reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hejka dziewuszki, nie odżywiania sie trochę, ale wcześniej jak tu zagladalam to inseminacja była w dalszych planach , no ale niestety juz jest na pierwszym i to na wczoraj jakby to powiedzieć:p tzn jestem po hsg jak juz wcześniej pisałam i prawy jajowod niedrozny, a lewy jajnik leniwy:/ czekam na laparo jakoś styczeń/luty , no i eMek miał powtórzyć badania nasienia by potwierdzić pierwsze z marca które były świetne, no i okazało sie ze drugie badania wyszły tragicznie!!! 7,4 mln w 1ml i jednocześnie w całości badania, ckwalifikowanych nas do in vitro tylko jak to ginek określił,no ale M nie przyznał sie ze 2 tyg wcześniej wypił całe opakowanie theraflu, które jakoś wpłynęły ciut złe na badanie, więc powtorzylismy je po 3 tygodniach i wcale nie jest lepiej - 9 mln, no ale przynajmniej mieliśmy 4,5 ml nasienia, ruch A 12%więc jest szansa na inseminacje, troszkę sie podłączyć ja zrobię laparo i działamy, wiem ze dziewczyny takie jak pełna i nowa doczekały sie cudu więc prosze o fluidki z cudem, bo to kujawsko-pomorskie do województwa cudów sie zalicza:) a żeby było smieszniej okazało sie ze prawdopodobnie pierwsze wyniki które eMek robil są nie jego!!! Generalnie były podejrzane bo ani daty ani danych eMka no i brak oznaczenia kto robil, więc pojechałam z nimi tam gdzie robil je i pani w rejestracji mówi ze to nie są wyniki od nich, ze nawet nie ma mojego M w bazie ze robil, hmmmm a był na dwóch wizytach u lekarza ....więc mamy umowic sie do lekarza na wizytę i sprawdzic w kartofle i kompie doktora , no prosze i pewnie znowu zapłacić 160 zł za wizytę , kpiny, kurde przez nich straciliśmy 10 miesięcy !!! A ogólnie badanie eMka kosztowało nas 320 zł , ale nie chodzi tu o pieniądze tylko omstracony czas wrrrr skórki ze tak sie rozpisalam no ale moja złość na lekarza jest ogromna!!! Mam pytanie do was dziewczynki jakie mialyscie parametry do IUI, tzn parametry nasienia, bo jutro idziemy do lekarza po receptę na leki dla M , a po mojej laparo czeka nas inseminacja więc pewnie koło marca, a i co brali wasi M na poprawe, hope wiem ze tym masz inseminacje z dawca, no moj niestety nie chciał o tm słyszeć, więc podziwiam was,
gratulacje dla dziewczyn którym sie udało i 3 mam kciuki za te co dalej walczą, Ewela a za ciebie szczególnie żeby szybciutko ze szpitala cię wypuścli, a tak poza tym, jak pełna zaciążyła to forum ucichło : P , pole wyjechało w świat, ale oczywiście chomika zostawila:p
Sun a malenstwo przesliczne, cudne te zdjątka.

Cześć dziewczyny, ale się cisza zrobiła :/. Och ja mam wreszcie urlop i do pracy idę po nowym roku:-). Bardzo się cieszę, trochę sobie odpocznę i nie będę się stresować, że jestem po IUI i muszę nosić towarek;-).

Pelna hehe zaciazyla i cisza sie zrobila....leniu****e teraz :-)

Genna
to faktycznie przeboje z tym badaniem nasienia...jakis lekki przypal..placisz za wizyte i badanie tyle kasy a okazuje sie,ze to nie wyniki meza....co do nasienia to ja nie pomoge bo srednio sie orientuje...bo my niestety nie mamy zolnierzy....fakt to byla ciezka decyzja ale uwazam,ze sluszna i jedyna....powiem Ci,ze my dopuki nie wiedzialismy to tez nie bralismy nigdy dawcy pod uwage...moj emek byl przeciwny...ale zobacz jak pod wplywem pewnych zyciowych sytuacji czlowiek zmienia zdanie.....wiadomo trzeba czasu, przemyslanych decyzji itp moj emek podjal decyzje od razu...to ja sie bardziej wahałam...teraz jestem po 4IUi i mam nadzieje,ze szczesliwej...obysmy mieli wymarzony prezent na swieta bo testuje w wigilie :-)

Ewela a co tam u Ciebie? Czy Ty na swieta wyjdziesz do domku? Jak Twoja torbiel?

Ewis jak Tobie dobrze, ju urlopik...ja ostatni dzien ide w piatek i dopiero po nowym roku do pracy....cale szczescie ja mam spokojna prace wiec po IUI za wiele nie robie...procz obowiazkow w domu...ostatnio to qrde mylam okna w krotkim rekawku i sie przeziebilam...blondynka ze mnie....

A gdzie Nasze ciezaroweczki?

....powiem Ci,ze my dopuki nie wiedzialismy to tez nie bralismy nigdy dawcy pod uwage...moj emek byl przeciwny...ale zobacz jak pod wplywem pewnych zyciowych sytuacji czlowiek zmienia zdanie.....wiadomo trzeba czasu, przemyslanych decyzji itp moj emek podjal decyzje od razu...to ja sie bardziej wahałam...teraz jestem po 4IUi i mam nadzieje,ze szczesliwej...obysmy mieli wymarzony prezent na swieta bo testuje w wigilie :-)
Hope 3 mam kciuki za testowanie :) powiem CI że masz rację z tą zmianą nastawienia, ja nie mam problemu z podjęciem decyzji jeżeli coś ma pomóc decyduję się, ale mój eMek przeszedł taką transformację że normalnie w szoku jestem, nawet powiedział ze na adopcję sie zgodzi :szok: , dzisiaj idziemy do lekarza więc będe znała dalszy plan działania:)

Kochane babeczki - ciężaróweczki przeniosły się na nowy watek, żeby nikomu przykrości nie robić. Jeśli macie ochotę pooglądać nasze burzuszki, zdjęcia z usg czy po prostu pogadać - zapraszamy.

Gena - to badanie nasienia- to jakaś masakra. A te 9 mln mieliście na ml czy w całych 4,5 ml. Bo jeśli to drugie, to parametry są całkiem niezłe (wyszłoby, że w całości ok 40 mln) - czyli spokojnie można liczyć nawet na naturalsa. Jeśli 9 mln w całości - to cóż - 2 mln/ ml - to raczej słabo i szanse iui są bardzo średnie. Chociaż przykład Pełnej pokazuje, że i z kiepskim nasieniem cud się może zdarzyć:tak:. U nas było 6-8 mln/ml i ok 24-40 mln w całości (zależy które badanie) i ruch a na poziomie 30%, a morfologię 8%. Po odwirowaniach do podania wychodziło ok 0,5 ml z 5 mln/ml. Poniżej tego w klinice nie robią iui.

lilonka, no tam gdzie 7,4 mln to było w całym nasieniu bo niby tylko tyle było oddane czyli 1 ml, a te 9 mln w 1 ml,a oddane 4,5ml , no ale ruchy kiepskie bo A+B 17%, generalnie stwierdzono oligoasthenospermie.

reklama
Do góry