reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Pole jakoś nie widzę siebie na disco w Sopocie stąd chęć ucieczki. Pełno ludzi tak że szpilki nie wciśniesz, duchota no i same/sami małolaty.
Mój lekarz też jako jedyny przychodził do mnie kilka razy po punkcji. Na każdym etapie o wszystkim sam mnie informował i też czułam się z tym bardzo dobrze. Inni lekarze też przychodzili do swoich pacjentek ale tylko raz zapytać jak samopoczucia.

Kasik nie organizuje imprezy i w sumie nie wiem dokładnie co tam będzie ale z tych info co otrzymałam to wychodzi że to otwarty klub więc nie bardzo tu pchać pana do oglądania :-) wszyscy mieli by striptizerow za free :-)
Widzę że jesteś bardzo postępową żoną :-) Twój mąż chyba się z Tobą nie nudzi
W naprotechnologii mówią że nie można pić przy encortonie ale skoro u Ciebie ok było to tak troszkę będę :-) Dr mówił że bardziej obawia się wpływu encortonu na zdrowie dziecka bo z efektami ubocznymi działającymi na mnie to sobie poradzimy. No nic, zobaczymy jak to będzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta tak sie wlasnie zastanawialam czy to oby nie zaszkodzi dziecku bo to przeciez steryd a pani immunolog kazala przyjsc w 12 tygodniu ciazy i caly czas brac encorton. Chyba wie co mowi? A w klubach sa zazwyczaj male sale tzw. bankietowki gdzie mozna zorganizowac wieczor panienski czy kawalerski. Staram sie, zeby M sie ze mna nie nudzil. Co prawda jestesmy malzenstwem dopiero 4 lata ale jestesmy razem ponad 21 lat i juz czas wymienic na nowszy model ;) Zawsze powtarza zartujac: "Ja sie staram, zona stara" ;)

Ostatnia edycja:
Tylko nawet nie wiem gdzie idziemy :-)
Mój dr mówił że dr S daje sporo encortonu i powiedział że zawsze się o to kłócą ale ogólnie to się lubią :-)
Encorton ma coś tam toksycznego ale tej trudnej nazwy nie zapamiętałam ;-) Dr powiedział że on chce doprowadzić do urodzenia zdrowego dziecka a nie tylko do samej ciąży stąd jego niechęć do encortonu.
Z tego co kojarzę to już nie bierzesz encortonu? A jak pierwsze zastrzyki? Od wieczora będzie start?

Smerfeta w miedzy czasie edytowalam powyzszy post. Biore encorton caly czas i mam nie przerywac az do 12 tygodnia ciazy, tzn do wizyty bo odstawic z dnia na dzien nie mozna, zmniejsza sie dawke o 5 mg co tydzien. Zastrzyki z menopuru poszly w ruch juz wczoraj o 22, jutro rano dochodzi gonapeptyl :)

hej :)
mam pytanko
zrobiłam wczoraj Beta HCG 10 dni po inseminacji? i wynik był 2,8 na normy:
- 0 - 2,7 -> poza okresem ciąży
- ciąża tydz 1-2 -> 16-156
- ciąża tydz 2-3 -> 101-4870

i tak dalej.
Dodam, że od 2-6 dnia cyklu brałam clo + od 16dnia cyklu duphaston. w 11dc miałam podany zastrzyk Ovitrelle a potem 13dc insema..

Czy są jeszcze jakieś szanse? czy może zrobiłam ją za wcześnie..

proszę o szybką odpowiedź..pozdrawiam

martitkawwy beta zrobiona za wczesnie, powtorz 13 lub 14 dni po IUI. Wynik moze swiadczyc o ciazy lub moze byc zafalszowany zastrzykiem na pekniecie. Trzymam kciuki, zeby jednak okazalo sie to pierwsze :)

zrobię następną betę 15 dnia po IUI, tj. w poniedziałek. ale powiedźcie mi, jeśli jednak beta jest powyżej 0 to znakiem tego, że coś tam się dzieje prawda? ja już zwariuję, z jednej strony baardzo bym chciała, a z drugiej jakoś nie wierzę w cuda w moim przypadku :(

reklama
Do góry