reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam cię Magdusia :)Do tej pory jak na razie miałam robione usg i lekarz mi powiedział że jak na pierwszy rzut oka wszystko jest ok mam dwa pęcherzyki i są ok,w poniedziałek idę na ponowne usg aby sprawdzić czy te pęcherzyki pękły(czyli o to chodzi chyba czy mam dobrą owulację)?również będę miała badanie na drożność jajowodów(boję się)czy są one drożne.Problem jest u nas taki że mój mąż ma oligoozospermie lekką czyli małą ilość plemników bo w 1ml jest ich 14mln ale z tego co mi lekarz mówił nie jest to aż tak bardzo tragiczne ale jest i z tego powodu będę podchodziła do inseminacji bo jest szansa.O dzidziusia staramy się już praktycznie 4 lata i nic.Czy ty może podchodziłaś do inseminacji?

reklama
Agusiapela witam ponownie-tak ja jestem dzis po 2 inseminacji(pierwsza mialam na niepeknietym pecherzyku, ale 2 juz na peknietym)Mój mąż liczbę żołnierzyków ma spora, ale ich ruchliwośc jest kiepska-zobaczymy jak to bedzie-podczas przygotowania do insemki wybierane sa te najlepsze i sa odwirowywane w specjalnym płynie, który pomaga w ruchliwości-nawet widziałam dziś przez mikroskop żołnierzyki(ruszały się , ale czy dotrą do celu, to zoabaczymy)Oczywiscie przytulanko w tym samym dniu co inseminacja jak najbardziej wskazane:-)

Po chwili załamania i buntu-każda z nas to uczucie zna... umówiłam się jutro na wizytę. Szykuję się do drugiej inseminacji, stwierdziłam że nie ma co robić przerw, pieniądze raz są raz ich nie ma ale to jest cel numer jeden w moim życiu. M trochę podłamany, ma nadzieję że to nie @ tylko plamienie:zawstydzona/y:wytłumaczyłam mu że to mało prawdopodobne:-( Dziś wzięłam ostatni duphaston, pewnie mam luz do 5 dc i znowu tabsy.

Agusiapela witaj na forum, chyba leczysz się w Provicie bo wiem że Orliński tam pracuję, ja też tam z M się leczę ale u dr Grettki-klinika ma ogólnie bardzo dobre opinie, tyczy się to wszystkich lekarzy. Trzymam kciuki i życzę powodzenia.

Tak leczę się w Provicie wybrałam tą klinikę z tego względu że ma bardzo dobre opinie.Powiedzcie mi dziewczyny jakie badania dokładnie musi przejśc kobieta przed samą inseminacją?Ja też wam życzę aby się wam jak najszybciej udało.Po jakim czasie po inseminacji można sprawdzić czy jest ciąża?

bombelek przykro mi
czyli coś było ..ale mogło się nie utrzymać:(
&&&&&&

Lopop :-(
Po całym dniu przepłakanym, umówiłam się na dziś na wizytę, w tym cyklu to będzie moja 3 inseminacja i chyba ostatnia, bo już więcej nie dam rady przez to przejść.
Gizas bardzo mi przykro :-:)-:)-(
Magdusia trzymam kciuki :tak:
Agusiapela Witam w naszym gronie:tak:

Hej!Kochana bardzo mi przykro ale może za trzecim razem się uda,bądź dobrej myśli.Ja tez się martwie bo za niedługo będę miała pierwsza inseminację i zobaczymy co bedzie ale trzeba byc dobrej mysli

No więc po wizycie u lekarza wiem tyle, że oprócz clo będę miała jeszcze zastrzyki z puregonu, jak ktoś zna ten lek to proszę o info:sorry2:

MAGDUSIA a co u ciebie? jak po wizycie?

Bombelek na wizycie ok.Teraz pozostało czekanie.Muszę przyznać, że ta 2 IUI była troszkę bolesna i nadal boli mnie podbrzusze,a w przypadku 1 IUI nic nie bolało, ale chyba nie musi byc zawsze tak samo-w sumie taki ból to nie ból-jakiś dół mnie dopadł dziś-w pracy sie dowiedziałam, ze koleżanka jest w 7 tyg. ciąży i myślę , że na dzisiejszym grillu ogłosi wszystkim nowinę-Gratuluje jej z całego serca, ale bardzo jej zazdroszczę i nie mam ochoty zbytnio na takie imprezki, ale juz sie zdeklarowałam więc pojadę , troszke posiedzę przy soczku i będę robić dobrą minę do złej gry, bo tylko 2 osoby u mnie w pracy wiedzą, ze nie mogę zajść w ciąże, a reszta ciągle mi mówi, ze na mnie kolej i takie tam(zreszta same wiecie jak to wszystko wygląda)Rozpisalam się bardzo ,ale jakoś mi tak smutno dzisiaj:-(i chciałam się wyżalić, a wiem, że mnie zrozumiecie-pozdrawiam Was

Bombelek ten lek też jest na stymulację owulacji-wpisz w google nazwe , a dużo informacji sie pojawi na temat tego leku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja też dziś jestem po wizycie. Lekarz jeszcze na chwilę zasiał ziarnko nadzieii bo powiedziałam że mam bardzo skąpą @, zrobił usg, powiedział że jest ładne endometrium i dla upewnienia badanie beta... dwie godziny oczekiwana na wynik ale niestety ujemny... Jak tylko dostanę normalną @ to znowu lametta i encorthon i w 10 dc usg. Nie wiem czy uda mi się w tym miesiącu bo 27 maja wyjeżdzam na 4 dni ale to sobie jeszcze obliczę.

Bombelek to znowu podchodzimy razem do inseminacji :) Teraz musi się już udać ;-)
Magdusia trzymam mocno kciuki &&&&&&
Agusiapela przed inseminacją dobrze jest mieć zrobione badanie hormonów i drożności jajowodów i wcześniejsza obserwacja owulacji a efekty można sprawdzić po dwóch tygodniach testem ciążowym lub bardziej pewny badaniem z krwi beta hcg

Do góry