reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Powiem wam że dzisiaj miałam teleporade z immunologiem i jestem w sumie zadowolona. Co prawda nie mam porównania z innym ale brzmiała dr bardzo sensownie. Zleciła mi parę badań, bardzo kompleksowo podeszła do sprawy, wywiad był bardzo szczegółowy. W sumie po badaniach KiR mówiła, że dalej w tym kierunku by już nie drążyła sprawyu mnie, bo wygląda to ok. Natomiast jeśli w ogóle ciąży nie było to ona w tym kierunku by sprawdziła inne rzeczy plus koniecznie chce zobaczyć wyniki z histero CD138 i Cd56 bo to będzie u nas kluczowe w kontekście transferu. Nie myślałam, że Immunolog tak kompleksowo podchodzi do pacjenta i żałuję, że wcześniej nie poszlam. Dostałam nawet zalecenie odświeżenia szczepień na krztusiec bo jest bardzo niebezpieczny w ciazy i WZW skoro co chwilę mam zabiegi 🫣
A byłaś u dr JKP? Tutaj właśnie dużo dziewczyn było z niej zadowolonych, w tym ja 😊 Też zrobiła kompleksowy wywiad. Czasu 20min, ale nic nie pospieszała, wszystko tłumaczyła, dopytywała czy jest jasne. Ja z jej zalecenia, jeśli teraz się nie uda, będę badać cytokiny, subpopulacje limfocytów z NK i cross-match. Zapisała jeszcze na zespół antyfosfolipidowy, ale to chyba podzielę na dwa miesiące, bo łącznie jakieś 1500zł by wyszło za te badania 🙄 Resztę mam.

Wow! Ale wynik! Mrozicie pozostałe czy utylizujecie?
powiedzieli mi w klinice, że pozwalają mrozić komercyjnie tylko wśród starszych kobiet. Czy to zgodne to nie wiem, ale nie drążyłam tematu, bo wtedy drugą procedurę stracilibyśmy, a komórki też się podobno dobrze nie mrożą, więc już trudno

A byłaś u dr JKP? Tutaj właśnie dużo dziewczyn było z niej zadowolonych, w tym ja 😊 Też zrobiła kompleksowy wywiad. Czasu 20min, ale nic nie pospieszała, wszystko tłumaczyła, dopytywała czy jest jasne. Ja z jej zalecenia, jeśli teraz się nie uda, będę badać cytokiny, subpopulacje limfocytów z NK i cross-match. Zapisała jeszcze na zespół antyfosfolipidowy, ale to chyba podzielę na dwa miesiące, bo łącznie jakieś 1500zł by wyszło za te badania 🙄 Resztę mam.
Nie, byłam na Luxmed u dr E.Nowak. a u ciebie były jakieś poronienia w historii? Bo kojarzę że masz accofil? U mnie sprawdziła kir i mówiła że jest ok, hlac przy kir bx nie ma znaczenia. I tu na tym etapie zostawiłaby już to bo ten kierunek badań bardziej jest związany z poronieniami. Mam skierowania m.in. na badania przeciwciał przeciwjądrowych i cytoplazmatycznych, proteinogram, przeciwciała przeciw plemnikowe ( to badanie mogę ale nie muszę robić jeśli chce się skupić tylko na ivf), witaminę D, hormony itd. Diagnostykę też będzie chciała zrobić w kontekście celiakii i zagłębić się w moje problemy z przyswajaniem B12. No i te wycinki przy histero, tu akurat mówiła że b.dobrze że się na to badanie sama upieralam przed transferem i gdyby coś wyszło to trzeba będzie się przyłożyć do leczenia.

Ostatnia edycja:
Nie, byłam na Luxmed u dr E.Nowak. a u ciebie były jakieś poronienia w historii? Bo kojarzę że masz accofil? U mnie sprawdziła kir i mówiła że jest ok, hlac przy kir bx nie ma znaczenia. I tu na tym etapie zostawiłaby już to bo ten kierunek badań bardziej jest związany z poronieniami. Mam skierowania m.in. na badania przeciwciał przeciwjądrowych i cytoplazmatycznych, proteinogram, przeciwciała przeciw plemnikowe ( to badanie mogę ale nie muszę robić jeśli chce się skupić tylko na ivf), witaminę D, hormony itd. Diagnostykę też będzie chciała zrobić w kontekście celiakii i zagłębić się w moje problemy z przyswajaniem B12. No i te wycinki przy histero, tu akurat mówiła że b.dobrze że się na to badanie sama upieralam przed transferem i gdyby coś wyszło to trzeba będzie się przyłożyć do leczenia.
Nie, u mnie zero ciąż i KIR AA, 0/5 implantacyjnych plus brak 2DS4norm, o którym niedawno pisałyśmy. Mąż HLA-C mieszane, ale ja mam C2C2, więc nie ma szans, że dziecko będzie miało więcej niż ja, co najwyżej tyle samo.
A, to na ANA1 też dostałam, faktycznie. Proteinogram niedawno robiłam, to jej na świeżo wysłałam razem z morfologią i genetycznymi jeszcze przed wizytą.

reklama
Do góry