reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Tak, był opis z numerem, a teraz zniknęło wszystko.. wykończą mnie [emoji849]
z mojego doświadczenia te dwa zarodki to już pewniaki - masz przy nich oznaczenie liczbowe ? A kolejne jeszcze obserwują czy się rozwijają i czy również dołączą do depozytu. U nas najpierw też pojawiły się jeden w systemie, a kolejnego dnia jeszcze dwa kolejne ( z 6 doby) . A jednego nie było w depozycie wykazanego ponieważ był wybrany do świeżego transferu. Tak było w styczniu tego roku w moim przypadku [emoji6]

Ale mogły tam nie dotrzeć, czy to już pewniaki? Bo teraz mi zniknął wpis z depozytów i nie ma nic [emoji25][emoji25][emoji25]
Pewnie aktualizują 😉 ja sprawdziłam depozyt dopiero po telefonie od embriologa i mam dwa pliki tak jakby, w jednym były z 4 doby zarodki, a w drugim z piątej doby

A jak tam u Ciebie? Kulasz się? 😃❤️
Tak, nadal w dwupaku dziś 38+3. Mam nadzieję, że na dniach coś się zacznie dziać bo przeraża mnie wizja pobytu na patologii ciąży i indukcji porodu. No ale jak będzie trzeba to ze wszystkim sobie poradzimy. Myślę, że walka z niepłodnością to ogromna szkoła życia i później wszystko inne wydaje się łatwiejsze.
A Ciebie już senność dopada i pierwsze zachcianki ?

Tak, nadal w dwupaku dziś 38+3. Mam nadzieję, że na dniach coś się zacznie dziać bo przeraża mnie wizja pobytu na patologii ciąży i indukcji porodu. No ale jak będzie trzeba to ze wszystkim sobie poradzimy. Myślę, że walka z niepłodnością to ogromna szkoła życia i później wszystko inne wydaje się łatwiejsze.
A Ciebie już senność dopada i pierwsze zachcianki ?
Już po senności 😉 czasami mnie muli ale bywało gorzej hehe. Zachcianek nie mam ale co chwilę głodna się robię więc muszę uważać co jeść 🙄🤪

Już po senności 😉 czasami mnie muli ale bywało gorzej hehe. Zachcianek nie mam ale co chwilę głodna się robię więc muszę uważać co jeść 🙄🤪
a masz problemy z cukrem czy raczej pierwsze wyniki były ok? Bo w sumie dzieciaczki i organizm sam nam podpowiada czego potrzebuje. U mnie były takie napady np. na sok pomidorowy, buraki czy twarożki i zawsze w wynikach się potwierdzało np. że mam trochę za mało potasu.

reklama
a masz problemy z cukrem czy raczej pierwsze wyniki były ok? Bo w sumie dzieciaczki i organizm sam nam podpowiada czego potrzebuje. U mnie były takie napady np. na sok pomidorowy, buraki czy twarożki i zawsze w wynikach się potwierdzało np. że mam trochę za mało potasu.
Ja uważam że nie mam problemów z cukrem, natomiast położna uważa inaczej i twierdzi że mam za wysoki cukier na czczo, norma jest do 92 a ja mam 95 🙄 idę do diabetologa w czwartek.

Do góry