reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Infekcje intymne / wymaz

Ola9876

Fanka BB :)
Witajcie. Mam pytanie jak radzicie sobie z posiewem z pochwy? Drugi wyszedł mi źle :(
Bardzo słaba flora bakteryjna...
Wiecie co znaczą te plusy? Jest jeden dwa i chyba trzy ...

reklama
A co dokładnie wyszło? Bo w posiwwiw możesz mieć lactobactillus z plusami i to bardo dobrze.
Ale jak są jakieś paskudy, to źle.

I lek się dobiera wg antybiogramu, zależnie co wyszło.

W jednym mam
Flora bakteryjna ++
Pałeczki Kwasu mlekowego ++
Trichomonas Vaginals -
Grzyby ++
A w drugim
Flora bakteryjna +++
Pałeczki Kwasu mlekowego+
Trichomonas Vaginals -
Grzyby -
Między pobraniami nie było stosunku.

W jednym mam
Flora bakteryjna ++
Pałeczki Kwasu mlekowego ++
Trichomonas Vaginals -
Grzyby ++
A w drugim
Flora bakteryjna +++
Pałeczki Kwasu mlekowego+
Trichomonas Vaginals -
Grzyby -
Między pobraniami nie było stosunku.

Ten drugi posiew jest ok, bo nie ma grzybow. Ale moze byc zbyt malo paleczek kwasu mlekowego. Na to bierze sie probiotyki doustne i dopochwowe na raz, co juz ci pisalam, jakis czas temu 😜
Ale ja bym tez partnera przeleczyla clotrimazolem. Bo teraz nie masz grzybow, wyleczylas, nie bylo stosunku. A zaraz bedziecie wspolzyc i znowu ryzyko, ze to on przenosi na ciebie.

Ten drugi posiew jest ok, bo nie ma grzybow. Ale moze byc zbyt malo paleczek kwasu mlekowego. Na to bierze sie probiotyki doustne i dopochwowe na raz, co juz ci pisalam, jakis czas temu 😜
Ale ja bym tez partnera przeleczyla clotrimazolem. Bo teraz nie masz grzybow, wyleczylas, nie bylo stosunku. A zaraz bedziecie wspolzyc i znowu ryzyko, ze to on przenosi na ciebie.
On Stosuje Clotrimalizorum pisałam wyżej 😉

reklama
Do góry