reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro w uk

reklama
Odświeżę forum, są tutaj jakieś ciężarne albo mamy IVF w UK? Jestem w ciąży po IVF NHS jeszcze wcześnie (dopiero zaczęliśmy 6 tydzień). Szukam mam, ciężarnych które przechodziły ta sama drogę w UK 🙂

Odświeżę forum, są tutaj jakieś ciężarne albo mamy IVF w UK? Jestem w ciąży po IVF NHS jeszcze wcześnie (dopiero zaczęliśmy 6 tydzień). Szukam mam, ciężarnych które przechodziły ta sama drogę w UK 🙂
Witam. Widze ze watek prawie wygasl.
Ja jestem obecnie w drugiej ciazy z ivf w uk. Niestety pierwsza zakonczyla sie poronieniem w 13 tyg.
Teraz mam 12tydz i siedzie jak na szpilkach i czekam na scan. Staram sie myslec pozytywnie ale ciezko po poprzednich przejsciach.
A jak u ciebie? Czy wszystko sie ulozylo i niedlugo czeka cie to rozwiazanie?

Witam. Widze ze watek prawie wygasl.
Ja jestem obecnie w drugiej ciazy z ivf w uk. Niestety pierwsza zakonczyla sie poronieniem w 13 tyg.
Teraz mam 12tydz i siedzie jak na szpilkach i czekam na scan. Staram sie myslec pozytywnie ale ciezko po poprzednich przejsciach.
A jak u ciebie? Czy wszystko sie ulozylo i niedlugo czeka cie to rozwiazanie?
Hej! Wiem, ze początki są trudne, bo tez przez to przechodziłam, nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze a stres napewno nie jest Twoim przyjacielem.
Nam udało się przy drugim transferze (pierwszy transfer ciąża biochemiczna).
Powiem tak IVF DZIAŁA właśnie spi koło mnie 4 tygodniowe szczęście 😊

Hej! Wiem, ze początki są trudne, bo tez przez to przechodziłam, nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze a stres napewno nie jest Twoim przyjacielem.
Nam udało się przy drugim transferze (pierwszy transfer ciąża biochemiczna).
Powiem tak IVF DZIAŁA właśnie spi koło mnie 4 tygodniowe szczęście 😊
Bardzo sie ciesze ze ci sie udalo. U mnie to tez drugi transfer ( pierwszy skonczyl sie poronieniem w 13tyg) - tym razem z mrozakow. Mialam transfer 2 zarodkow ale przyjal sie tylko jeden. Dzisiaj o 2.50 scan i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Obawiam sie troche ze wzg na moj wiek ale z drugiej strony zarodne jest mlodszy o 8 lat. Niestety tle nam zajelo nastawianie sie do drugiego podejscie. No moze nie tyle ale w miedzy czadie byl covid i w klinice mieli naprawde dziwne wytyczne takze ponad 2.5 roku stracilismy ale jak to mowia wszystko w swoim czasie.

Oby malenstwo dawalo ci sie wysoac i przede wszystkim roslo zdrowe!!! Pozdrawiam

Bardzo sie ciesze ze ci sie udalo. U mnie to tez drugi transfer ( pierwszy skonczyl sie poronieniem w 13tyg) - tym razem z mrozakow. Mialam transfer 2 zarodkow ale przyjal sie tylko jeden. Dzisiaj o 2.50 scan i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Obawiam sie troche ze wzg na moj wiek ale z drugiej strony zarodne jest mlodszy o 8 lat. Niestety tle nam zajelo nastawianie sie do drugiego podejscie. No moze nie tyle ale w miedzy czadie byl covid i w klinice mieli naprawde dziwne wytyczne takze ponad 2.5 roku stracilismy ale jak to mowia wszystko w swoim czasie.

Oby malenstwo dawalo ci sie wysoac i przede wszystkim roslo zdrowe!!! Pozdrawiam
My tez zaczęliśmy cała procedurę podczas covid i zajęło nam to masę czasu. Po pierwszym transferze tez zrobiłam prawie rok „przerwy”. Musialam się pozbierać- w między czasie chodziłam do Polskiej gin która pomogła unormować wyniki (okazało się ze mam niedobory witamin + trombofilia wrodzona).

My mamy jeszcze rodzeństwo (1 mrozaczek 5AB) na zimowisku dla naszej córeczki, ale niestety do następnego transferu mogę podejść najwcześniej po 12-18 miesiącach, bo jestem po
C section. Daj znać jak scan 😊 napewno wszystko będzie Ok 😊 jakie miasto w uk?

Leicester. No wlasnie czekam. Mam nadzieje ze maz dotrze bo zaparkowac tutaj to koszmar wiec ja wysiadka a on dalej stoi w kolejce na parking. No ja mam jeszcze 2 mrozaki ale raczej sie juz nie zdecydujemy. Chcielismy je komus podarowac ale w klinice odrazu powiedzieli ze to jest bardzo skomplikowana i dluga procedura.

Leicester. No wlasnie czekam. Mam nadzieje ze maz dotrze bo zaparkowac tutaj to koszmar wiec ja wysiadka a on dalej stoi w kolejce na parking. No ja mam jeszcze 2 mrozaki ale raczej sie juz nie zdecydujemy. Chcielismy je komus podarowac ale w klinice odrazu powiedzieli ze to jest bardzo skomplikowana i dluga procedura.
O widzisz to u nas inaczej, jak nie zabierzesz mrozaczka w ciągu 10 lat to automatycznie idzie do adopcji.

Daj znać jak po USG 🥰

reklama
Daj znać jak po USG 🥰
Wszystko ok. Nt troche chyba duze bo 2.5 ale miesci sie w normach jak na 13 tydz. Midwife robiaca scan mowila ze nie ma sie czym matrwic ale jeszcze mialam pobierana krew i bede czekac na wyniki. Musi wszystko byc ok. Teraz juz musi.
Bobas kopal jakby gral w pilke az midwife sie smiala ze wyrzuty nogami robi i jest mega aktywny.
Oficjalnie powiedzielismy rodzinie. Ciesze sie bardzo.

Do góry