reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej dziewczyny!
Wpadam poinformować, że pierwszą wizytę w ośrodku adopcyjnym mamy za sobą i - jak to określiła pani z ośrodka - od wczoraj jesteśmy w adopcyjnej ciąży :-) Mamy teraz przed sobą kilka indywidualnych spotkań, wizytę w domu, a potem zaczniemy właściwe szkolenie. Niestety czas oczekiwania na dziecko to zazwyczaj około 2 lat, co jest w tym wszystkim najgorsze, ale czasami zdarza się szybciej więc może my właśnie będziemy takim przypadkiem :happy:
A jeżeli nie to będę chodzić w tej mojej ciąży tak długo, jak będzie trzeba, jak słonica... ;-):-D
Uściski dla Was wszystkich dziewczyny, słonecznego dnia!

reklama
Queen strasznie sie ciesze - widac jaki optymizm i radosc z Ciebie tryska!!! Mam nadzieje ze "adopcyjna ciaza" szybko i pezproblemowo bedzie przebiegac:-* a jak to jest ze wy wybieracie dziecko czy oni wam przyznaja? I czy staracie sie o noworodka czy w jakimkolwiek wieku?

Kredka, na początku określa się wszelkie oczekiwania, jakie ma się wobec dziecka, tzn. wiek, płeć itd. My prawdopodobnie będziemy wnioskować o dziecko do 1 roku (tak mniej więcej, nie jest to jakaś kategoryczna granica). Potem kiedy ośrodek ma informację o dziecku do adopcji, szuka dla niego rodziny. Bierze się wtedy pod uwagę te oczekiwania zaznaczone przez ewentualnych rodziców, ale naczelna zasada jest taka, że dobiera się jak najlepszych rodziców do konkretnego dziecka.

Hej!
podczytuje Was z krzaków ale nie mam czasu pisać
Mocne kciuki trzymam za Wasze zdrówko i waszych dzieci, szczęśliwe rozwiązanie :-) i zlobkowanie, brak torbieli, udane iui, udane podejscia do ivf i pozytywne adopcje - kazda wie co dla kogo prawda? ;)

Magda cieszę się że się odezwałaś, myslalam o Tobie :)

Pozdrawiam Was ciepło i lecę do poeluch :-)

Ps. Od wczoraj odzylam po cesarce ufff...

A to rozumiem. Pytalam bo nigdy nikt mi bliski nie adoptowal dziecka a bylam ciekawa jak to przebiega. Czyli teoretycznie wasze sie jeszcze nie urodzilo:-D a swoja droga to tak strasznie mi zal tych wszystkich dzieci ze zanim beda na prawde kochane musza przejsc taka droge... to takie niesprawiedliwe ze tylu ludzi nie zasluguje na to by miec dzieci a je maja a tym co tak bardzo chca zycie idzie tak pod gorke...

Cześć dziewczynki . Ciesze się, że u Was coś pozytywnego. Myślałam że też będę mieć dobrą nowinę ale niestety @ się pojawiła:/ spóźnila się jak nigdy, dlatego już miałam nadzieję na cud ale to pewnie po tej hiperce tak mi się poprzestawialo. Z lekarzem ustaliłam ze kolejna iui będzie w kwietniu jak trochę odpoczne od leków.

Smerfeta widze ze juz z Ciebie mamuska pelna para:-D super!
Marzen przykro mi ze sie nie udalo a kwiecien tuz tuz wiec mam nadzieje ze bedzie owocny dla was

Niebajko, czekam na info :)

i co dziewczyny, zacmienie widziały? ;) u nas w szkole było bardzo zabawnie - woźny przyniósł maskę dla spawacza i dzieciaki sie na boisku w kolejkę ustawiały, żeby to cudo natury zobaczyć :)

reklama
Do góry