marzycielko
Fanka BB :)
a możecie podejść do in vitro ?Pierwsza na nie pękniętym, druga to w sumie nie wiem bo nie było usg przed ale mam wrażenie że za późno była zrobiona.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a możecie podejść do in vitro ?Pierwsza na nie pękniętym, druga to w sumie nie wiem bo nie było usg przed ale mam wrażenie że za późno była zrobiona.
Tak, mamy zamrożone 4 słomki do in vitro. Ale jeszcze nie podjęłam decyzji czy będziemy podchodzić jak ostatnia próba się nie uda.a możecie podejść do in vitro ?
Jeśli masz takie wrażenie to porozmawiaj z lekarzem. Moje dwie pierwsze też wydawało mi się, że za późno były zrobione. Porozmawialam z lekarzem i poprosiłam żeby ostatnią próbę zrobił wcześniej. Powiedział że nie ma problemu bo odczucia pacjentki też są ważne. Dzięki temu dzisiaj beta 549,6 a w sobotę wizyta i mam nadzieję, że USG potwierdzi ciążę życzę powodzeniaPierwsza na nie pękniętym, druga to w sumie nie wiem bo nie było usg przed ale mam wrażenie że za późno była zrobiona.
oby trzecie podejście było naszym szczęśliwym <3Tak, mamy zamrożone 4 słomki do in vitro. Ale jeszcze nie podjęłam decyzji czy będziemy podchodzić jak ostatnia próba się nie uda.
Niestety do in vitro jest mrożona mniejsza ilość nasienia i nie można z nich zrobić iui.
Jakie są wskazania do tego testu HBA? co wskazuje na potrzebę jego wykonania ? ja miałam wczoraj wizytę i w tym cyklu wstrzymujemy IUI. W zeszłym roku miałam robioną laparoskopię w związku z Endo. Doszliśmy do przekonania że zrobimy Sono HSG pianką - to ma sprawdzić drożność aktualną i przeczyścić. Dlatego następną próbę podejmiemy po czyli w czerwcuLekarz zalecił zrobienie badania HBA także po wyniku dowiemy się co dalej, osobiście chciałabym podejść do następnej próby
w sumie to tylko wstępnie lekarz mi powiedział ze jak druga iui sie nie uda to mamy zrobić badanie HBA i po wyniku stwierdzi czy jest sens podchodzić następnej iui. Nic więcej nie mówił bo liczył ze druga iui sie powiedzie w czwartek narzeczony idzie na badanie a w sobotę mam wizytę także będę wiedzieć więcej.Jakie są wskazania do tego testu HBA? co wskazuje na potrzebę jego wykonania ? ja miałam wczoraj wizytę i w tym cyklu wstrzymujemy IUI. W zeszłym roku miałam robioną laparoskopię w związku z Endo. Doszliśmy do przekonania że zrobimy Sono HSG pianką - to ma sprawdzić drożność aktualną i przeczyścić. Dlatego następną próbę podejmiemy po czyli w czerwcu
Mnie wczoraj powiedziano że do 3 miesięcy zabieg HSG pianką powinien oczyścić jajowody i jednocześnie pobudzić bo to one później muszą przetransportować jajeczko do zagnieżdżenia (przynajmniej tak to zrozumiałam) i dlatego się zdecydowałam (Endo po roku mogło znów zanieczyścić co może przeszkadzać w transporcie i w ogóle w dostaniu się plemniczków do jajeczka).. A ogólne badania nasienia Twojego narzeczonego były dobre ruchliwość ilość etc....Pamietacie moze czy badanie Sono HSG jest ważne bezterminowo czy trzeba je powtarzać co pol roku ?
ja Sono HSG miałam robione we wrześniu zeszłego roku w szpitalu pod narkoza i jajowody były drożne.Mnie wczoraj powiedziano że do 3 miesięcy zabieg HSG pianką powinien oczyścić jajowody i jednocześnie pobudzić bo to one później muszą przetransportować jajeczko do zagnieżdżenia (przynajmniej tak to zrozumiałam) i dlatego się zdecydowałam (Endo po roku mogło znów zanieczyścić co może przeszkadzać w transporcie i w ogóle w dostaniu się plemniczków do jajeczka).. A ogólne badania nasienia Twojego narzeczonego były dobre ruchliwość ilość etc....
Morfologia tzn liczba plemników o prawidłowej budowie czy to jakieś inne badanie mój ma te 4 % zawsze prawidłowych z tych badań nigdy żaden lekarz nie zlecał nam robienia fragmentacji DNA ani testu HBA. Stwierdzając jednocześnie ze przy takiej ilości i ruchu postępowym plemniczkow nie ma potrzeby ale może warto jednak wykonać.ja Sono HSG miałam robione we wrześniu zeszłego roku w szpitalu pod narkoza i jajowody były drożne.
Co do badania nasienia to zawsze wychodzi nam zła morfologia na ogol jest 0% raz podskoczyła do 1% i później znowu spadła wszystkie inne podstawowe wyniki są dobre.
Badaliśmy tez dwa razy fragmentacje DNA i za pierwszym razem wynik był 33%(zly wynik) a za drugim 12%(dobry wynik).
Na pierwszej wizycie po pierwszej nie udanej iui lekarz stwierdził ze fragmentacja była dobra.