reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Inseminacja- czy komuś się udało?

reklama
Jestem po 3 inseminacjach. Pierwsza udana, ciąża donoszona. Druga, poronienie zatrzymane, trzecia biochem i w przyszłym tygodniu czwarta mnie czeka. U mnie pcos i przede wszystkim wrogi śluz.

Dziewczyny!
Proszę, powiedzcie mi czy robilyscie kiedys inseminacje? Czy polecacie? Jakie badania musi zrobic partner? Czy wystarczy badanie nasienia?
Podchodziłam do 3 inseminacji, nie zadziało się, niestety, kompletnie nic. Miałam już wcześniej wykonane badania hormonalne, potem mąż badanie nasienia, a ja drożność jajowodów i USG 3D.
Nie mieliśmy stwierdzonej żadnej konkretnej przyczyny problemów z płodnością.
Inseminacja na pewno zwiększa szanse, bo trafiamy w odpowiedni dzień cyklu, bo jest selekcja nasienia, czasem jest również mała stymulacja... Ale skuteczność to raczej statystyka ;-)

O co chodzi z tym wrogim śluzem? Jak doszłaś do tego, że jest coś nie tak? Lekarz zlecił badania?
tak, mieliśmy badania. Mieliśmy kochać się z mężem wieczorem a na następny dzień rano pobrali ze mnie próbkę. Plemniki już nie żyły. Staraliśmy się kilka lat z mężem. Miałam wieczne stymulacje i monitoring. W końcu pojechaliśmy do kliniki leczenia niepłodności i tam wyszło szydło z worka.

reklama
Dziewczyny, czy takie parametry nasienia u partnera kwalifikują nas do inseminacji (czy ma ona sens)?

Ruch postępowy 4%
Wolny 13%
Żywe 55%
Koncentracja 20 mln/ml, 40 mln/elakujat
Morfologia 5%.

Jest szansa na powodzenie przy takich parametrach?
Dodam że u mnie wszystko ok, drożność wykonana

Do góry