reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik czy nie ma aby jakiegos związku ze stymulacja, zmianami hormonalnymi itd
Kobiety w ciazy czesto maja bakterie w moczu i nie wiem z czego to wynika. Ja do pewnego momentu miałam czysto a potem OT tak z nikad miałam bakterie.
Magdo pierwsza wizyta ocena jest darmowa i dopiero po niej podejmuje sie decyzje. Dla Polaków 2.300€.
Zapytalam lekarza dlaczego skoro na stronie chyba jest od 900€.
Ale okazało sie, ze to dlatego, ze my w tej cenie mamy od A do Z. Kask, wizyty lekarskie, potem dopasowywanie i kolejne przeróbki kasku.
Niemcy maja wszystko oddzielnie. Ze względu na kasy chorych. Jedne refundują im wszystko, inne tylko wizyty lekarskie, jeszcze inne jakis procent czegoś.
W każdym razie mama bliźniaczek mi powiedziała, ze jest w złej kasie chorych bez refundacji kaskow i musieli zapłacić za nie 3.600€.

reklama
Kobitki mam takie pytanie od babeczki z innego watku Czy hsg i histeroskopia to to samo? Bo coś mi się kojarzy że kiedys pisalyscie o różnicach. Może naklepać to jeszcze raz?

Dziewczynki zaczynam stymulacje :) Leki kupilam na dole w aptece i zaplacilam 800 zl. za 2x 1200 j menopuru i 6 x gonapeptyl :) Jestem w szoku bo mam az 15 pecherzykow, bardzo dziwne bo do tej pory mialam max 5. To dopiero 1 dc wiec chyba moga nie wszystkie.rosnac. Doktorek tez byl w szoku :) Za 7 dni podgladanie i decyzja kiedy punkcja.

Milega hsg i histeroskopia to dwa rozne badania. Przy hsg sprawdza sie tylko droznosc jajowodow podajac kontrast a histeroskopia jest pod narkoza i bardziej inwazyjna. Sprawdza sie wnetrze macicy, pobiera wycinek itp. Co do komorek to wybieraja 6 i zapladniaja je. A co postanowilas zrobic z reszta? Mrozisz, do adopcji, niszczysz czy do celow naukowych?

Smerfeta czekam na relacje z dzisiejszej wizyty.

Nie odpowiem na Twoje pytanie Mileno bo ja robiłam inv jak jeszcze nie było dofinansowania. U mnie po prostu lekarka pytała ile zapladniamy i jaka metodą.
W refundacji na pewno jakos jest to uregulowane.

Natomiast co do drugiego pytania to jedno jest badaniem droznosci jajowodów. Wpuszczają kontrast i potem zdaje sie rtg sprawdzają jak wyglądają.
Drugie to badanie budowy macicy, wprowadzają specjalny przyrząd, ktory jak kamera ogląda wnętrze. Czyli budowa macicy i jej kształt,obraz endometrium, pobierają tez próbkę endometrium aby sprawdzić zgodność z dniem cyklu oraz potem idzie do badania czy nie ma tam niczego niepokojącego.
Tak na szybko, ale pewnie dziewczyny napiszą lepiej i bardziej szczegółowo.

reklama
No to Kasik :happy: Dajesz!!!
Moze taki prezent na urodziny dostałaś;)
Jednym słowem "bedzie zabawa, bedzie sie działo" itd
Juz nie puszczam od teraz kciukow:-)

Do góry