reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam :-)
Dziewczyny i jak tam staranka?Ja jak na razie dałam na luz zapisałam się na prawo jazdy i próbuje naturalnie powalczyć o dzidziusia zobaczymy może się uda a jak nie to pomyślimy z moim m o in vitro bo to chyba jest najlepszy sposób na dzidzię nie wiem co myśleć.
Jeżeli chodzi o ten zastrzyk to ja zawsze miałam go robionego 24h przed IUI a pęcherzyki zawsze mi pękały 40h po podaniu zastrzyku i moim zdaniem lepiej go robić te 30h parę godzin przed IUI gdyż jest większa szansa na to aby pękły tuż po samej IUI z tego co pamiętam to chyba Sylha miała tak robiony?
SYLHA-jak zdam to prawko to objecuje ci że pojadę do ciebie i ci dam klapsa w pupę bo zamartwiasz się niepotrzebnie tym co ci wyleciało kochana wyleciał ci ten płyn co plemniki są w nim moczone a nie plemniki,plemniki to już od razu wzięły się do dzieła i zaatakowały jajo a teraz rośnie już pomalutku fasolka,kochana wszystko pięknie ci się teraz udało podwójna dawka nasienia,dwa pęcherzyki,owulacja przed IUI PO PROSTU super warunki tylko pozazdrościć i teraz na pewno ci się uda.
Trzymam za was dziewczyny kciuki :-)

reklama
JA dziewczyny tez zaszalałam.W piątek a dziś robię replay.
W perfumerii Douglas w BB robioną miałam sesję foto.
Każdy mógł się umówić i ją zrobić.Panie pięknie mnie wymalowały i wyczesały.
Fotografka zrobiła 50 fotek. Można było sobie kupic wszystkie albo wybrac 1 gratis.
W kasie co prawda sie płaciło 99zł ( 50zł bon towarowy Daoglas +49 makijaż) ale super zabawa. Dziś jadę znowu bo potem jadą do Opola a ja mam blizej do BB.I w tam w tej perfumerii będą mieli kolejną promocję.Polecam serdecznie. Fotki są super.

Powodzenia na Prawku.To też jest super sprawa. Kobieta staje się niezależna od kogoś i sama się wozi :-)

Dokładnie a tak to wsiadam w furę i jadę nie muszę się kogoś prosić jak mój mąż jest w pracy żeby mnie gdzieś podwiózł ale teraz ciekawość czy zdam he he testy komputerowe wbijałam przez dwa dni i muszę się pochwalić że umiem perfect bo albo zrobię jeden błąd albo w ogóle,tylko że jak już będę miała zdawać testy to dojdzie do tego strach i pewnie wszystko wyfrunie mi z główki :-)
LINDI-super że miałaś taką sesję chodź raz można się poczuć wtedy jak gwiazda:-)

to prawda...i zapomnieć o tym co nas trapi....temu jadę jeszcze raz żeby nie wpadać w panikę.Bo w środę IUI a wieczorkiem Pregnyl.

a ja bylam u ginki, mam pecherzyk prawie 18 mm, w czwartek zastrzyk na pekniecie.. no i robimy tak ze inseminacji nie robimy w tym cyklu tylko odkladam pieniazki na gonadotropinki na przyszly cykl, bo w 1 miesiacu nie bedzie mnie stac na leki i na inseminacje... teraz naturalsik :) akurat rocznica slubu, wyjazd na wakacje ;p moze sie uda :D tylko endo cienkie, niecale 6 mm ale podobno jeszcze do czwartku podrosnie...

to sciskam kciuki za egzamin na prawko :) poki co za teorie a potem potrzymam za praktyke.. pamietam jak ja zdawalam... strasznie sie balam ale nie bylo czego :)
sylha plemniczki Ci nie wylecialy uwierz nam :)

Błonka ty leć świętować z mężem, bo macie co, a co do plemniczków to może rzeczywiście wzięły się do pracy :-). To czyli teraz próbujecie naturalnie z małymi dopalaczami? Oby Wam się udało- kasę przeznaczysz na wyprawkę :-)

BŁONKA miłej rocznicy ślubu i oby było tak jak SYLHA napisała-kasa będzie na wyprawkę
AGUSIAPELA teraz masz na głowie prawo jazdy, to może jak się zajmiesz jazdami i wogóle, to troszkę odciągnie, to Twoje myśli od leczeia i Wam sie naturalnie uda(życzę z całego serduszka)
LINDI oby to była ostatnia IUI i zazdroszczę sesji
Ja jutro jadę do pielęgniarki na ten zastrzyk w brzuch(niby wszystko napisane jak zmieszać, ale jednak boję się, że coś żle zrobie,a doświadczona i zaufana pielęgniarka jest , to nie będę się stresować)Mam też w pracy koleżanke pielegniarke , ale jakby ona mi zrobiła to by zaraz wszyscy wiedzieli co to za zastrzyk dlatego wolę zeby nikt nie wiedział.
Ja jadę na usg w poniedziałek i jak będzie ok to pewnie na nast. weekendzie moja 3IUI-zobaczymy jak to wyjdzie.
Teraz tak sobie pomyślałam, że jak mnie IUI wypadnie, to SYLHA bedzie testować

Hej kobity. dziś jestem po 2 USG. Wygląda to następująco: endometrium 95mm, pęcherzyk 1- 22 mm, dziś już dostałam zastrzyk z Ovitrelle i jutro po 17tej IUI. Oczywiście informacja od lekarza, że mam się nie nastawiać i nie myśleć......;(

reklama
Sony- dużo ciepłych myśli Ci przesyłam, mam nadzieję, że żołnierzyki się dobrze spiszą i że im troszeczkę mrozu nie zaszkodziło!!!!!
Magdusia- za ciebie również trzymam mocno kciuki!!!!!! A ja się tego testowania baaaardzo boję:szok:, co jak kolejny raz się nie uda?!?!? Boję się, że to mnie załamie :-(

Do góry