reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Cześć 🤗

Wykupiliśmy wczoraj receptę więc teraz czekam do 20 dc i startuje 😊

Chciałabym Was zapytać, bo czytam, że na stymulacji przybiera się kilogramów. Jak było u Was? 😊
Ja troche przytyłam przy poprzednich stumylacjach, nie wiem dokladnie ile, ale wszystko poszło w tłuszczyk na brzuchu i zaczął mi się pojawiać cellulit, którego nigdy przez moje 35-letnie życie nie miałam 😀 ale wszystko bardzo szybko się udało zrzucić jak odstawiłam leki. Teraz póki co nie przytyłam, ale to może być kwestia diety, która musieliśmy zmienić, bo mąż się nabawil refluksu

reklama
Dziewczyny, ja znów przełożyłam tą wizytę na 22 maja, bo wtedy nie będę musiała brać urlopu.
Jak i tak ookres wypada mi w połowie czerwca, a transfer na koniec czerwca to chyba spoko?
I to, że wstrzymuję się 2 miesiące z transferem to chyba też nie problem, bo mogę do 6 miesięcy, zeby nie wypaść z programu, nie?
Tak, można do 6 miesięcy przerwy. Liczyłam i sprawdzałam jak miałam dłuższą pauzę między stymulacjami

to samo myślałam. Dodatkowo na czas stymulacji ivf zrezygnowałam z liczenia czy ograniczania kalorii, bo jednak to stres dla organiizmu. No i teraz żałuję, że zrezygnowałam.

U mnie teraz trochę luz bo prawie Święta ale po już wracam do ponownego liczenia żeby wlaśnie nie rezygnować całkiem bo cholera wie czy u nas ivf da ciażę 😊

Ostatnia edycja:
U mnie teraz trochę luz bo prawie Święta ale po już wracam do ponownego liczenia zeny wlaśnie nie rrezyhjowac calkiem bo cholera wie czy u nas ivf da ciażę 😊
Tak, ja też już wracam do uważania co jem i do normalnych treningów, bo niestety i one Kuleja przez IVF...
I po co to, i tak jestem w punkcie wyjścia.

Kurcze a ja właśnie od stycznia jestem na diecie bo jak mi BMI pokazało nadwagę ro uznałam, że dosyć tego i się biorę za siebie.
Jak przeczytałam, że po stymulacji kg na plusie to miałam takie "wtf i na co to wszystko?"
Już dawno się miałam odchudzać ale przez te prawie dwa lata naturalnych starań ciągle miałam w głowie, że a po co się odchudzać jak za chwilę/za miesiąc/już na pewno w kolejnym się uda 😅
Jak dla mnie, to przez te całe BMI można tylko popaść w depresję.
Jest bardzo duży dla dla mnie rozstrzał „w normie”. Żeby było ok, to powinnam ważyć od 51 kg. Serio?!
Oczywiście super, jeżeli macie taką wagę ale dla mnie to awykonalne.

Jest bardzo duży dla dla mnie rozstrzał „w normie”. Żeby było ok, to powinnam ważyć od 51 kg. Serio?!

51 jest dla mnie nieosiągalne 😂 wystarczy mi jak zejdę do 60 kg a jak zaczynałam to miałam z przodu 7 😁

Ja ważę koło 70kg 😂 brzmi jak sporo, a jestem dość szczupła

reklama
Cześć 🤗

Wykupiliśmy wczoraj receptę więc teraz czekam do 20 dc i startuje 😊

Chciałabym Was zapytać, bo czytam, że na stymulacji przybiera się kilogramów. Jak było u Was? 😊
Po stymulacji czułam się mega opuchnięta, ale to głównie zatrzymana woda, która zeszła po kilku tygodniach.
Od stymulacji do punkcji to jakieś dwa tygodnie plus czas na dojście do siebie, więc przez ten okres nie przytyjemy niewiadomo jak dużo, jeśli będziemy pilnować diety. A z dietą w sytuacjach stresowych jest różnie ;)

Do góry