reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Sylha jutro mam wizytkę u gina i może zrobi mi cytologie przed ustaleniem hsg-zobaczę co mi powie.Ubolewam, że hsg będzie u innego lekarza, ale cóż, tak musi być.Jutro się coś wiecej może dowiem.
GizaS mam nadzieję, że Twoje samopoczucie, to wynik ciąży(życzę z całego serduszka)
Atyde niezła imprezka była:-)

reklama
Dziewczyny byłam dziś na usg jeden pęcherzyk 19mm a dwa pozostałe są mniejsze,jutro zastrzyk a w czwartek o 19 IUI.Martwię się tylko tym że endo mam małe ma 4,5mm a powinno mieć 8,5mm,dostałam tabletki i w czwartek przed IUI usg i jeżeli endo się nie powiększy to nici z IUI w tym cyklu :-(

nie wiem czy dobrze napisałam że to jest endo ale zapomniałam dokładnej nazwy chodzi o to co jest potrzebne do zagnieżdżenia zarodka.Przypomnijcie mi kobietki jak to się nazywa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam wieczorkiem- wreszcie chwila ulgi:tak:.
GizaS- jak zdrówko? Byłaś u lekarza? Przede wszystkim wypoczywaj!!!!
Atyde- wiem, że bolało, ale dziub mi się uśmiał z tej historyjki- na pewno go zapamiętasz do końca życia ;-).
Agusia- to moja pierwsza IUI- dlatego jestem zielona w te klocki, wiem jedynie, że już poprzedni Gin twierdził, że jestem zdrowa, ten to potwierdził resztą badań i uważa, że przyczyna leży u mojego M- bo generalnie ma wyniki słabe pod każdym względem, niestety pali za co bym go mogła hmm......!!!!:wściekła/y:.
Magdusia- ja jak pędziłam na pierwszą wizytę do nowego gina też miałam blade myśli, bo ten mój mi bardzo odpowiada, ale po pierwszej wizycie wyszłam szczęśliwa, bo wreszcie coś ruszyło:-), a nie tylko poczekajcie, cierpliwości!PS cytologię miałam we wrześniu wyszła perfekto

Już wiem endometrium.Ja też miałam wykonywane wszystkie badania i ze mną jest wszystko w porządku mój mężuś ma zbyt małą ilość pęcherzyków ale morfologia i ruchliwość ok.

Agusia chodzi o endometrium, może podrośnie Ci po tych tabletkach, za co trzymam kciuki:-)
A czuję się lepiej, ale u lekarza nie byłam, pomagam męzowi w firmie która ma siedzibę w domu więc nawet nie musze wychodzić na zewnątrz, tylko rano się ogarniam żeby jako tako wyglądać:-) męczy mnie jeszcze katar ale wszystko inne ustąpiło i mam nadzieję ze nie wróci :)

Agusia z tego co się orientuję, ale głowy nie daję to chyba enndometrium?!? Zawsze tak miałaś, czy teraz w tym cyklu? Ale jeżeli dał Ci leki to powinny pomóc? te 8,5mm to jest norma czy minimum? i jeszcze jedno zastrzyk na co? Trzymam kciukasy!!!

zamiast żołnierzyków toja napisałam pęcherzyków he he

miałam monitorowane dwa cykle i zawsze było ok teraz przed samą IUI tak jakoś robi mi psikusa.Tabletki dostałam na poprawę endo a zastrzyk mam sobie zrobić 24h przed IUI na pęknięcie pęcherzyków

te 8,5mm z tego co mi dziś lekarz mówił to jest minimum

GIZAS-mam pytanko bo dostałam zastrzyk o nazwie ovitrelle i tam na ulotce piszę że on również słuzy do stymulacji czy to oznacza że przez ten zastrzyk mogą jeszcze podrosnąć do czwartku te mniejsze?Czy ten zastrzyk służy tylko do wspomagania w pęknięciu pęcherzyka?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze jak tak człowiek poczyta te wszystkie posty to się za głowę łapie z tej komplikacji. Niech mi nikt nie mówi, że zrobienie dzieciaka to prosta rzecz!!!

wydaje mi się że jest on głównie na pękniecie pęcherzyków ale mogą samoistnie jeszcze podrosnąć, pisałś że jeden ma 19 mm a pozostałe ile mają?

reklama
z tego co dobrze kojarzę to jeden ma 19mm drugi 17mm a trzeci 11mm nie pamiętam tak dokładnie bo najbardziej skupiłam się z lekarzem na tym 19mm bo stwierdził że jest piękny ale to endo kiepściutkie.Zobaczymy łykam tabletki i może się poprawi,do jutra mam czas do 17:-)IUI będzie mi robił dr.Mańka bo mój lekarz jest jutro tylko do 17 a IUI będę miała o 19 mój lekarz zrobi mi tylko USG.Znasz może GIZAS tego lekarz Mańke?

Do góry