reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny:-)
Ewis to trzymam kciukiz a dzisiejszą wizytę, podchodzisz w tym cyklu do IUI czy robisz dodatkowe badania?
Dagna ogólne osłabienie organizmu to dobry znak;-)
Jane musisz zadzwonić do NFZ i zapytac w ktorym szpitalu jest taka opcja, a poźniej znaleźć lekarza który pomoże i Cię tam skieruję. A badania hormonalne i tak nie są refundowane, więc możesz sobie zrobic pakiet od razu, przyda się. Czyli FSH, LH, Prolaktynę, progesteron w drugiej fazie, TSH.

reklama
Cześć Dziewczyny:) eh staram sie dbać o siebie ale jakoś ciezko- wszystko boli, jak nie głowa to coś innego eh! W ogole dzisiaj mi sie trochę smutno zrobiło bo temp spadła mi z 37 na 36,9 niby nie dużo ale...myśle sobie tez ze moze przez to ze w nocy sie krecilam to sikanie, to wiercenie- wiec moze dlatego?

A co do IUI na NFZ ja bym właśnie znalazła szpital który takie coś ma/wykonuje, pozniej na stronie szpitala znalazła lekarzy którzy tam pracują :) a pozniej poszła do jakiegos najpierw prywatnie zobaczyć co i jak...myśle ze lekarz który pracuje w szpitalu ma taka możliwość wzięcia swojej pacjentki na IUI, moj tak robi...

cześć dziewczyny :-) Widzę Pole, że wróciłaś. Strasznie zazdroszczę Ci wyjazdu :-D Trzymam za Was kciuki.

Ja już ledwo dycham, wszystko leci mi z rąk, wczoraj udało mi się nawet spalić silnik w blenderze :baffled: taka zdolna jestem :-D Ja w naprotechnologię też nie wierzę. To jest zwykła obserwacja cyklu, którą każda z nas prowadzi. Nie wiem, jak miałoby to pomóc w przypadku braku plemników czy niedrożności jajowodów ??? Pomaga pewnie wyłącznie w przypadku niepłodności idiopatycznej - wtedy zawsze przecież może się udać, bo niby nie ma konkretnych przeszkód.

tAK SOBIE ROZMAWIAŁYSMY BO MOJA SIS W CIAŻY I JESZCZE NIE WIADOMO CO BEDZIE ALE RACZEJ LEKARZ WIDZI CÓRKE
BO U MNIE W RODZINIE JEST BARDZO DUZO BLIŻNIĄT JEDNO I DWUJAJOWYCH ALE PRZEWAGA JEDNOJAJOWYCH I TO Z POKOLENIA NA POKOLENIE:) MAMA MOWI ZE WSZYSTKO MOZLIWE
U MNIE @ POD KONIEC TYG A NARAZIE NIC NIE PLANUJEMY DALEJ

Hej Dziewczynki

Raptem dwa dni mnie nie było na forum a tu tyle się rozpisałyście. Widziałam że rozmawiałyście o adopcji. Ja powiem tak najpierw postaram się wszystkimi metodami o własne dziecko (na pewno nie wchodzi w rachubę np. zapłodnienie od dawcy - tylko mojego męża).

Nie wiem zobaczymy.

Dagna mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek temperaturki. A powiedz kiedy powinnaś testować??

U mnie IUI spoko. Nic nie bolało tylko teraz trochę mnie kuje jajnik. Nie wiem co będzie tak jak Smerfera mówiłaś nie nastawiam się na sukces po to by rozczarowanie nie bolało.

gizas tak mam właśnie wszystkie te badania zrobić, część już zrobiłam a teraz w pierwszej fazie będę robić tylko franca jedna mi pewnie w piątek wypadnie a mam badania zrobić w 2 lub 3 dc i kurka nie wiem co zrobić?? Może w sobotę się uda.
Na szczęście mam na to skierowanie bo trochę bo to kosztowało. W sumie 8 badań....

