reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

Z tego co mówił to pęcherzyk wyglądał jakby miał zaraz pęknąć, lekarz stwierdził że może to być za 5min albo za 5godzin. W środę na usg powinno być już widać czy doszło do pęknięcia i będziemy widzieć czy była owulacja.
co u was bylo powodem dla którego podeszliście do inseminacji ?

reklama
Kochane jestem po usg , 2 piękne pęcherzyki około 20 mm i 1 17 mm , endometrium 9 mm 🥰🥰🥰 dzisiaj jeszcze badania krwi wyniki później i rozmowa z Panią doktor wieczorkiem trzymajcie kciuki do 3 pęcherzyków robią iui

Kochane jestem po usg , 2 piękne pęcherzyki około 20 mm i 1 17 mm , endometrium 9 mm 🥰🥰🥰 dzisiaj jeszcze badania krwi wyniki później i rozmowa z Panią doktor wieczorkiem trzymajcie kciuki do 3 pęcherzyków robią iui
trzymam kciuki <3
przy pierwszej IUI tez miałaś 2 pęcherzyki ?
IUI robisz na naturalnym czy stymulowanym cyklu ?

trzymam kciuki <3
przy pierwszej IUI tez miałaś 2 pęcherzyki ?
IUI robisz na naturalnym czy stymulowanym cyklu ?
Teraz robię na stymulowanym, poprzednio mialam na naturalnym, lekarze nie widzieli pecherzyka na lewym, w zasadzie nie skupiali się bo były malutkie, a było cialko żółte więc byli w szoku, nie przyjmowałam również nic na pęknięcie, w tym cyklu chcę wspomoc się farmakologią, ogólnie na usg te 2 pęcherzyki są bardzo bliziutko siebie wyglądają trochę na zrośnięte a trzeci solo piękny i wielki 😁😁😁 mam nadzieję,że teraz wszystko się zmieni i los mi będzie sprzyjał , bo jak do tej pory chyba sobie ze mnie drwi , już jakieś półtora roku🥲

Teraz robię na stymulowanym, poprzednio mialam na naturalnym, lekarze nie widzieli pecherzyka na lewym, w zasadzie nie skupiali się bo były malutkie, a było cialko żółte więc byli w szoku, nie przyjmowałam również nic na pęknięcie, w tym cyklu chcę wspomoc się farmakologią, ogólnie na usg te 2 pęcherzyki są bardzo bliziutko siebie wyglądają trochę na zrośnięte a trzeci solo piękny i wielki 😁😁😁 mam nadzieję,że teraz wszystko się zmieni i los mi będzie sprzyjał , bo jak do tej pory chyba sobie ze mnie drwi , już jakieś półtora roku🥲
ze mnie tez drwi półtora roku...
ja zawsze z lewego jajnika mam później owulacje niz z prawego taki mój urok, ja jeszcze nie wiem na jakim cylku bede miala robiona IUI ale chyba osobiscie wolalabym na stymulowanym i z przyjęciem zastrzyku na pękniecie :) wydaje mi sie ze wtedy szansa na sukces jest większa ale pewnie to tylko moje widzimisię :)

ja zawsze z lewego jajnika mam później owulacje niz z prawego taki mój urok, ja jeszcze nie wiem na jakim cylku bede miala robiona IUI ale chyba osobiscie wolalabym na stymulowanym i z przyjęciem zastrzyku na pękniecie :) wydaje mi sie ze wtedy szansa na sukces jest większa ale pewnie to tylko moje widzimisię :)
Ja już jestem po rozmowie i w czwartek idę na kontrolę, jeśli lh będzie niskie to wtedy zastrzyk w piatek i inseminacja w sobotę, ogolnie nie chciałabym zastrzyku, bo ostatnio za mocno emocjonalnie do tego podeszłam i było mi słabo przez 20 min, jednak wolałabym żeby same pękły 😅 Ja Ci powiem z doświadczenia ze ja bym zrobila pierwsza na stymulowanym ale chciałam spróbować:( Plus ja z mężem jesteśmy w doskonałej kondycji, jedynie ten wrogi sluz 😭😭😭

reklama
To raczej nie Twoje widzimisię ;-) U nas jest to stała procedura: stymulacja+wywołanie+inseminacja. Wtedy już naprawdę wszystkie parametry są wykorzystane.

Do góry