dosłownie... 2 tyg później i mi wyszedł pozytywny test - i ten test wyszedł mi dokładnie rok temu parę min po godz 6 rano ;-)

Magda
Biorac powyzszy moj wywod pod uwage;-) podeslesz mi info jakie badania zrobilas i ile Cie to kosztowalo? Bede bardzo wdzieczna:-)

jutro zdam krew i wszystko napiszę

Co do informowania o ciąży to pamiętam jak moja koleżanka z pracy bała się powiedzieć mi o ciąży ale powiedziała mi tego samego dnia, w którym się dowiedziała przepraszajacym tonem - kochana dziewczyna :-) cieszyłam się ale i tak w pierwszej chwili poczułam się tak jakbym przelykala kamień - dosłownie... 2 tyg później i mi wyszedł pozytywny test - i ten test wyszedł mi dokładnie rok temu parę min po godz 6 rano ;-)

ale ja inteligencją błysnęłam przeczytałam że rok temu i aż mi sie głupio zrobiło, jak to? Alusia ma roczek a mi to umknęło:zawstydzona/y::-)

reklama
Tadam!
Dzisiaj na wizycie szaleje Anika:)
Wielkie kciuki! :*

Przypominajka:

LIPIEC

28 – anika11 – wizyta przed stymulacją <jupi!jupi!>

29 - stacy - piekny przyrost bety:)
30 - niebajka - spotkanie z Bąblem

SIERPIEN

14 - zuzik85 - wizyta serduszkowa ♡♡

marzen88 - hsg