reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja sprawdziłam ze 3 dni przed punkcja miałam estradiol 1301pg/ml progesteron 0.1ng/ml. W dniu punkcji miałam progesteron około 4. Pobrali u mnie 12 pęcherzyków i 5 przetrwało do 5 doby.
Ja juz po wizycie widzial 9 duzych pecherzykow i kilka mniejszych ok 10 mm wiec za male. Punkcje mam w czwartek.. Zaczynam sie stresowac i bac trochę..

9 dużych pęcherzyków brzmi dobrze ;) a strach chyba jest nieunikniony 😰 najważniejsze żeby wśród tych 9 był przynajmniej ten 1 szczęśliwy 🔵
Noo dokladnie zeby jeden szczesliwy sie trafil:) :)
Zaczelam sie bac bo mam prawie tak samo jak przy poprzedniej punkcji i juz sie zaczynaja czarne mysli pojawiac ze znowu puste jajka beda lub zarodkow nie będzie lub przestana sie rozwijac jak ostatnio. Ale teraz nie ide na l4 po punkcji stwierdziłam ze wole pracowac bo inaczej oszaleje a tak to szybciej czas zleci :)

Noo dokladnie zeby jeden szczesliwy sie trafil:) :)
Zaczelam sie bac bo mam prawie tak samo jak przy poprzedniej punkcji i juz sie zaczynaja czarne mysli pojawiac ze znowu puste jajka beda lub zarodkow nie będzie lub przestana sie rozwijac jak ostatnio. Ale teraz nie ide na l4 po punkcji stwierdziłam ze wole pracowac bo inaczej oszaleje a tak to szybciej czas zleci :)
Rozumiem, niech ten czas szybko zleci ✊🏻 A jesteś w innej klinice niż poprzednio? Po jakim czasie u Ciebie dzwoni embriolog?
Nooo, powiem Ci, ze ja po tym transferze poszłam na 3 dni L4 plus dwa dni weekendu i wariowalam…dopiero teraz poniedziałek wtorek dzięki pracy oderwałam myśli od IVF, wiec jak nie masz mocno fizycznej pracy to tez bym teraz tak zrobiła 🙈

Na spokojnie, nie jest powiedziane, że z tych mniejszych nic nie pobiorą, oni mogę też dojrzewać komórki w labie. Poza tym nie liczyć się ilość, a jakosc. Uszka w górę:)
Ja juz po wizycie widzial 9 duzych pecherzykow i kilka mniejszych ok 10 mm wiec za male. Punkcje mam w czwartek.. Zaczynam sie stresowac i bac trochę..

reklama
Do góry