reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Z tego co mówił to pęcherzyk wyglądał jakby miał zaraz pęknąć, lekarz stwierdził że może to być za 5min albo za 5godzin. W środę na usg powinno być już widać czy doszło do pęknięcia i będziemy widzieć czy była owulacja.
co u was bylo powodem dla którego podeszliście do inseminacji ?

reklama
Kochane jestem po usg , 2 piękne pęcherzyki około 20 mm i 1 17 mm , endometrium 9 mm 🥰🥰🥰 dzisiaj jeszcze badania krwi wyniki później i rozmowa z Panią doktor wieczorkiem trzymajcie kciuki do 3 pęcherzyków robią iui

Kochane jestem po usg , 2 piękne pęcherzyki około 20 mm i 1 17 mm , endometrium 9 mm 🥰🥰🥰 dzisiaj jeszcze badania krwi wyniki później i rozmowa z Panią doktor wieczorkiem trzymajcie kciuki do 3 pęcherzyków robią iui
trzymam kciuki <3
przy pierwszej IUI tez miałaś 2 pęcherzyki ?
IUI robisz na naturalnym czy stymulowanym cyklu ?

trzymam kciuki <3
przy pierwszej IUI tez miałaś 2 pęcherzyki ?
IUI robisz na naturalnym czy stymulowanym cyklu ?
Teraz robię na stymulowanym, poprzednio mialam na naturalnym, lekarze nie widzieli pecherzyka na lewym, w zasadzie nie skupiali się bo były malutkie, a było cialko żółte więc byli w szoku, nie przyjmowałam również nic na pęknięcie, w tym cyklu chcę wspomoc się farmakologią, ogólnie na usg te 2 pęcherzyki są bardzo bliziutko siebie wyglądają trochę na zrośnięte a trzeci solo piękny i wielki 😁😁😁 mam nadzieję,że teraz wszystko się zmieni i los mi będzie sprzyjał , bo jak do tej pory chyba sobie ze mnie drwi , już jakieś półtora roku🥲

Teraz robię na stymulowanym, poprzednio mialam na naturalnym, lekarze nie widzieli pecherzyka na lewym, w zasadzie nie skupiali się bo były malutkie, a było cialko żółte więc byli w szoku, nie przyjmowałam również nic na pęknięcie, w tym cyklu chcę wspomoc się farmakologią, ogólnie na usg te 2 pęcherzyki są bardzo bliziutko siebie wyglądają trochę na zrośnięte a trzeci solo piękny i wielki 😁😁😁 mam nadzieję,że teraz wszystko się zmieni i los mi będzie sprzyjał , bo jak do tej pory chyba sobie ze mnie drwi , już jakieś półtora roku🥲
ze mnie tez drwi półtora roku...
ja zawsze z lewego jajnika mam później owulacje niz z prawego taki mój urok, ja jeszcze nie wiem na jakim cylku bede miala robiona IUI ale chyba osobiscie wolalabym na stymulowanym i z przyjęciem zastrzyku na pękniecie :) wydaje mi sie ze wtedy szansa na sukces jest większa ale pewnie to tylko moje widzimisię :)

ja zawsze z lewego jajnika mam później owulacje niz z prawego taki mój urok, ja jeszcze nie wiem na jakim cylku bede miala robiona IUI ale chyba osobiscie wolalabym na stymulowanym i z przyjęciem zastrzyku na pękniecie :) wydaje mi sie ze wtedy szansa na sukces jest większa ale pewnie to tylko moje widzimisię :)
Ja już jestem po rozmowie i w czwartek idę na kontrolę, jeśli lh będzie niskie to wtedy zastrzyk w piatek i inseminacja w sobotę, ogolnie nie chciałabym zastrzyku, bo ostatnio za mocno emocjonalnie do tego podeszłam i było mi słabo przez 20 min, jednak wolałabym żeby same pękły 😅 Ja Ci powiem z doświadczenia ze ja bym zrobila pierwsza na stymulowanym ale chciałam spróbować:( Plus ja z mężem jesteśmy w doskonałej kondycji, jedynie ten wrogi sluz 😭😭😭

reklama
To raczej nie Twoje widzimisię ;-) U nas jest to stała procedura: stymulacja+wywołanie+inseminacja. Wtedy już naprawdę wszystkie parametry są wykorzystane.

Do góry