reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja wyników badań

Kwiatuszek1224

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny może któraś z was zna się na wynikach badań lekarza mam 14 grudnia a niepokoją mnie te wyniki 😑 dodam że jestem w 22 tc i od miesiąca biorę tardyferon 2x dziennie i witaminy pregna plus ale ciągle te badania dziwne wychodzą

Załączniki

• Screenshot_20211210_191931.jpg
    Screenshot_20211210_191931.jpg
    309,4 KB · Wyświetleń: 368
reklama
Niższa hemoglobina zaburza też inne wyniki.
Jeżeli chodzi o badanie moczu to bardzo ważny jest sposób pobrania moczu.

Właśnie dziwi mnie ten wynik moczu bo co miesiąc było w porządku, mocz prawidłowo pobrałam pierw kąpiel a później mocz pobrany ze środkowego strumienia. To żelazo też biorę już miesiąc i nie ma poprawy

Właśnie dziwi mnie ten wynik moczu bo co miesiąc było w porządku, mocz prawidłowo pobrałam pierw kąpiel a później mocz pobrany ze środkowego strumienia. To żelazo też biorę już miesiąc i nie ma poprawy
Infekcje się po prostu zdarzają i tu nie ma co być zdziwionym. Ostatnio też robiłam mocz i wyszły podobne wartości do twoich a nie miałam żadnych objawów. Dostałam symural i wyniki teraz igła 😊 co do żelaza się nie będę wypowiadać bo nigdy nie brałam 😊

A bierzesz żelazo na czczo?? Bo najlepiej się wchłania jak się je weźmie ok 30 minut przed jedzeniem. I najlepiej w tym czasie nie pić kawy/herbaty. Warto za to sięgnąć dodatkowo po wit. C. No chyba że dostałaś te o przedłużonym uwalnianiu. To wtedy nie ma problemu.

Hej Dziewczyny,
jestem po badaniu zarodków do procedury in vitro. Z 5 zarodków 3 są zdrowe, a 2 nieprawidłowe:
- utrata materiału genetycznego w chromosomie 13,
- nadmiar materiału genetycznego w chromosomach: 11 i 14.

Nie mogę znaleźć w necie informacji o tym, co to może oznaczać. Orientujecie się może?

reklama
Anemia i infekcja w układzie moczowym. Odezwij się wcześniej do lekarza, nawet sms.
Wiem, że stara sprawa, ale na jakiej podstawie piszesz, że ma infekcje dróg moczowych? W badaniach nic na to nie wskazuje, więc po co stresować kobietę w ciąży? Na anemię też to nie wygląda, bo zwiększa się objętość wody w organizmie. Jedyne co to objętość erytrocytow, podwyższenie może oznaczać niedobór kwasu foliowego lub b12.

Do góry