reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To fajny lekarz w końcu, lepiej sobie wszystko wyregulować/zbadać i wtedy podejść do IUI na spokojnie 💪 a z tym cyklem co masz ślub, to zobaczysz, że wszystko się samo dobrze ułoży i załatwisz wszystko o czasie 🙂
Dziękuję 😘 Mam nadzieję , że się ułoży bo jak to ja ze wszystkim wprzód wybiegam ale przyjdzie czas będzie rada najwyżej w samochodzie wracając z wizyty będę się czesać i malować 😁

reklama
Moja gin jest na urlopie a że mam początek nowego cyklu musiałam jechać na wizytę do kogoś innego i co tam się dowiedziałam 😑 że inseminacja z mrożonego nasienia w naszym przypadku jest strata pieniędzy gdyż przy gorszych parametrach nasienia jakie ma mój mąż powodzenie iui wynosi 1-2% 😳 myśleliśmy że mrożenie jest jedynym sensownym rozwiązaniem w naszym przypadku bo mąż często wyjeżdża a gin się z tym zgadzała 😡 czuje się oszukana tyle kasy poszło na mrożenie i pierwsza iui 😡 gdybym wiedziała wcześniej nawet bym nie próbowała 1%! to trzeba mieć mega szczęście żeby zajść w ciążę to wręcz niemożliwe!

Moja gin jest na urlopie a że mam początek nowego cyklu musiałam jechać na wizytę do kogoś innego i co tam się dowiedziałam 😑 że inseminacja z mrożonego nasienia w naszym przypadku jest strata pieniędzy gdyż przy gorszych parametrach nasienia jakie ma mój mąż powodzenie iui wynosi 1-2% 😳 myśleliśmy że mrożenie jest jedynym sensownym rozwiązaniem w naszym przypadku bo mąż często wyjeżdża a gin się z tym zgadzała 😡 czuje się oszukana tyle kasy poszło na mrożenie i pierwsza iui 😡 gdybym wiedziała wcześniej nawet bym nie próbowała 1%! to trzeba mieć mega szczęście żeby zajść w ciążę to wręcz niemożliwe!
O kurde!! 🥺 ale podchodzicie w tym cyklu do IUI? Jaki plan?

O kurde!! 🥺 ale podchodzicie w tym cyklu do IUI? Jaki plan?
Tak podchodzimy na szczęście mąż będzie zaraz na początku sierpnia więc wszystko się uda i iui będzie ze świeżego nasienia. Tylko zastanawiamy się teraz nad zmianą lekarza 😑 na szczęście ta inseminacje poprowadzi ta nowa gin no i ma dla nas lepszy plan jeśli teraz się nie uda to będę na antykoncepcji do czasu aż mąż będzie znowu w Polsce wtedy odstawiam tabletki i robimy stymulacje i tak żeby zawsze ze świeżego nasienia bylo. Ogólnie płakać mi się chce po co było to wszystko.. 😔

Nie byłam w szpitalu. Moja gin zadzwoniła, plamienia ustały, ja się czuję ok oprócz jakiegoś lekkiego ciągnięcia raz z jednej raz z drugiej strony. Ustaliłyśmy że na razie poczekam bo wg niej takie zaglądanie tam co chwila to nic dobrego. Kazała sprawdzić betę. Niestety przyrost tylko 52% w czw. 2750 dziś 6003. Ja wiem że beta zwalnia w pewnym momencie no ale chyba nie aż tak i nie na tym etapie jeszcze. Napisałam do niej. Czekam na odp. Problem taki że ona jest chyba na urlopie. Ta która mi robiła transfer w Warszawie też na urlopie... Pewnie karze mi powtórzyć w śr i wtedy zobaczymy co dalej...

Z tymi normami różnie bywa. U mnie też przyrost zwolnił już po kilku dniach, bardzo się denerwowałam, a póki co jest ok i pojawił się zarodek. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Skonsultuj się z jakimś lekarzem, na pewno Cię uspokoi. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. 👍

Kolor nadzieji trzymam kciuki. Nie stresuj się. Życzę szybkiego i lekkiego porodu. 👍

Z tymi normami różnie bywa. U mnie też przyrost zwolnił już po kilku dniach, bardzo się denerwowałam, a póki co jest ok i pojawił się zarodek. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Skonsultuj się z jakimś lekarzem, na pewno Cię uspokoi. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. 👍

Kolor nadzieji trzymam kciuki. Nie stresuj się. Życzę szybkiego i lekkiego porodu. 👍
Bety już nie badam. Za dużo stresu a przy tych wartościach nie musi się już podwajać co nie świadczy o tym że jest źle. Wczoraj byłam na IP pęcherzyk rośnie i na razie tyle. Wg mnie jest o wiele za mały jak na ten etap ciąży, ale nie pozostaje mi nic innego jak czekać na kolejne usg.

Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było-doba za krótka ostatnio🥺słuchajcie zrobiłam badanie na mutacje mthfr i wyszło: -2021 obecność wariantu c,677C>T (p,Ala222Val) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) – układ heterozygotyczny, zapis na poziomie cDNA: NM_005957,4:
Czy ktoras z Was ma podobny problem? Możecie mnie uspokoić w tym temacie, bo jestem przerażona😱

[MBQUOTE=post,21461047 [QUOTE="izzy_j, post: 21461047, member: 196378"]
Bety już nie badam. Za dużo stresu a przy tych wartościach nie musi się już podwajać co nie świadczy o tym że jest źle. Wczoraj byłam na IP pęcherzyk rośnie i na razie tyle. Wg mnie jest o wiele za mały jak na ten etap ciąży, ale nie pozostaje mi nic innego jak czekać na kolejne usg.
[/QUOTE]
Niech sobie ładnie rośnie, a beta faktycznie stresuje bardzo jak się czeka na wyniki cały dzień. Czekamy grzecznie, a kiedy ta kolejna wizyta, nie pamietam 😽?

reklama
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było-doba za krótka ostatnio🥺słuchajcie zrobiłam badanie na mutacje mthfr i wyszło: -2021 obecność wariantu c,677C>T (p,Ala222Val) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) – układ heterozygotyczny, zapis na poziomie cDNA: NM_005957,4:
Czy ktoras z Was ma podobny problem? Możecie mnie uspokoić w tym temacie, bo jestem przerażona😱
Ja nie pomogę, bo dla mnie to czarna magia to co napisałaś 🙈 ale trzymam kciuki, żeby to nie było przeszkodą w staraniach ✊🙂

Do góry