reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja też nie mieszkam w Polsce ;-) I też nikt mi nie powiedział, że jakiś lek może nie być dostępny od razu, a tak było praktycznie ze wszystkimi do stymulacji. Więc później już wiedziałam ;-) Ale raz zdarzyło mi się, że lekarz przepisał mi dodatkową dawkę do wzięcia następnego dnia rano, poszłam do apteki - a produkt dotrze dopiero tego następnego dnia rano... :baffled:. Więc z apteki biegłam do pracy i ostrzykiwałam się w toalecie ;-)
Kurczę, zatem mam nadzieję, że dostanę ten zastrzyk od ręki jak tam wparuję po robocie 😂🥸

Taki tylko mały update: wjechałam do jednej z aptek i nie mieli ovitrelle na stanie (trzeba było zamówić) 🥴, ale zdesperowana ja poprosiłam o przeszperanie pobliskich aptek i szybko telefonem sobie zarezerwowałam i kupiłam 😅💪🏻. Leży w lodówce i czeka 🥳😆
I co, zrobiłaś zastrzyk? ;-)
Kiedyś jeden młody farmaceuta wyszukał mi płyn do badania w aptece poza miastem... ale był uroczy ;-)

I co, zrobiłaś zastrzyk? ;-)
Kiedyś jeden młody farmaceuta wyszukał mi płyn do badania w aptece poza miastem... ale był uroczy ;-)
Jeszcze nie, ale tak jak lekarz zalecił zrobię rano przed pracą 💪🏻. Aczkolwiek działamy przez cały ten weekend tak jak sugerowałyście i się zobaczy…może jakiś najsilniejszy dotrze 🥳🤞🏻. W międzyczasie lekarz zaproponowała kontynuację IUI u nich od następnego cyklu a jak dostaniemy termin na in vitro, to się rzecz jasna tam „przeniesiemy”.

Nie chciałam wczoraj psuć dobrego nastroju na grupie więc się nie odezwałam w temacie mojej kwalifikacji do IUI. Wszystkie badania są dobre poza jednym - mojego męża - jest wątpliwość czy nie ma aktywnego bezobjawowego przebiegu WZW typu B...
Lekarka teoretycznie podpisała z nami dokumenty kwalifikujące i kazała zrobić dodatkowe badanie HBV DNA żeby sprawdzić aktywność wirusa. Teraz obawiam się wyniku podwójnie bo mąż jest po poważnym wypadku w pracy i przeszliśmy przez ostatnie kilka miesięcy piekło związane z jego zdrowiem i jeśli okaże się, że dojdzie jeszcze to zakażenie :/
A dwa nie wiem czy nas dopuszczą do IUI i w przyszłości in vitro, wczoraj byłam sparaliżowana i nawet nie zapytałam co dalej jeśli będzie pozytywny wynik.
Może któraś orientuje się w temacie??
Zrobiliśmy testy, za jakiś tydzień dopiero przyjdą wyniki, trzymajcie kciuki żeby było ok bo chyba osiwieję do tego czasu.

@Emmka87 i jak będzie powtórka bety? :)

@Emmka87 oddałaś dzisiaj krew ?
Nie zrobiłam 😅 stwierdziłam że to przyniesie mi jeszcze więcej stresu. W następny piątek wizyta i badanie bety przed. Co ma być to będzie dzisiejsze badanie nic by mi nie dało. Na tym etapie i tak nic nie można zrobić więc cierpliwie czekam 🙂 także trzymajcie kciuki 😁✊🍀
Czego mogę się spodziewać na usg w 20dpt? Będzie już coś widac?

Nie zrobiłam 😅 stwierdziłam że to przyniesie mi jeszcze więcej stresu. W następny piątek wizyta i badanie bety przed. Co ma być to będzie dzisiejsze badanie nic by mi nie dało. Na tym etapie i tak nic nie można zrobić więc cierpliwie czekam 🙂 także trzymajcie kciuki 😁✊🍀
No pewnie, jak masz się stresować bardziej odczytem wyniku niż jego brakiem to faktycznie lepiej odpuścić :)
W takim razie trzymamy kciuki do przyszłego tygodnia!!
Ja walczę dopiero o 1 ciążę więc nie w temacie co tam kiedy widać 😅🤭

reklama
na pewno pecherzyk ciążowy może z pęcherzykiem zoltkowym. U mnie w 26dpt pecherzyk ciążowy z zoltkowym ale jeszcze bez zarodka

Do góry