reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja pomoc

Hejka 😁 dzisiaj miałam robione badanie ogólne moczu . Ostatnie miałam ponad miesiąc temu i wyniki są ok tylko zastanawia mnie te ph drugi raz z rzędu za wysokie. Przyjmuje witaminę c ale i tak dalej tak samo jest . Jest czym się martwić? Pozostałe parametry w normie (białko ketony itd)
Ja w diagnostyce mam normę ph do 7,5 😵‍💫 To mój wynik z ostatniego badania przed porodem. Wg mnie o niczym to nie świadczy.
IMG_8899.png

reklama
Tydzień temu robiłam i w diagnostyce tak wyglądają widły norm.

Załączniki

• Screenshot_2024-08-01-19-06-06-542_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-08-01-19-06-06-542_com.android.chrome.jpg
    112 KB · Wyświetleń: 67
W diagnostyce nie ma pozycji " ilość bakterii " w badaniu ogólnym moczu.

Raz w ciąży miałam wyniki w normie w badaniu ogólnym, ale w posiewie okazało się sporo bakterii i wjechał antybiotyk. Objawów żadnych.
Ja raz miałam dołączony osad moczu i tam były liczne bakterie. Dzisiaj dzwoniłam na infolinię do diagnostyki i się pytałam to pani mówiła że gdyby wyszły bakterie w moczu to by był dołączony osad moczu tak jak wtedy mialam

Ja raz miałam dołączony osad moczu i tam były liczne bakterie. Dzisiaj dzwoniłam na infolinię do diagnostyki i się pytałam to pani mówiła że gdyby wyszły bakterie w moczu to by był dołączony osad moczu tak jak wtedy mialam
Tak, też tak raz miałam jak źle pobrałam próbkę.

Autorka ma do 7, ja przed porodem jak robiłam miałam do 7,5, a tutaj 9, skąd wynikają tak rózne normy w jednym labo? :D
Nie mam pojęcia 🤷🏻‍♀️ może lekarze posługują się swoimi i nie zważając na te laboratoryjne.
A właściwie się przygotowujesz przez pobraniem moczu? W pierwszej ciąży mi wychodziły różne cuda i jak się okazało z mojej winy.

reklama
Co nie zmienia faktu, że pH moczu powinno być lekko kwasne. Jeśli jest zasadowe, to warto sprawdzić czy nie ma bakterii.

Do góry