reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja nigdy takiego badania nie nie miałam, więc jeżeli moze to być sprzezone z tarczyca to kto wie...
A masz jakieś problemy z owulacja? I jakie masz obecnie tsh?

reklama
Ja miałam tak wiele badań robionych tsh,fsh,lh,prolaktyne,krzywe dwie,tpo, progesteron,testosteron,estradiol,shbg,anty-TG,androstendion no i morfologia... Wynik tsh z przed 3 miesięcy 2,60- czyli norma juz, ale kazała nieprzerywac bo jakbym zaszła w ciążę to mogłoby mi skoczyć, ja dodatkowo miałam problem bo bardzo dużo przytylam nim stwierdzono u mnie to wszystko, w przeciągu 3 lat przytylam 30 kg:/ teraz schudlam 10, i miałam problemy z woda, strasznie puchlam:/ wyglądałam jak bomba:) a na to biorę tialorid, a masz jakieś guzki? Bo u mnie akurat z tym mam spokój...

Aaa a jeśli chodzi o owulacje... To to jest główny problem bo w ogole jej nie mam, okresu tez nie mam, wszystko jest stumulowane...bez tego nic nie mam,wszystko mi zanilko:(

Dagna ja akurat mam owulacje i cała resztę;)
Guzkow nie mam. Te wszystkie badania tez miałam, ale akurat krzywych nie.
Ja wlasnie tez puchlam jak balon, łącznie z obrzekiem naczyniowo-ruchowej. Obecnie juz bardzo żadko tak puchnę. To co bierzesz na pozbycie sie wody to na receptę?
A Twoje tsh jest za wysokie jak na zachodzące w ciążę, niestety... Ja przeszłam przez wielu endokrynologow i niestety nie powinno za bardzo przekraczać 1.
W Novum, gdzie sie lecze, jeśli miała bym powyżej 2 tsh to nawet by mi nie chcieli inseminacji zrobić.
I leki do końca życia niestety;)

Tak tialorid jest na receptę i są dwie rożne dawki, ja brałam kilka środków na wodę, odchudzanie itp, ale nic mi nie dało takiego rezultatu jak właśnie ten tialorid:) to ze leki do końca życia to wiem...:/ niestety, a co do tsh to nie wiem jak wyglada teraz bo nie robiłam jeszcze wyników, w środę idę na bete to od razu zrobię tsh i takie tam,mam nadzieje ze mi sie uda, choć to moja pierwsza IUI a do tego dzisiaj tak mnie bolal brzuch ze myślałam ze zaraz mnie krew zaleje:/:(

To kibicuję Ci z wynikami.
Dla mnie tez przyszłym tygodniu moze coś sie wyjaśni.
Porozmawiam z endokrynologiem moim o tych tabletkach, bo z nogami pachnących sobie nie radzę, a do tej pory unikalam takich środków, bo sie bałam, ze sie odwodnię.

No tak przy takich tabletkach trzeba Pic, żeby sie nie obwodnic:) i lykac witaminy:) ja ogólnie biorę falvit mama lub podobne jakieś:) Eh... A miałas tez stwierdzone PCO?

Stosunek lh do fsh( albo odwrotnie) określa pco,a tez na usg widać, mój gin powiedział mi na 1 wizycie ze widzi pco, ale zeby potwierdzić kazał mi lh i fsh zrobic, no i wyszło:/ a cykl wcześniej właśnie miałam problem tez taki ze miałam pecherzyk ale mi nie pękł:/... A ile mialyscie pecherzykow jak podchodzilyscie do iui?

reklama
Do góry