reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik36 - ja chyba doszłam do takiego stanu-ze jak moja małżowina przezywa pierwsze chwile to zadne nie wnika w to jak.ja zwykle wychodzę...idę do lasu czy na łąkę...
wracamy do rozmowy i wspierania pozniej...jak każde juz trochę przetrawi sobie.

Esiek-folik bierz..bo wysycenie organizmu do ciazy kwasem foliowym wymaga ok 3miesiecy...wiec warto brać...

Nati 35. u nas tez burze..i własciwie nie wiem czy właczac komputer czy nie:)jak juz włacze..to maż siedzi bo on na nim pracuje..a laptopa nie mam..wiec czekam az sie zwolni i bedę mogła tu zajrzeć:)czytam z komórki-ale z komórki nie mogę pisac..

Smerfeta- jesli chodzi o jedzenie-to chodzi o surowe strawy(zwłaszcza mieso)jesli krewetki są smazone to możesz szamać:) sushi to surowa ryba,dlatego nie powinno się jesc w ciąży.

Ewis:)Kokoszko:)moze w niedzielę obie bedziemy miały punkcję:)))
ja mam zabrać"laczki i koszulkę nocną i być na czczo" ;)

ja dziś przeżyłam chwile grozy...
rano na usg...pęchole ok.jeden okazało się jest juz 20mm wiec mozna juz pobierać.ale podskoczył mi progesteron..wiec szybko na badania...
gdyby nie spadl..to nie byłoby punkcji i stymulacja w kolejnym cyklu.
ręce mam juz posiniaczone..ale to nic...
czekałam te 2 godziny na wyniki i myslalam ze dostanę zawału...

na leki poszło prawie 4tysiące...

po dwóch godzinach telefon-progesteron spadł-w niedzielę o 9 punkcja:)))))
kolejny etap przebrnięty:)teraz tylko jutro i juz niedziela:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też dziewczyny w pracy, cóż począć :-( Na poprawę nastroju kupiłam sobie dzisiaj moje ulubione włoskie likiery: Limoncello z limonek i Fragolino z poziomek, mam zamiar się nimi delektować :-);-):-D Jutro do szkoły więc delikatnie :happy2: A tak na marginesie to czy przy zastrzykach z Monopuru można pić alkohol? Szczerze mówiąc nie czytałam ulotki, zdaję sobie sprawę, że właściwie przy żadnych lekach nie powinno się pić % ale macie może z tym jakieś doświadczenie? Pytałam też wcześniej ile płacicie za Menopur ale nikt mi nie odpowiedział :zawstydzona/y:więc ponawiam pytanie.

Ewis i blueskye ale Wam fajnie, że idziecie tak łeb w łeb :-)

Ostatnia edycja:
Blue to gratuluję i trzymaj się dzielnie!!!!

Dziewczyny jaki lek obniża tsh, któraś z Was mi to pisała ale nie mogę tego postu znaleźć. W pon.wybieram się do mojego gin i chciałam z nim pogadać czy mi wypisze receptę. Do endokrynologa pryw. mogę się zapisać dopiero w połowie lipca a to trochę za późno!!!!!
Ratujcie!!!!!!!!!!!

Nati- lek obniżający tsh to euthyrox.ale ostrożnie musisz i powoli go właczać.

Kasik
-Menopur 500zł za 5ampułek (75j jedna)w Bytomiu.
to ponoć jedna z tańszych wersji...
ja biorę 3 ampułki dziennie..wiec dla mnie to kosmos:)

Ewis I Blueskye czyli cena taka jak moja, gin mi mówił, że u nich taniej niż w aptece ale wolałam sprawdzić bo dla mnie 7 szt. to już sporo a Twoje 3 dziennie to dopiero wydatek ale IVF to co innego więc nie ma się co dziwić.

Ostatnia edycja:
reklama
Niop tak jak pisała Blue 500zł - 5 ampułek po 75.

Blue - to faktycznie jak Ci pęcherzyki tak porosły, bo nie dziwię się ze miałaś stresa :confused:, dobrze że spadło uf.
Zobacz do inv podają Pregnyl ile godzin przed 36? a mi przy IUI podawali 2 godziny przed podaniem nasienia - trochę bezsensu nie?

Do góry