Hej.
Ja na początku się ukrywałam, bo czułam się ok, ale jak miałam akcje w pracy to wiedziala już moja Dyrektorka, w razie gdyby coś się działo, żeby tez wiedziala, jak reagować.
Powiem tak, ja mam bardzo stresująca pracę i początkowo planowałam pracować do 7 miesiąca jak zdrowie pozwoli, ale teraz jestem lezaca i pracuje zdalnie i już wiem, że jak takie będzie zalecenie lekarza to pojde z marszu na zwolnienie.
Ja na Twoim miejscu bym nie ryzykowała, jeżeli z góry wiesz ze to będzie ponad siły.
Tyle czasu zajęło nam staranie, że nie ma co ryzykować w końcu to tylko praca.. może warto pogadać z Przełożonym że to wczesny etap ale masz obawy? Pytanie jakie masz relacje w pracy?
Ja na początku się ukrywałam, bo czułam się ok, ale jak miałam akcje w pracy to wiedziala już moja Dyrektorka, w razie gdyby coś się działo, żeby tez wiedziala, jak reagować.
Powiem tak, ja mam bardzo stresująca pracę i początkowo planowałam pracować do 7 miesiąca jak zdrowie pozwoli, ale teraz jestem lezaca i pracuje zdalnie i już wiem, że jak takie będzie zalecenie lekarza to pojde z marszu na zwolnienie.
Ja na Twoim miejscu bym nie ryzykowała, jeżeli z góry wiesz ze to będzie ponad siły.
Tyle czasu zajęło nam staranie, że nie ma co ryzykować w końcu to tylko praca.. może warto pogadać z Przełożonym że to wczesny etap ale masz obawy? Pytanie jakie masz relacje w pracy?
Dziewczyny,
A jak robilyscie z praca w ciazy?
Wiem ze u mnie bardzo wczesnie, ale akurat od stycznia do kwietnia mam w pracy jakas masakre, praca czesto po nawet 12 godzin bo taka presja mega duzo stresu itp.
Normalnie np w okresie letnim gdzie nie ma tak duzo pracy bym pracowała na ile zdrowie mi pozwala, teraz nie wiem co robic, nie chce tak szybko mowic o ciazy w pracy, a zdrugiej strony nie chce sie meczyc i stresowac i tyle godzin pracować (wiem ze niby 8h w ciąży ale u mnie jest tak ze w 8 musialabym zrobic tyle samo co w 10 czy 12 wiec potem i tak nadgodziny tylko darmowe bo w ciazy nie mozna zglaszac).
Najlepsza opcja by bylo isc na l4 od lutego bo skoncze 1 projekt i nie zaczne drugiego, ale to wczesnie bardzo...
Ja bez ciazy w tym okresie zimowym nie dawalam rady a nie zwolnilam sie tylko dlatego ze sie stralismy...