reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tak na prawdę to każdej się sprawdzi co innego 🙈 ja np miałam już cienie na pinku i easy@home a jak zrobiłam facelle jeszcze dla pewności ten paskowy to na nim była biel 🤷🏼‍♀️
Dokładnie u każdej inaczej. U mnie najsłabsze kreski były na easy home z kolei a na pinkach najszybciej pokazały się cienie i na Clearblue ładnie była widoczna progeesja(easy home wtedy były praktycznie białe do 6dpt)

reklama
Nie, u mnie zero ciąż i KIR AA, 0/5 implantacyjnych plus brak 2DS4norm, o którym niedawno pisałyśmy. Mąż HLA-C mieszane, ale ja mam C2C2, więc nie ma szans, że dziecko będzie miało więcej niż ja, co najwyżej tyle samo.
A, to na ANA1 też dostałam, faktycznie. Proteinogram niedawno robiłam, to jej na świeżo wysłałam razem z morfologią i genetycznymi jeszcze przed wizytą.
To ja nadal z kirami jestem noga jeszcze pocztam ponownie co pisaliśmy jakiś czas temu🤣 U mnie jest ten kir bx i dlatego mówiła że hlac nie ma znaczenia, bo bx niby nadrabia wszystko. Szczerze mówiąc chyba tego tematu ja już nie ogarnę, nie mam już energii do tego żeby się zagłębiać, chce przynajmniej przez jakiś czas, oddać myślenie i analizę lekarzom. Wiadomo do końca pewnie nie oleje wszystkiego, bo mam plan przelecieć utworzoną wcześniej w głowie przez siebie listę rzeczy do sprawdzenia przed transferem ale nie chcę chyba już się zagłębiać w analizowanie- przynajmniej na dziś 😅 trochę muszę uwolnić głowę od gonitwy związanej z ivf do czasu wyników i transferu tzw. lekki detoks.

Ja jestem już po 😊 Tym razem na Accofilu, więc oby to był ten brakujący element 🤞🏻 Pani doktor zasugerowała, że jeśli się nie uda teraz, to możemy skorzystać jeszcze z 4 próby, ale żeby w tym samym czasie ogarnąć sobie kwalifikację do programu. Zapytałam czy to się nie wyklucza, bo obie procedury refundowane i powiedziała, że nie. Sama też o tym myślałam, a mąż bardzo jeszcze chce spróbować ten 4 raz w razie czego, bo się uczepił słów pani doktor, że jak już IUI wychodzi to najczęściej przy 3 albo 4 próbie 😋
No i piękny plan. Wszyscy zadowoleni, chociaż wiadomo jednak do 3 razy byłoby wspaniale🫠 🤞🤞🤞czekam na rezultat z niecierpliwością. Ile dpo pierwszy test? Z tego co wiem to masz przesrane, bo ovi Ci się długo utrzymuje. U mnie tylko do 7 dni za każdym razem od podania, potem już było biało.

Ja mam 0 implantacyjnych plus brak tego 2DS4 norm 🙄
Ja też mam 1/4, ale co drugi dzień. Podaje wieczorem, żeby w razie czego przespać skutki uboczne, ale na razie jest ok (po 2 dawkach). Kupiłam sobie strzykawki tuberkulinowe, bo one mają dokładniejszą podziałkę (10 kreseczek pomiędzy pełnymi ml, a nie 5). Ustawiam tłok tak, żeby widzieć dokąd mam przelać, zdejmuję igłę i przez ten dziubek przestrzykuję z ampułki z Accofilem. Ale mam wrażenie, że za pierwszym razem podałam za mało, bo pozostałe 3 strzykawki mają na pewno więcej niż te 0,125. No ale chyba nic się nie stanie. Zobaczę jak pójdzie mi podział kolejnej ampułki 😅
To ja tez nie mam tego 2DS4 norm - czemu akurat ten jest taki wazny? Zaciekawilas mnie

Ps. Dzieki za rozpisanie ja jeszcze troche poczekam na transfer ale to wazna wiedza :D

Już jestem po. Nie mogli mi przejść przez szyjkę macicy, już chciałam się rozpłakać. Ale udało się, jestem już w dwupaku.
Fingers Crossed GIF by Sixt

reklama
Do góry