reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tak. Tym razem miałam tylko Gonal F po 150j, poprzednio Rekovelle i Menopur. Cetrotide i zakończenie 2x Gonapeptyl tak samo przy pierwszej i drugiej stymulacji. No i po pierwszej punkcji zmodyfikowałam suplementację. Przy pierwszej brałam Oxigravide, Fertistim, witaminę A+E, omega 3, NAC 1200, witaminę D, Magne B6 forte, a tym razem NAC 1200, witaminę D 4000, witaminę PP 200mg (a już w trakcie stymulacji 400mg), witaminę A+E, omega 3, Magne B6 forte, Selen 100mcg, Resweratrol 390 (średnio co drugi dzień podwójną dawkę), Ashwagandę 500mg, Ubichinol 600mg (co parę dni 800). Czasem jeszcze Melatoninę 5mg na noc i dość nieregularnie Fertistim.

Edit:
Zapomniałam napisać o mężu. Przy pierwszej stymulacji Fertilman Plus, witamina D, omega 3, witamina A+E. Teraz do tego dołożyłam mu jeszcze Resweratrol 390x2, Ubichinol 200 (co parę dni 400), NAC 600 (co parę dni 1200) i Selen 100mcg.
A przez jaki czas stosowaliście tą suplementacje?

reklama
Ja właśnie przed punkcją też stosowałam suplementację ale na czas transferów odstawiłam wszystko to znaczy zostawiłam ino kwas foliowy, pregna start, pregna dha, witaminę D,b12.
I się zastanawiam kiedy powrócić do tej sumolementacji
Ja do transferu brałam chyba wszystko bez zmian, po transferze tylko magnez, witaminę D i Puerię. Od negatywnych testów zamawiałam już wszystkie suple, żeby dołączyć je od razu i przygotować się do kolejnej stymulacji, bo wtedy mieliśmy tylko ten jeden zarodek.

Ja do transferu brałam chyba wszystko bez zmian, po transferze tylko magnez, witaminę D i Puerię. Od negatywnych testów zamawiałam już wszystkie suple, żeby dołączyć je od razu i przygotować się do kolejnej stymulacji, bo wtedy mieliśmy tylko ten jeden zarodek.
Właśnie nam teraz też został ostatnii zarodek.
I nie wiem czy sumplementować wszystko czy jak bo lekarz ino zlecił kwas foliowy i te pregny

A ja 5.05 mam transfer. Poznałam klasy moich zarodków - obydwa 3BC jeden z 5, drugi z 6 doby 😕 i znowu lekarz mówił o tej kiepskiej otoczce z minimalną szansa na implementację. Z chłodną głową jednak do tego podchodzę traktując to jako mus, by móc podejść do kolejnej procedury 🫣

reklama
A ja 5.05 mam transfer. Poznałam klasy moich zarodków - obydwa 3BC jeden z 5, drugi z 6 doby 😕 i znowu lekarz mówił o tej kiepskiej otoczce z minimalną szansa na implementację. Z chłodną głową jednak do tego podchodzę traktując to jako mus, by móc podejść do kolejnej procedury 🫣
Będziesz miała transfer obu? Mimo wszystko trzymam kciuki. :)

Do góry