reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny,

Ja dopiero teraz mam chwilę. Mój doktor mi dzisiaj odpisał, że szczegółowo mi odpowie na pytania na miejscu, a na pytanie ile się powinno robić IUI odpisał, że wg najnowszej literatury po 3 nieudanych IUI proponuje się inv.......nawet mi wysłał w załącznik owy artykuł, ale po angielsku a mój angielski nieużywany jest kiepski........

No u nas były upały cały tydzień. Na szczęście dziś już jest o wiele chłodniej ale w pracy mamy nadal nagrzane. Mnie dalej boli krzyż. M mówi,że to korzonki. Leczę się plastrami. Ale nam się ostatnio nie wiedzie, wszystko się psuje, a ja źle się czuję. Marzę, żeby się to skończyło.

Atyde85- nic się nie martw. Samochody to już to do siebie mają, że się ciągle do nich dokłada. Ja teraz też mam parę rzeczy do wymiany, koszt pewnie około 1000 zł. Samochód to skarbonka...... A co do krzyża to idź do lekarza i już. Na własną rękę nie ma co się leczyć, bo można przedobrzyć. Krzyże bolą od różnych rzeczy, nawet ginekologicznych, a także od nerek, no i korzonki też. Może te bóle są związane z zapaleniem oskrzeli... Zobaczysz wszystko będzie dobrze!!!

Jak oreirntujecie się jaka jest dobra klinika w Bielsku Białej to proszę o namiar. Postanowiliśmy z m że damy jeszcze jedną szansę lekarzom u nas a potem spróbujemy w PL. Jak nic nie wyjdzie to wtedy in...

GizaS jestes zdecydowana na 100? ja sie zastanawialam tez ale boje sie ze sie nie uda a my nie mamy tyle pieniedzy zeby sobie od tak je wydac.. musialabym kredyt wziac a potem z bolem splacac ;/ a ile bys placila za calosc? wiesz jakie sa koszta?

hej, nie było mnie na weekend ale już pisze :)
Na in vitro jestem zdecydowana w 100% ale podjeliśmy decyzję z M że nie pojedziemy do Warszawy bo nie jest tam wszytsko takie fajne jak się wydaje tylko zostaniemy w Provicie w Katowicach. Warszawa wygląda tak że po tych dwóch badaniach i rozmowie z lekarzem decyduje czy Cie zakwalifikować i do jakiej grupy a tych grup jest 4- pierwsza to koszt +- 10000 zł a 4 to koszt -+40000 -próbujesz dopóki na zjadziesz w ciąże. Wydaje mi się że nas nie wezmą nas do pierwszej grupy czyli zakładają że nie uda się za pierwszym razem bo wiadomo że oni na tym nie moga stracić. A w Katowicach koszt to +-12000-jak dla mnie to o wiele bliżej czyli koszty dojazdu mniejsze no i liczę że się uda za pierwszym razem, endometrium mam zawsze bardzo ładne-jak zrobią transfer z dwoch zarodków to jest duża szansa na sukces-a jesli przy stymulowniu uda sie wyhodowac wiecej pęcherzykow i jak się ładnie podzielą po połaczeniu z żołnierzami to ewentualnie druga próba jest tańsza o całe leki stymulacyjne a to koszt koło 4000 zł.
Nas też teraz nie stać-wyznaczyliśmy sobie termin że najpóźniej do wiosny podjedziemy do in vitro ale moze uda nam się wczesniej uściułać kasę :) M nastawia się do tego czasu uda się naturalnie :) pożyjemy zobaczymy. Przeraza mnie ta bezczynność teraz ale niestety nasz durny kraj nigdy nie zrobi dofinansowania bo Polską rządzi czarna mafia a koszt in vitro jest strasznie wysoki ale do inseminacji na pewno już nie podejdziemy. Szkoda wydać 2000 zl na tak mały procent szans-jak dla mnie to lepiej to odłożyc i poczekać na in vitro-tym bardziej że u nas jest kilka problemów i jest to bardzo wskazane.
Dzieczyny trzymam za Was kciuki, żeby w waszym przypadku IUI zakonczylo sie sukcesem. Bede caly czas z Wami, ale na razie stranie musza poczekac.

GizaS masz rację w PL nie najlepiej traktują pary które chcą potomstwo. Tu gdzie aktualnie mieszkam jestczęsciowo refundowane IUI i in vitro do 38 roku zycia.Mogliby w PL tez to wprowadzić. Ja będąc na pierwszym IUI już złożyłam wniosek o in... bo 2 miesiące się czeka na odpowiedz z firmy a'la NFZ.Dziś biore 3 dzien CLO i niebawem druga IUI, a potem spróbujemy w PL.Jak się nie uda też idę na in ale się boje.Bo słyszałam że to jest pod pełną narkozą.

reklama
Witam Was!!!
U mnie dzisiaj 29dc, nie testuję bo boję się rozczarowania, cierpliwie czekam na @.
Gizas ja mam nadzieję tak jak Twój M że uda wam się naturalnie:-), a uzbierane pieniążki przydadzą się jak już będzie dzidzia, życzę Ci tego!!!! Powodzenia dla Was wszystkich!!! Odezwę się jak przylezie @ albo w piątek jak nie przylezie. Trzymajcie się!!!

Do góry