U nas nasienie bylo książkowe, ja dobrze odpowiadałam na stymulacje, 4iui nieudane a Doktor nam mówiła, że do 3iui to mamy 7%szans.Cześć! To zależy na jakie statystyki się patrzy... Biorąc pod uwagę, że sporo par podchodzi do IUI z jeszcze innymi problemami, u nas ogólny procent powodzenia to 11-18 %. Ale w przypadku dawstwa już 2 razy więcej, bo wtedy chyba często jedynym kłopotem jest kwestia nasienia - wystarczy więc to wyeliminować. A 40-50 to ogromna cyfra!
reklama
Madziarka82
Fanka BB :)
to w czym był problem jeśli mogę zapytać? Bo to, ze babka nie nadawała się na matematyka ani wróżkę to już wiemyU nas nasienie bylo książkowe, ja dobrze odpowiadałam na stymulacje, 4iui nieudane a Doktor nam mówiła, że do 3iui to mamy 7%szans.
eij
U mnie to samo, lekarz dawał od 10 do 15%U nas nasienie bylo książkowe, ja dobrze odpowiadałam na stymulacje, 4iui nieudane a Doktor nam mówiła, że do 3iui to mamy 7%szans.
Twierdziła, że takie są statystyki iui.to w czym był problem jeśli mogę zapytać? Bo to, ze babka nie nadawała się na matematyka ani wróżkę to już wiemy
Diagnoza u nas to niepłodność idiopatyczna, wiec do tej pory nie wiemy co było problemem. U mnie niedoczynność tarczycy i lekkie pcos, mialam wysokie Amh, wiec obawa była o jakość komorek. Finalnie pobrali 26 i 17 się zapłodniło. Także.. pojęcia bladego nie mam. Pierwsze ivf udane
U mnie przy iui i ogólnie przy staraniach lekarz zawsze był pozytywnie nastawiony, nasienie dobre u mnie wyniki badań ok, ( z wyjątkiem takich drobnostek jak wysoka prolaktyna, tsh chyba ok 2, ale leki to unormowaly), Amh niskie ale nie tragicznie niskie, przy stymulacjach letrozolem zawsze 2 ładne jajeczka były a się nie udawalo ,wcsesniej przy monitoringach mimo tej wysokiej prolaktyny owulacji tez prawie zawsze byla, potem tez mimo wszystko dostawałam ovitrelle na pęknięcie... dopiero inv pokazało ze problem z jajeczkami jest i są słabej jakości .. szkoda ze wcześniej nie da sie tego zbadać...Cześć! To zależy na jakie statystyki się patrzy... Biorąc pod uwagę, że sporo par podchodzi do IUI z jeszcze innymi problemami, u nas ogólny procent powodzenia to 11-18 %. Ale w przypadku dawstwa już 2 razy więcej, bo wtedy chyba często jedynym kłopotem jest kwestia nasienia - wystarczy więc to wyeliminować. A 40-50 to ogromna cyfra!
Madame JS
Jestem dokładnie tego samego zdania! Powinno się badać komórki żeńskie podobnie jak bada się męskie... Płacenie za procedurę in vitro tylko po to, by dowiedzieć się o problemie... to jednak przykra sprawa.U mnie przy iui i ogólnie przy staraniach lekarz zawsze był pozytywnie nastawiony, nasienie dobre u mnie wyniki badań ok, ( z wyjątkiem takich drobnostek jak wysoka prolaktyna, tsh chyba ok 2, ale leki to unormowaly), Amh niskie ale nie tragicznie niskie, przy stymulacjach letrozolem zawsze 2 ładne jajeczka były a się nie udawalo ,wcsesniej przy monitoringach mimo tej wysokiej prolaktyny owulacji tez prawie zawsze byla, potem tez mimo wszystko dostawałam ovitrelle na pęknięcie... dopiero inv pokazało ze problem z jajeczkami jest i są słabej jakości .. szkoda ze wcześniej nie da sie tego zbadać...
PałkaZapałka
Z drugiej strony nie chciałabym być stymulowana tylko po to żeby pobrać jajeczka do sprawdzeniaJestem dokładnie tego samego zdania! Powinno się badać komórki żeńskie podobnie jak bada się męskie... Płacenie za procedurę in vitro tylko po to, by dowiedzieć się o problemie... to jednak przykra sprawa.
Madame JS
A mnie by to nie przeszkadzało. Byłam już stymulowana trzy razy absolutnie PO NIC...Z drugiej strony nie chciałabym być stymulowana tylko po to żeby pobrać jajeczka do sprawdzenia
Artemida90
ja byłam stymulowana 2-3 lata zastrzykami żeby w ogóle myśleć o staraniach o ciąże bo bez owulacji ciąży i tak by nie byłoZ drugiej strony nie chciałabym być stymulowana tylko po to żeby pobrać jajeczka do sprawdzenia
reklama
PałkaZapałka
Może dsmedycybq pójdzie tak do przodu że da się zrobić jakieś super hiper USG czy inne badanie żeby sprawdzić jakie jajeczka w nas siedzą.
Podziel się: