reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Myślę, że lepiej działać od razu. Raczej by stan zapalny się nie pojawił z niczego, nawet jeśli byś oddala nie z rannego to i tak wykazało? Czy w jakim sensie myślisz?
Podobno powinno się zamknąć ujście pochwy na czas oddania moczu. Bo tam leukocyty to norma. Ale faktycznie chyba zadzialam od razu bo i tak się stresuje a mocz powtórze z posiewem

reklama
Ja jak oddaje mocz to z tamponem, bo po lekach dopochwowych nie byłam w stanie oddać "czystego". Jak Cie to uspokoi to powtórz, ale leki i tak bym wzięła. Lekarz wie, co robi.. [emoji16]
Podobno powinno się zamknąć ujście pochwy na czas oddania moczu. Bo tam leukocyty to norma. Ale faktycznie chyba zadzialam od razu bo i tak się stresuje a mocz powtórze z posiewem

Ja jak oddaje mocz to z tamponem, bo po lekach dopochwowych nie byłam w stanie oddać "czystego". Jak Cie to uspokoi to powtórz, ale leki i tak bym wzięła. Lekarz wie, co robi.. [emoji16]
Tak właśnie zrobię, lek wezmę a mocz powtórze pojutrze z posiewem

No nie dziwie bo to kolejna rzecz gdzie sie martwisz, ale pewnie dostaniesz jakies leki i szybko minie:) jak napisala hername w ciazy czesto sie zdarza ze w moczu cos wychodzi
Tak szybko jak bakterie się pojawiają tak szybko znikają także nie ma czym się stresować. Zresztą w ciąży bakterie w moczu to norma 😉

Dostałam lek monural i urosept 3 x 2 tabletki. Myślę czy przyjąć go dzisiaj czy powtórzyć badanie rano i wtedy bo może źle oddałam próbkę moczu, sama nie wiem. Monural podobni jest mocnym jednodawkowym antybiotykiem
Jeśli przepisał Ci lekarz ginekolog to napewno jest bezpieczny dla kobiet w ciąży 😉

@OnaGośka daj znać jutro jak tam po wizycie 🍀✊😘

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

09.02. @OnaGośka - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

10.02. @jasti999 - I beta po transferze ✊✊🍀🍀🍀

11.02. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

14.02. @margaretka25 - szpital z córeczką 🙏🏻🍀🍀🍀✊✊✊❤️

14.02. @jasti999 - II beta po transferze ✊✊🍀🍀🍀

16 lub 18.02. @margaretka25 - operacja córeczki 🍀🍀🍀✊✊✊❤️❤️❤️ (wszystko na pewno będzie dobrze😘)

16.02. @hername - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

22.02. @Hankaa - kontrola malusich nerek, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

24.02. @eij - wizyta, USG 👣👣✊✊🍀🍀🍀

23.02. @Evelyn1919 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

20.04. @eij - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

10.06. @OnaGośka - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

23.06. @Hankaa - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Gaja ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

reklama
Mialam a na posiewie nie wychodziło nic, lekarka nawet była w szoku, dostawałam Monural i po tym było ok, ale do następnych badań. I tak co chwile
Przeboje.. też dostałam właśnie monural i urosept. W piątek mam wizytę więc pojutrze jeszcze powtórze badania

Do góry