reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witaj Letka - trafiłas na odpowiednie forum :-)
kochana nie przejmuj się aż tak tym AMH - to jeszcze nie koniec świata a takie nerwy to nic dobrego nie przyniosą :tak:
spróbujcie zrobić kilka IUI , lekarz na pewno przygotuje odpowiednią stymulację i będziesz miała ze 2 pęcherzyki do IUI :-) a potem bardzo wysokę betkę czego ci zyczę i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&
dziewczyny z dobrym AMH też mają po dwa pęcherzyki i to bardzo dobry wynik. Ja tez miałam dwa a nie wiem jakie mam AMH - czekam na wynik ;-)
Na pewno będziecie mieć dzidziusia - jak my tu wszystkie !!!!!!

reklama
Przepraszam, ale co to jest to edometrium....

tak IUI to inseminacja, lekarz poda ci lek po którym dojrzewają pęcherzyki żeby było ich więcej niż w naturalnym cyklu
Ja 1 IUI miałam na naturalnym cyklu a 2 IUI na stymulowanym clo bo chciałam mieć 2 pęchole. Stymulacja to nic strasznego :-)
A endometrium to błona sluzowa macicy w której zagnieżdza się zarodek, im gubsza tym lepsza

Gizas- miałas może w gamecie robione HSG? kurde nie mogę dodzwonić sie do dr, napisałam do neigo smska że chciałabym umówić się na HSG i żeby oddzwonił w wolnej chwili...pisalam o 16 a tu już 20 a on ma mnie gdzieś:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Letka po kilku tygodniach z nami Twoja wiedza będzie Cie zaskakiwała:-) my tu wszystkie nawzajem się uczymy i wspieramy, mamy tu zajebiste dwie fajne prawie panie dokoreczki - dr Pełna i dr Hope:-)
Wyhodowanie pęcherzyków polega na tym że od 2-3 dc dostajesz tabletki zwiększające szanse wyprodukowania więcej niż jednej komórki, bedziesz pod stałym monitoringiem, gdy pęcherzyk osiągnie pożądaną wielkość robi się zastrzyk na pęknięcie a pożniej IUI czyli inseminacja. Endometrium to warstwa w macicy w której osadza sie zarodek, super jest jak ma więcej niż 8 mm

Lucy ja miałam laparoskopie w maju br. po pierwszej nieudanej iui moja lakarka wzięła mnie do szpitala z dnia na dzień i mialam laparo i histero. Efektu w postaci ciązy niesteyy póki co brak, ale usuneli mi polipy z jajowodów, wiec na darmo nie kładłam sie na stół, miałam też nakłuwane jajniki ze wzgledu na moje pcos; w lipcu miałam IUI kolejna porażka, teraz jestem po trzeciej, ale laparo w pewnym sensie mi pomogła bo wróciły mi swoje owu i jestem spokojneisza jesli lekarz we "co w trawie piszczy" tzn "pokaz kotku co masz w środku " :-D takze jakbym miala pzrejśc to drugi raz to z pewnością bym sie poddła bo to nic strasznego, po tyg już nie pamiętałam, że miałam jakikolwiek zabieg.
Powodzenia !

Pełna miałam HSG w łodzi ale nie w gamecie a w Salve medica. Polecam. Bałam się jak cholera tego badania bo niby bolesne a było ok. Koszt 500 zł ze znieczuleniem i uśpieniem 15 min ;-) póżniej ma się troche halo ale do wieczora mija

Pełna miałam HSG w łodzi ale nie w gamecie a w Salve medica. Polecam. Bałam się jak cholera tego badania bo niby bolesne a było ok. Koszt 500 zł ze znieczuleniem i uśpieniem 15 min ;-) póżniej ma się troche halo ale do wieczora mija

ooo , to powiedz mi proszę czy kazali ci wcześniej robic jakieś badania na czystość pochwy czy coś?
mi dr powiedział że HSG kosztuje 350zł...ale pewnie bez znieczulenia- w sumie nie dopytywałam...
Gizas to "halo" mnie zaintrygowało :-D

Witaj Letka!
Twoje AMH jest zbliżone do mojeo - ja mam 0,8. Mam za sobą 5 nieudanych inseminacji. Jestem po jednym in vitro i oczękuję dwóch dzieciaczków. Nie chcę Cię zniechęcać do IUI, ale patrzę na mój przykład. Przy stymulacji do IUI zawsze miałam dorodne pęcherzyki - 2, nawet 3. Wcześniej kiedy jeszcze nie leczyłam sie w klinice, zawsze na usg były pęcherzyki, czasem nie dochodziło do owulacji. Także dziewczynki niska rezerwa jajnikowa nie znaczy, że nie będziemy mieć owulacji w ogóle. Owulacja może byc co cykl, ale ten proces zakonczy się szybciej niż dzieczyn z wysokim amh. Niskie amh świadczy też, że jakość komórek rozrodczych jest marna - częś komórek nie zapłodni się, nie podzieli prawodłowo, więc często dochodzi do wczesnych poronień. Moje wyniki hormonów były wzorowe - stosunek lh i fsh bliski 1 - nikt nie podejrzewał wczęsniej problemów z amh. Dopiero w klinice gdzie robiłam in vitro kazano to zbadać i doznałam szoku. Nie było czasu na nic - pozostało tylko in vitro. Na szczeście z sukcesem :-)

Tak Pełna miałam miec aktualny wymaz -mój stacjonarny gin nie chciał mi zamieszać w c.....czce szpatułką bo nie nie ma tego na nfz, to mu mówię że zaniose prywatnie do laboratorium:wściekła/y: w końcu pojechał do mojego ówczesenego gina 50 km od domu ( w obie strony) zapłaciłam 50 zł za zamieszanie patyczkiem:wściekła/y:
Halo fajne-po punkcji było inaczej;-)

reklama
Pełna, mi przed hsg zlecono kilka badań czystości pochwy, m.in pamiętam na chlamidię. Badanie miałam w prywatnej klinice - zapłaciłam majatek: 1500 zł. Na szczęście badanie wykazało wiele istotnych dla mnie rzeczy - neidrożny jeden jajowód, brak endometrozy, zrostów, polipów itp. Warto je zrobić :-)

Lucy Kochana - przytulam Cię mocno. Niech ta porażka sprawi, że będziesz jeszcze silniejsza. Masz plan działania i super. Uważam, że dobrze jest zrobić badanie hsg lub laparoskopię. Będziesz miała pewność, czy robienie dalszych IUI ma sens. Jesli wyjda niedrożne jajowody, trzeba będzie je udrożnić. Mój lekarz w ogóle nie chciał się podjąć IUI przed wynikiem hsg.

Do góry