reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć Dziewczyny:-) jeśli można to też dołączę. Staramy się od 2015 roku, jesteśmy po jednym in vitro, potem dwie inseminację, a teraz znowu in vitro. Mam do Was pytanie zaczęłam stymulację i ostatnio robiłam badania dla anestezjologa i TSH wyszło mi 3,2 , a w listopadzie było 2,2 (biorę euthyrox już kilka lat). A ginekolog powiedział , że to dobry wynik - natomiast anestezjolog zdziwiona. Więc mam do Was pytanie: co u Was w klinikach mówi się o TSH, jakie powinno być. Wcześniej mówiono mi, że poniżej 2, ale teraz lekarz mnie zaskoczył.
Hej, trzymam kciuki zeby sie udalo tym razem:) a mi zawsze lekarz mowil ze wlasnie ponizej 2 powinno byc, ale tak sobie pomyślałam moze przy stymulacji i punkcji nie ma to jakiegos wiekszego znaczenia i Ci zwiekszy dawke np po punkcji.. Hmm.. ale to takie moje rozmkminy tylko

reklama
Gdyby lekarz powiedział mi , że to za wysoki wynik to przecież sam mógłby zwiększyć mi dawkę euthyroxu, ale on powiedział, że według najnowszych wytycznych TSH dla kobiet w ciąży jest do 3,2

Cześć Dziewczyny:-) jeśli można to też dołączę. Staramy się od 2015 roku, jesteśmy po jednym in vitro, potem dwie inseminację, a teraz znowu in vitro. Mam do Was pytanie zaczęłam stymulację i ostatnio robiłam badania dla anestezjologa i TSH wyszło mi 3,2 , a w listopadzie było 2,2 (biorę euthyrox już kilka lat). A ginekolog powiedział , że to dobry wynik - natomiast anestezjolog zdziwiona. Więc mam do Was pytanie: co u Was w klinikach mówi się o TSH, jakie powinno być. Wcześniej mówiono mi, że poniżej 2, ale teraz lekarz mnie zaskoczył.
Mój mówi ze TSH dla In vitro nie ma znaczenia.

Gdyby lekarz powiedział mi , że to za wysoki wynik to przecież sam mógłby zwiększyć mi dawkę euthyroxu, ale on powiedział, że według najnowszych wytycznych TSH dla kobiet w ciąży jest do 3,2
Hej, może i dla kobiet w ciąży, chociaż pierwsze słyszę 😳 myśle, że dobrze skonsultować z endokrynologiem, jak dla mnie za wysokie to TSH

Hej, najlepiej oznaczać Tsh z ft4, bo wtedy jest najbardziej miarodajne. Jak ja się staralam o dziecko, to moja endo mówiła, że TSH najlepiej w okolicach 1, jak już zaszłam to zasugerowała wynik w granicy 2-2,5 na 1 trymestr i teraz mam zwiększona dawkę. Natomiast moja Dokror z kliniki, aż tak się na tym TSH nie skupia i twierdzi, że przychodzą do niej kobiety w zdrowej ciazy z TSH 70. Ja osobiście wolę tego pilnować.

Moja endo podała mi też ostatnio widelki do 3.11, ale przy wyniku 2.85 w 1 trymestrze zwiększyła mi dawkę.

reklama
Do góry