reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Wróciłam późno bo jak zwykle obsuwa była u gina :wściekła/y: Zamiast o 16:20 weszłam o 17, później kolejka po realizację recepty i umówienie się na IUI, następna kolejka po odbiór leków i zastrzyk bo dopisł mi jeszcze jeden Menopur. Wyszłam przed 19 :wściekła/y: A musiałam być na 13 w laboratorium więc cały dzień.

Smerfeta gin kazał mi przed wizytą zrobić estradiol 951, LH 9,0 i progesteron 0,57.
Wyniki chyba są ok bo gin był zadowolony, powiedział jeszcze zanim do mnie "zajrzał", że ładny estradiol wskazuje, że jest więcej niż 1 pęcherzyk i rzeczywiście są 3 po lewej stronie, po prawej nie sprawdzał chyba, nie wiem dlaczego. Mówił, że endometrium ładne i coś tam jeszcze ok. Pęcherzyki mają 14, 15 i 16 mm więc całkiem spore jak na 8 dc. Zapytał czy 3 akceptuję, nie bardzo zrozumiałam bo przecież powyżej 3 nie robią IUI. Tak więc IV IUI zaplanowana na sobotę na 13:20, okazało się, że akurat w tą sobotę mój gin będzie w klinice więc super pasuje. Z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć, że moja @ trwała tylko 2 dni + 2 małe plamienie :zawstydzona/y: Przepisał mi inny zastrzyk na pęknięcie - Choragon 5000, tym razem domięśniowo więc sama nie będę się za niego zabierała. Mam go zrobić jutro o godz 21/22, nie wiem jaka pielęgniarka się zgodzi ale poszukam wśród znajomych.

Yoanna82 fajnie, że Cię ta wizyta uspokoiła, musisz cierpliwie czekać. Nie wiem czy L4 to dobry pomysł, będziesz siedziała w domu i ciągle myślała o jednym, czas Ci się będzie bardziej dłużył ale nie wiem jaką masz pracę więc musisz sama zadecydować. Stresu i tak nie unikniesz przez całą ciążę, trzeba się od początku hartować :-);-):-D

reklama
yoanna gratuluję jeszcze raz!!!!! super wiadomości
kasik szkoda, że tyle zeszło ale czego się nie robi dla fasolki;-) no i fajnie, że twój gin będzie żeby zrobić IUI.
blue odezwij się
ciekawe co u gizas??
dobranoc

witam z mglistego Rzeszowa
chyba zeświruję.... jutro mam termin @ a tempka wzrosła jeszcze bardziej :szok:
pewnie jutro i tak spadnie ale to co się dzisiaj namyślę to pała mała.... w sobotę mam biec w biegu charytatywnym 4 km..... jak myślicie czy to może mi zaszkodzić?? W sumie wczoraj biegałam przed wczoraj grałam w squasha.... normalnie mogłabym nie wiedzieć ... a zresztą przecież w ciąży można biegać... ale ja już świruję mimo że nic nie wiadomo :-p wiem świr ze mnie:sorry:

Hejka!
melduje że Gdańsk zachmurzony... chmurno i durno...

Jane, każda z nas tak świruje. Ja wczoraj kupiłam tampony i test ciążowy - fajny zestaw nie? :-p Zrób sobie jutro sikańca w razie co. A tempka tak w ciągu jednego dnia może spaść?

Kasik36 mnie też męczą te wyjazdy i przesiadywanie w innym mieście, oczekiwania na wizytę itd. Ale muszę powiedzieć że i tak miałaś małe opóźnienie ;-) Ciekawe czemu gin nie sprawdził drugiego jajnika, może z niego miałaś owu w zeszłym mies? Trzymam kciuki za sobotnią iui, będzie dość szybko, więc następnego dnia koniecznie poprawcie z mężulkiem ;-) Teraz ja się głowie kiedy mi iui wypadnie, oby nie w niedzielę :crazy:

Genna, dzięki za listę. Wszystkie kliniki w trójmieście załapały się, więc w razie co mam w czym wybierać ;-)

Yoanna, jeśli masz stresującą pracę to jak najbardziej bierz L4 i dbaj o swoje szczęście :tak: czytaj książki, oglądaj filmy, spaceruj, rozwijaj się kulinarnie, układaj puzzle, wyszywaj, graj w planszówki itd itd :-D:tak:;-) mogłabym Ci sporo nawymyślać ;-)

Wczoraj zaczynały mnie brać bóle na @ a rozkręciła się dopiero dziś, aż dziwnie bo zawsze mnie dopadało z wielkim impetem wszystko na raz. No i umówiłam się do lekarza w konsekwencji na 6 dc a nie na 7 dc tak jak miałam a dziś już nie mogłam zmienić terminu bo nie ma miejsc, bo już w ogóle ni dy rydy i ogólnie masakra :wściekła/y: wkurza mnie to, to nie ja sobie wymyślam terminy wizyt :-(

smerfeta pewnie że może spaść z dnia na dzień.... ja tak już miałam kilka razy tylko że teraz dziwne jest to że po owulacji nie była jakaś super wysoka ale od dwóch dni rośnie i dziś mam 36,92 co jak na mnie jest dużo i oczywiście się nakręcam:-(

reklama
Do góry