reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Humorek dobry jak nie mysle :) a o tescie juz mysle bo chcialabym wiedziec ze wzgledu na prace bo jak juz kiedys pisalam firma w ktorej pracowalam upadla i nie wiem czy mam juz cv wysylac :)

reklama
Anika bardzo współczuje... pamiętam co ja czułam gdy mój brat miał wypadek... to było straszne... Życzę dużo zdrowia dla Twojego brata, a dla Ciebie i dla Twojej rodziny dużo sił.

Demolka udaliśmy się z M do jednego z najsłynniejszych immunologów w Polsce, do prof Malinowskiego w Łodzi. On z grubej rury zleca wykonanie całego kompletu badań, koszt prawie 3000 zł. Dodatkowo na NFZ robiliśmy kariotypy i mutacje

Gos tak właściwie to sikaniec wychodzi ze 2 dni po terminie spodziewanej @ a na testach jest zapis by wykonywać w terminie spodziewanej @ Chyba nie ma więc sensu testować szybciej

Queen, przykro mi, ze sie nie udalo, wszystkie liczylysmy na Wasz cud. Wspaniale, ze to niczego nie przekresla i mimo wszystko, nadal macie szanse zostac wspanialymi rodzicami!! Trzymam za Was kciuki i bede wypatrywac postu o telefonie z osrodka!
Aniko, nie musisz mi odpisywać! Po prostu ciesze sie, ze jesteś. Mialam zle przeczucia, co do Twojej nieobecności:( Bardzo współczuję, ze Ty i Twoja rodzina musiała przechodzić taki koszmar. Najwazniejsze, ze najgorsze za Wami, zycze Wam duzo, dużo zdrowia i spokoju.

Anika dużo sił dla Ciebie i Twojej rodziny.

Gos mi 13 dni po iui test nie pokazał nawet cień cienia a beta była 29 wiec spokojnie, najlepiej zrobić 14 dnia i już powinno coś być wiadome. Dużo cierpliwości:)

Ja czekam na mojego zjedzie za kilka dni i się zastanowimy co dalej, może powtórzę znów cały zestaw badań. Myślałam nad inofolikiem. Teraz czekam na @ zawsze miałam 12-14 dnia po iui bez względu na podawany progesteron a teraz nic, tylko ()() strasznie bolą, no nic poczekam sobie.
Lumia a po tych badaniach coś się znalazło co mogło mieć wpływ na niepowodzenia? Bo patrzę tak na Twoje wpisy, że mieliście piękną niespodziankę i nie wiem czy dobrze myślę że całkiem naturalną:))

Demolka
u poprzedniego gin zazywalam femoston conti na uregulowanie cykli(16-25dc) i w grudniu niespodzianka:-) jak poszlam na usg to "przemily" Pan doktor powiedzial, ze to cud, ze w ogole zaszlam....ehjhh
Niestety badania nic nie wykazaly.
Jedyne co to z cytologii niby wyszla mi chlamydia. Pisze niby, bo jak juz mnie tem moj gin zaczal wkurzac, to poszlam do innego i on byl zdziwiony, ze na podstawie samej cytologii tak daleko idace wnioski.
Zrobilam posiew i jestem"czysta".
I jedyne co moglo byc przyczyna straty to ta chlamydia...ale tego nie wiem...
A co do staran, to niby wszystko ok, ja jestem stymulowana clo, a moj maz ma mocna armie;-) ostatnio w strzykawce bylo77% dobrej armii. Nawet lekarz stwierdzil, ze podaje super nasienie...
Do ostatniego cyklu staralismy sie naturalnie, teraz byla iui i za ok 2tyg podchodzimy do nastepnej.
Jeszcze w zanadrzu lekarz chce zrobic droznosc jajowodow, ale z uwagi na fakt, ze ciaza byla, zaklada, ze jest ok. Jeszcze wlasnie mnie nurtuje, czy przy stymulacji clo, moj pecherzyk jest dobrej jakosci...

A tak na marginesie czy to prawda, ze przy sprawdzaniu droznosci jajowodow, cykl jest stracony?ostatnio mi to gin powiedzial.. dlatego w tym cyklu jeszcze chcemy raz sprobowac iui....

Gos
Ktory poniedzialek? :-), ktory dzis masz dzien po owulacji?

No wlasnie po tym jak mi to powiedzial, to poczytalam trosze i zdania sa podzielone...hmm
Mi chodzi dokladnie o to badanie, co jakis kontrast sie wprowadza;-)hsg czy jakos tak.

Lumia, co lekarz to teoria. Ja osobiscie hsg mialam 2x. Zawsze tuz po okresie, tłumaczono mi ze nie wolno robic okolo owulacji bo znieczulenie/kontrast moze zle wplynac na zarodek gdyby doszlo do zaplodnienia;) jedni mowili zeby odczekac do nastepnego cyklu, inni ze mozna juz w tym, ze czesto samo badanie przepycha jajowody i jest duzo ciaz tuz po hsg, i dzieci sa zdrowe. Takze ciezka sprawa. Ja po pierwszym hsg wstrzymalam sie ze staraniami, na wizycie ogledzinowej okazalo sie ze mam wodniaka na jednym jajowodzie. A drugie hsg bylo po usunieciu jajowodu, a teb ktory zostal okazał sie sklejony, wiec staran juz nie bylo, bo tylko ivf zostalo.

Lumia w niedziele robilam test ow i wyszly dwie kreski i 23 mialam robiona iui :) jedno jajko juz bylo bardzo duze wiec lekarz stwierdzil ze zaraz powinno peknac :) ja tak zawsze mam ow w 16 dc i to bylo wlasmie w ten poniedzialek :)

reklama
Do góry