reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
no generalnie norma to powyzej 1.ale fajnie jakby przed tymi naszymi stymulacjami była w granicy choć 1,5-2.

mi po pierwszej stymulce z hiperką spadła o 2(choć cholera wie bo to te wspołczynniki były jakieś zmienne -srutu-tutu....w kazdym razie po kolejnych dwóch stymulacjach gdzie nie miałam juz takich sensacji a jajnik własciwie pracuje mi jeden mam cały czas AMH 1.(nie badałam juz po ostatniej stymulacji bo i w sumie po co...)

Emenems..z Agawą tak się uzewnętrzniłam..bo po prostu w tej samej klinice przeszłam to samo...
i jakos ciezko mi sie zdystansować...ale myśle ze Agawa next time zabierze 3 dniowe maluszki. :*

Ostatnia edycja:
Blue norma AMH jest powyżej 1,4. Mi spadło w ciągu 7 miesięcy z 0,96 (badanie starą generacją) do 0,79 (nową generacją) więc sporo. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że przy nowej generacji pomiaru powinno być wyższe i tak miała większość dziewczyn. Przez te 7 miesięcy przeszłam 6 stymulacji do IUI i to pewnie dlatego. Teraz nawet boję się zmierzyć :sorry2:

hej....
Agaawa,kochana...tule Cie bardzo,bardzo mocno!,nawet nie mam pojęcia co Ci napisać,bo najzwyczajniej jest brak słów na to wszystko:-:)-(Bądz dzielna!
anika,wczoraj dr,jak robił histero.to powiedział,że jama macicy jest ok.jajowody są w porzdku,zrostów nie ma...a powiedział ze po tylu łyżeczkowaniach to zrosty bardzo często są..na szczęście u mnie ich nie ma!Powiedział,że nie ma nic co by powodowało brak ciąży itd...takze kamień z serca mi spadł....
Aco dalej..??..podjęliśmy decyzje ,że zrobimy in vitro......moze za 2-3 cykle idziemy do dr.

Kasik..to pewnie zalezy od laboru.ja mam amh robione w 3 laborach..bo tyle razy musiałam je zrobic.w dwóch zakres referencyjny mam >1 , w jednym faktycznie >1,4.
z resztą..kiedyś myslałam ile to jest to 0.4
ile to jajeczek.jak silne..jak słabe..i nie wiem..bo czy ktoś wie....?a jak wie..to czy nam..pacjentkom powie? :(

Blue chyba nie da się przeliczyć tego na ilość jajeczek. Ważne, żeby było większe od 0 bo wtedy to już pozamiatane. Tzn zawsze można jeszcze adoptować komórkę:-) Ja przy starankach naturalnych i bez stymulacji (sam monitoring) miałam max 2 pęcherzyki, przy minimalnej stymulacji do IUI miałam max 3 a do ivf max 6 pęcherzyków (w tym 3 komórki).

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!
Agaawa... cholera :-( strasznie mi przykro... Tak jak Blue uważam, że w klinice powinni bardziej szczegółowo oceniać zarodeczki, bo przeważnie już szybciej widać jak rokują, i wtedy powinni podjąć decyzję o transferze w 3-ciej dobie... Trzymaj się.. i pamiętaj masz jeszcze 2 próby... teraz będziesz wiedziała na co uważać... No i tak jeszcze mi się wydaje że powinnaś być troszkę dłużej stymulowana bo z tego co pamiętam pęchole miałaś raczej małe

Kasica to teraz czas na przerwę w gonitwie zwanej "starania"? no i za chwilę ivf... więc odpocznijcie sobie
Blue dobrze że nie robiłaś bety, ciut za szybko by było :happy2: A jak deszcze? Uspokoiły się? U nas pogoda nawet fajna, tylko troszkę pada więc nie wiemy co dzieje się na południu... Ale generalnie jest słonko, tylko trochę nam tu zimno :happy2:
Kasik, Blue jak dla mnie to to AMH to można o d... potłuc... a przynajmniej tak jest w moim przypadku. Co z tego że mam AMH na poziomie 2 jak i tak stymuluje się tak jak dziewczyny, które mają o dużo niższe AMH

Kasik homocysteine zrobiłam :happy2: W invicta kosztuje o 15 zł mniej niż w szpitalu, ale za to białka są o wiele droższe więc ich już nie robiłam. Homo mam na poziomie 6,84 a norma <12 więc chyba ok, prawda?

Emenems tort wygląda super! ale bardziej mnie interesuje jak smakuje? ;-)
Bardzochce witaj!
Queen, Enni co u Was? Czytacie nas tu czasem? Queen zdobyłaś jakieś papiery? Enni byłaś już w klinice po malucha?

Do góry