reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny!
Ja również jestem w trakcie starań, od 1,5roku. Po 2 nieudanych inseminacjach na cyklach naturalnych. W aktualnym cyklu stymulacja owulacji (Lametta) - dojrzały 2 pęcherzyki, 2.08 Pregnyl 10000j.m., 3.08 inseminacja, 5.08 kontrolne USG: endometrium 13mm, 1 ciałko żółte, drugi pęcherzyk w trakcie owulacji - tego samego dnia 2. inseminacja.
Od 13.8 wychodzą mi słabo dodatnie testy ciążowe z porannego moczu (dla porównania zrobiłam w ciągu dnia - ujemne), pierwszy raz od kiedy się staramy. Dziś tak to wygląda.

Zobacz załącznik 1306366
Jutro chciałabym już zrobić B-hCG (14. dzień od pierwszej inseminacji).
Straszne jest to czekanie, to odliczanie dni do kolejnego testowania...
Powodzenia wszystkim starającym się.

Powodzenia 🤞 trzymam mocno kciuki za piekna bete.
Daj nam updejta gdy poznasz wyniki.

reklama
Wszystko super (odpukać), młoda już ma 4,5 miesiąca i jest coraz bardziej ruchliwa, więc w końcu zrozumiałam o co chodzi w powiedzeniu „małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot” 🙈😆 na szczęście noce całe ładnie przesypia sama w łóżeczku więc trochę odpoczywam 😉 zaglądam na forum i dzieje się dzieje ❤️✊

Dziewczyny dzięki wielkie za kciuki i gratulacje 😃❤️ w tym momencie radość miesza się z obawą jak ja ogarnę dwójkę. Człowiek marzył o jednym a z dwójką to już jazda bez trzymanki. Trochę s...ram w gacie ale trzeba było myśleć szybciej jak się zachciało dwóch transferować 😂
Kochana będzie dobrze ☺️ Podwójne szczęście, dasz radę 😘 Teraz ciesz się ciążą , dbaj o siebie a potem zobaczysz będzie pięknie z Maluszkami ♥️♥️🥰

Dziewczyny dzięki wielkie za kciuki i gratulacje 😃❤️ w tym momencie radość miesza się z obawą jak ja ogarnę dwójkę. Człowiek marzył o jednym a z dwójką to już jazda bez trzymanki. Trochę s...ram w gacie ale trzeba było myśleć szybciej jak się zachciało dwóch transferować 😂
Kochana dasz rade:) spokojnie nauczysz się wszystkiego i opanujesz dwójkę, a teraz ciesz się, odpoczywaj bo niedlugo dadzą Ci popalic:)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy 😘 kurcze jak tak sobie pomyślę że ten ostatni rok był pełen porażek to nigdy bym nie pomyślała że marzenie w końcu się spełni i to podwójnie ❤️ no ok, mogłam się spodziewać transferując dwa zarodki 😂 ale bardziej się nastawiałam że może chociaż jedno się zagnieździ... A tu niespodzianka 😀 cały czas dostosowuję się do nowej sytuacji bo jeszcze czasami człowiek aż sam nie wierzy że to się dzieje, tu i teraz ❤️

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy 😘 kurcze jak tak sobie pomyślę że ten ostatni rok był pełen porażek to nigdy bym nie pomyślała że marzenie w końcu się spełni i to podwójnie ❤️ no ok, mogłam się spodziewać transferując dwa zarodki 😂 ale bardziej się nastawiałam że może chociaż jedno się zagnieździ... A tu niespodzianka 😀 cały czas dostosowuję się do nowej sytuacji bo jeszcze czasami człowiek aż sam nie wierzy że to się dzieje, tu i teraz ❤️
Człowiek tak długo czeka na to szczęście, że później nie dowierza, że to się dzieje… ja do teraz czasami nie wierzę w to szczęście, które w końcu tule w swoich ramionach 🥰🥲

Gdyby nie obraz na usg to też bym nie wierzyła, że jestem w ciąży:)

moje pytanie zaginelo wiec zapytam jeszcze raz. czy ktos po nieudanych inseminacjach zdecydowal sie na invitro? znalazlam klinike w Czechach Europe IVF maja super opinie i chcialabym tam pojechac ale fajnie by bylo pogadac z kims kto tam byl i ją zna. Dzieki
Ja o tej klinice dowiadziałam się przez Stowarzyszenie "Invitro bez granic" - sledzę ich na Instagramie. Dopiero zaczynamy leczenie, potem napiszę swoje wrażenia

reklama
Mogę wypowiedzieć się jeśli chodzi o Czechy i klinikę Unica. Polecam naprawde. Dzis mialam punkcję. Opieką super, w cenie leki. Pierwsze Usg moxna robić w Polsce, potem reszta u nich. Stały kontakt z koordynatorem, na miejscu bez problemu z językiem. Lekarze rozumieją po polsku a część nawet mówi po polsku. Po punkcji zagladala do mnie pielęgniarka co 10 min, lekarz przyszedł opowiedzieć co było robione i co dalej. Zarodki hoduja do 6 doby

Do góry