reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej dziewczyny, dziś dostałam wyniki kariotypu :-D jest ok. W czwartek mam wizytę, bo muszę odnowić cytologię, wymazy itp. I wtedy lekarz zadecyduje co dalej.
Czy możecie mi podpowiedzieć jak wyglądają wizyty podczas stymulacji do ivf? Ile, w jakich dniach? Bo chciałabym ustawić sobie wyjazd na urlop w odpowiednim czasie 😀
@izzy_j Gratulacje 😀 piękny przyrost
@eij kciuki za transfer ✊✊

reklama
Hej dziewczyny, dziś dostałam wyniki kariotypu :-D jest ok. W czwartek mam wizytę, bo muszę odnowić cytologię, wymazy itp. I wtedy lekarz zadecyduje co dalej.
Czy możecie mi podpowiedzieć jak wyglądają wizyty podczas stymulacji do ivf? Ile, w jakich dniach? Bo chciałabym ustawić sobie wyjazd na urlop w odpowiednim czasie 😀
Ja miałam pierwsza wizytę na początku cyklu. Stymulacja 12 dni, w tym czasie dwie wizyty monitoringowe i trzecia wizyta to punkcja

Ja co prawda nie miałam inseminacji tylko odrazu in vitro ale nie taki diabeł straszny z tymi zastrzykami wiadomo strach jest ale da się wytrzymać te zastrzyki tym bardziej że jeśli miała byś protokół krótki to tylko kwestia kilku dni [emoji8]
Hej dziewczyny. Do czterech razy sztuka miałam 4 inseminacje ( w tym z trzeciej zaciazylam ale poroniłam) dziś dowiedziałam się że czwarta jest nie udana i mam się podjąć invitro... Jak to jest z invitro? To prawda ze jest dużo zastrzyków? Czy przytyła któraś z Was po hormonach? Podlamana jestem

Tylko pamiętaj ze zastrzyki do stosowania podczas stymulacji musza być w lodowce :) ja jechałam na urlop podczas swojej i przewiezienie ich było nie lada wyczynem 🙈

Dziewczyny a jakie znaczenie ma wynik kariotypu ? Czy przy złym wyniku podawane są jakieś leki przy transferze lub w ciąży ?

Dokladnie tak. Musialam trochę odpocząć od stymulacji i ciągłego latania na wizyty. Mamy przerwę czekając na kariotypy, w sierpniu urlop i od września zaczynamy zabawę :)
U nas tylko kwestia, że bierzemy pod uwagę badanie zarodków i może to nam wydłużyć czas o wyniki badań.
Z jednej strony super, ale ciągle się martwię o efekty punkcji :(
O! I fajnie :D i od września zaczynacie?

Tylko pamiętaj ze zastrzyki do stosowania podczas stymulacji musza być w lodowce :) ja jechałam na urlop podczas swojej i przewiezienie ich było nie lada wyczynem 🙈
My specjalnie lodowke turystyczna kupilismy jak jechalismy nad morze 😂😂 a jeszcze wiekszy problem mialam w znalezieniu otwartej diagnostyki, bo oczywisicie tak mi okres wypadl ze byla to niedziela 😂 wiec po 6 rano wyjechaliśmy do gdanska bo tam bylo otwarte w jakims szpitalu a po pobraniu krwi zastrzyki w brzuch na parkingu pod szpitalem a zastrzyki przewozilismy w kubku termicznym z kostkami lodu w srodku 😂

My specjalnie lodowke turystyczna kupilismy jak jechalismy nad morze 😂😂 a jeszcze wiekszy problem mialam w znalezieniu otwartej diagnostyki, bo oczywisicie tak mi okres wypadl ze byla to niedziela 😂 wiec po 6 rano wyjechaliśmy do gdanska bo tam bylo otwarte w jakims szpitalu a po pobraniu krwi zastrzyki w brzuch na parkingu pod szpitalem a zastrzyki przewozilismy w kubku termicznym z kostkami lodu w srodku 😂
Ważne żeby sobie radzić 😀 dlatego mi strasznie ulżyło jak punkcję miałam dzień przed wyjazdem Hehe

reklama
Ja mialam 2 monitoringi przed punkcja, no i musialam robic przed wizytami rano badania krwi progesteron i estradiol. I tez zbadac to przed rozpoczęciem stymulacji w 1 dniu cyklu. Ale to tez zalezy jak rosna jajeczka i ile tych wizyt bedzie potrzebnych moze sie okazac ze np 3 monitoringi lub więcej

Do góry