reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Błonka- co najmniej żałosne, moja sąsiadka miała w lutym atak kamieni i od razu ją wzięli pod nóż, żeby nie było właśnie za późno!!!!!!!!!!Tak ta nasza polska służba zdrowia- jak nie masz kasy to nie masz zdrowia niestety. Ja jestem za tym żeby zlikwidować ZUS czy KRUS, niech powstaną prywatne ubezpieczalnie i każdy będzie się płacił ile chciał i gdzie chciał, niech sprywatyzują szpitale, to Ci się będą o każdego pacjenta bić a nie traktować jak wyrzutka. Byłam kiedyś w Holandii- tam ten system całkiem ładnie funkcjonuje!!!!!

reklama
Błonka, wiem od podstaw jak działa służba zdrowia. Dlatego mam tego dość. Powinni zlikwidować NFZ!! Co to za durne limity, mnie się rzygać chce jak to słyszę. Kiedyś płacili za każdego przyjętego pacjenta, a teraz limity miesięczne wyznaczyli i za więcej nie zapłacą. Choreeeeeeeee.

Najlepsze jest to, że nie mam nic do starszych ludzi, a,e niektórzy chodzą do lekarza jak na sranie i wyczerpują wszystkie limity. Potem przychodzi młody człowiek, raz na 3 lata i dla niego nie ma miejsca. Musi czekać 6 miesięcy.

niektorzy chodza nawet jak nie potrzebuja ;/ albo zajmuja kolejki bo w kilku szpitalach probuja na raz a potem i tak z tego nie kozystaja i sie robi tak zwana sztuczna kolejka ;/ pojedziemy za 2 h do tego spzitala oby nas przyjąl bo jak nie to juz nie wiem gdzie pojde chyba znowu na SOR po zastrzyki...

Witam dziewczyny:-)
Pisałam wam wcześniej że zamierzam zmienić klinikę przez ostatnich parę miesięcy jeździłam do Provity do Katowic,tam miałam wykonane dosłownie wszystkie badania i po tych badaniach miałam 2 razy robioną IUI niestety ani jedna się nie udała.
Wczoraj z moim mężem pojechaliśmy do kliniki do Mysłowic wzięłam z sobą oczywiście wszystkie badania,weszliśmy do lekarza i wiecie co mi powiedział że dlaczego poprzedni mój lekarz z Provity kazał mi porobić dużo niepotrzebnych i kosztownych badań jak problem stoi po stronie mojego męża mi wystarczyło zrobić dosłownie trzy badania aby stwierdzić że ze mną jest wszystko ok.Zapytał nas czy mój m miał w swoim kierunku robione jakieś badania w Provicie odpowiedzieliśmy że nie(bo nie miał tam żadnych badań,oprócz badania nasienia)zdziwił się bardzo gdyż za obniżonymi parametrami nasienia może stać dużo przyczyn jak np.jakieś zapalenie o którym mężczyzna nawet nie wie a które wystarczy leczyć antybiotykami,obniżone hormony itd.Druga rzecz jak spojrzał na wynik mojego męża z nasienia to stwierdził że jak lekarz mógł zdecydować się na IUI w naszym przypadku jak i tak wiedział że nic z tego nie będzie bo nasienie mojego męża mimo że ilościowo było zbyt małe to jeszcze dochodzi ruch typu A poobliczał to i powiedział że z tych 5mln które były to prawidłowych do IUI zostało by tylko parę tysięcy i robił nam IUI ze świadomością że i tak się nie uda.Normalnie jak tam siedziałam to się poryczałam jak głupia bo ci lekarze z Provity myślą że my pacjenci jesteśmy jakieś krowy dojne nie próbują nam pomóc tylko wyrywają kasę,nie zdają sobie sprawy z tego co kobieta przechodzi starając się o dziecko a jej się to nie udaje a tym bardziej po IUI bo jest jakaś nadzieja przez te kilka tygodni aż w końcu się okazuje że nic z tego nie wyszło.

Ten lekarz porobił mojemu kochanemu badania z krwi,zrobił wymazy bo on chce znaleźć przyczynę tego i to leczyć a później dopiero stwierdzić co dalej mamy robić czy naturalnie nam się uda,czy kolejną IUI czy też in vitro.A jeszcze do tego uświadomił mi że plemniki po selekcji są silne tylko przez kilka godzin i IUI robi się 36 h po podaniu zastrzyku aby trafić jak najbliżej owulacji a nie kilkanaście godzin przed owulacją gdyż one są w przypadku mojego m słabe i poobumierają dosłownie wszystkie w ciągu 5h po selekcji.

Ale się rozpisała normalnie aż teraz wam piszę i ryczę jak głupia,sorki dziewczyny ale musiałąm komuś o tym powiedzieć,mój mąż jest tak zły na tego lekarza z Provity bo cały czas mówił że to on ma słabe nasienie i czy nie można mu porobić jakiś badań aby stwierdzić przyczynę to on nam odpowiedział że tego się nie da wyleczyć.Masakra jaka ja byłam głupia że tak zaufałam lekarzowi z Provity

A do jakiego lekarza chodziłaś do provity? Niezły szok. Ja zrobiłam badania nasienia na własną rękę i później też posiew nasienia i wyszły bakterie. Ale nasienia było 49mln więc nie było tak źle. A IUI miałam zaraz na drugi dzień po podaniu zastrzyku.

reklama
Witam dziewczyny:-)
Tym którym się udało gratuluję serdecznie a za resztę trzymam mocno. Czytam was regularnie i cały czas kibicuję. Mam pytanie do tych dziewczyn które przeszły laparoskopię. Jestem już ósmy dzień po zabiegu laparoskopii, sprawdzono drożność jajowodów jest ok oba drożne ale przy okazji wyszło że mam endometriozę pierwszego stopnia- usunięto ogniska. Martwię się bo nadal czuję się kiepsko tj ogólnie mam problemy z chodzeniem "ciągnie mnie w prawym boku" w środku nie szwy, od początku po zabiegu prawa strona bolała mnie bardziej. Mam też sińce i podwyższoną temperaturę 37,4. Dzwoniłam do swojego lekarza ale kazał się nie martwić i na kontrolną wizytę przyjechać dopiero po miesiączce. Może któraś z was przechodziła to podobnie?

Do góry