Gnagna jak zobaczyłam, ze Ty masz termin za 1,5 miesiąca to mi włosy dęba stanęły...tak mi sie wydawało, ze to jeszcze i jeszcze...
Ty mi zazdrościsz tego co za mną , ja Ci tego co przed Tobą...no kwita jesteśmy;)
Czy Ala juz urodziła? Tutaj pewnie nie zagladnie szybko...

Ewis bądź dzielna u lekarza i tylko nie daj sie zbyc...pytaj o wszystko o co możesz i zycze Ci planu, bo bez tego to my wariujemy...

Dziewczyny, ktora z Was pisała o koleżance co za 11 iui zaszła w ciążę? Chodzi mi o te badania, które powinno sie robic i wykazują czy komórka bedzie sie w stanie zaplodnic. Chodzi o estradiol? Czy o co?
Chciala bym sie dowiedzieć czegoś wiecej, w poniedziałek idę do lekarza i chce z nim o tym porozmawiać. Więc proszę o doinformowanie, bo zapomniałam a jakoś nie moge tego zlokalizować.

Pole estradiol kontrolują przy ivf, a przy IUI jest to lekceważone z wiadomych przyczyn:baffled: chodzi o to żeby zapłacić:sorry:
A estradiol daje obrak czy komórka jest dojrzała.
Badanie poziomu estradiolu wykorzystywane jest także w zabiegu zapłodnienia in vitro. Monitorowanie poziomu tego hormonu kilka dni przed zabiegiem pozwala ocenić rozwój pęcherzyków jajnikowych.
Kilka dni (około 2 doby) przed owulacją poziom estradiolu bada się, aby ocenić, jak dojrzewają pęcherzyki. Poziom powyżej 200 pg/ml informuje o dojrzałym pęcherzyku jajnikowym. Badanie 6 - 8 dni po owulacji umożliwia ocenę funkcjonowania ciałka żółtego.

I tak sie przyjelo ze jak jest ponad 200 przed owu to najprawdopodbnie z tego pęcherzyka będzie dobra komorka

Jane to super że za te badani nie musisz płacić, pewnie masz ubezpieczenie zdrowotne z pracy? bo chyba nie na normalny nfz? Wiem ze łącznei te badania droga wychodza, do tego jeszcze jest AMH które kosztuje +-150 zł, nie zalejcają tego robić, dopiero po IUI lub nawet nie, a daje obraz jak stymolować.

reklama
Pole głęboko wierzę, że takie atrakcje jakich doświadczam, nie ominą również Ciebie i to znacznie szybciej niż ja zobaczę znowu plażę w Tajlandii :-p dzidzia wielka / przewidywany ciężar to 3800 w terminie, a jestem drobniutka/ i szaleje, progesteron działa, a ja w 8 miesiącu zaczęłam wymiotować przez zgagę, którą powoduje... Czas szybko płynie. Za 3 tygodnie ciąża będzie donoszona - 6 tygodni to raczej taki max, ale jak pójdę na cesarkę to raczej trzeba liczyć 4 tygodnie.

Ala z pewnością już urodziła. Problem w tym, że kiedy zaczęło się coś dziać, to zniknęła i nie daje znaku życia... To było chyba już z dwa tygodnie temu ... Nie mamy do niej numeru i tak sobie powtarzamy, że pewnie jest zajęta dzidziusiem.

Pisałam Ci już tutaj, choć nie wiem, czy doczytałaś, że rzeczywiście "Siostra" znacznie lepsza. Właśnie skończyłam "Kaznodzieję" - to druga / po "Fabrykantce aniołków"/ książka z tej sagi, którą przeczytałam. Chyba jednak warto je czytać po kolei. Obecnie czytam "Zimę świata" Folletta. Dopiero zaczynam, ale już jestem zachwycona. Polecasz coś nowego?

Do góry