reklama
Ja miałam tak wiele badań robionych tsh,fsh,lh,prolaktyne,krzywe dwie,tpo, progesteron,testosteron,estradiol,shbg,anty-TG,androstendion no i morfologia... Wynik tsh z przed 3 miesięcy 2,60- czyli norma juz, ale kazała nieprzerywac bo jakbym zaszła w ciążę to mogłoby mi skoczyć, ja dodatkowo miałam problem bo bardzo dużo przytylam nim stwierdzono u mnie to wszystko, w przeciągu 3 lat przytylam 30 kg:/ teraz schudlam 10, i miałam problemy z woda, strasznie puchlam:/ wyglądałam jak bomba a na to biorę tialorid, a masz jakieś guzki? Bo u mnie akurat z tym mam spokój...
Dagna ja akurat mam owulacje i cała resztę
Guzkow nie mam. Te wszystkie badania tez miałam, ale akurat krzywych nie.
Ja wlasnie tez puchlam jak balon, łącznie z obrzekiem naczyniowo-ruchowej. Obecnie juz bardzo żadko tak puchnę. To co bierzesz na pozbycie sie wody to na receptę?
A Twoje tsh jest za wysokie jak na zachodzące w ciążę, niestety... Ja przeszłam przez wielu endokrynologow i niestety nie powinno za bardzo przekraczać 1.
W Novum, gdzie sie lecze, jeśli miała bym powyżej 2 tsh to nawet by mi nie chcieli inseminacji zrobić.
I leki do końca życia niestety
Guzkow nie mam. Te wszystkie badania tez miałam, ale akurat krzywych nie.
Ja wlasnie tez puchlam jak balon, łącznie z obrzekiem naczyniowo-ruchowej. Obecnie juz bardzo żadko tak puchnę. To co bierzesz na pozbycie sie wody to na receptę?
A Twoje tsh jest za wysokie jak na zachodzące w ciążę, niestety... Ja przeszłam przez wielu endokrynologow i niestety nie powinno za bardzo przekraczać 1.
W Novum, gdzie sie lecze, jeśli miała bym powyżej 2 tsh to nawet by mi nie chcieli inseminacji zrobić.
I leki do końca życia niestety
Tak tialorid jest na receptę i są dwie rożne dawki, ja brałam kilka środków na wodę, odchudzanie itp, ale nic mi nie dało takiego rezultatu jak właśnie ten tialorid to ze leki do końca życia to wiem...:/ niestety, a co do tsh to nie wiem jak wyglada teraz bo nie robiłam jeszcze wyników, w środę idę na bete to od razu zrobię tsh i takie tam,mam nadzieje ze mi sie uda, choć to moja pierwsza IUI a do tego dzisiaj tak mnie bolal brzuch ze myślałam ze zaraz mnie krew zaleje:/
To kibicuję Ci z wynikami.
Dla mnie tez przyszłym tygodniu moze coś sie wyjaśni.
Porozmawiam z endokrynologiem moim o tych tabletkach, bo z nogami pachnących sobie nie radzę, a do tej pory unikalam takich środków, bo sie bałam, ze sie odwodnię.
Dla mnie tez przyszłym tygodniu moze coś sie wyjaśni.
Porozmawiam z endokrynologiem moim o tych tabletkach, bo z nogami pachnących sobie nie radzę, a do tej pory unikalam takich środków, bo sie bałam, ze sie odwodnię.
PCO nie miałam nigdy stwierdzonego, nawet nie wiem jakimi badaniami sie potwierdza...No tak przy takich tabletkach trzeba Pic, żeby sie nie obwodnic i lykac witaminy ja ogólnie biorę falvit mama lub podobne jakieś Eh... A miałas tez stwierdzone PCO?
Stosunek lh do fsh( albo odwrotnie) określa pco,a tez na usg widać, mój gin powiedział mi na 1 wizycie ze widzi pco, ale zeby potwierdzić kazał mi lh i fsh zrobic, no i wyszło:/ a cykl wcześniej właśnie miałam problem tez taki ze miałam pecherzyk ale mi nie pękł:/... A ile mialyscie pecherzykow jak podchodzilyscie do iui?
reklama
Niepokorna
Fanka BB :)
Hej...wczoraj odebralam wynik i niestety 0,20 a dzisiaj przyszla@..takze kolejna proba przed nami...bez wzgledu na wszystko optymistycznie patrze w przyszlosc
Podziel się: