reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Już jestem w pracy, chyba dla pewności zrobię po prostu jutro. Tak się naczytałam, że te pinki strumieniowe są takie pewne ale chyba niekoniecznie, a przynajmniej nie na początku. Ja ogólnie w życiu zrobiłam bardzo mało testów i jak mam się doszukiwać cieni, to mam wrażenie, że jak je widzę, to jest to tylko moja wyobraźnia, a nie że one faktycznie tam są. Polecacie jakieś testy do takiego wczesnego testowania?

Pocieszam się jeszcze tym, że to 5 dpt, więc teoretycznie jest szansa, że np. jutro pokaże się na teście jakaś bardziej widoczna linia. Od wczoraj dopadł mnie dół, że chyba znowu się nie udało, a do tego jeszcze nad ranen śniło mi się testowanie i mocne 2 kreski :/
5dpt to nadal bardzo wcześnie i nie ma opcji żeby na takim etapie była mocna kreska na teście, nie załamuj się 🤞🏻

reklama
Ja jestem już po 😊 Tym razem na Accofilu, więc oby to był ten brakujący element 🤞🏻 Pani doktor zasugerowała, że jeśli się nie uda teraz, to możemy skorzystać jeszcze z 4 próby, ale żeby w tym samym czasie ogarnąć sobie kwalifikację do programu. Zapytałam czy to się nie wyklucza, bo obie procedury refundowane i powiedziała, że nie. Sama też o tym myślałam, a mąż bardzo jeszcze chce spróbować ten 4 raz w razie czego, bo się uczepił słów pani doktor, że jak już IUI wychodzi to najczęściej przy 3 albo 4 próbie 😋

Ja jestem już po 😊 Tym razem na Accofilu, więc oby to był ten brakujący element 🤞🏻 Pani doktor zasugerowała, że jeśli się nie uda teraz, to możemy skorzystać jeszcze z 4 próby, ale żeby w tym samym czasie ogarnąć sobie kwalifikację do programu. Zapytałam czy to się nie wyklucza, bo obie procedury refundowane i powiedziała, że nie. Sama też o tym myślałam, a mąż bardzo jeszcze chce spróbować ten 4 raz w razie czego, bo się uczepił słów pani doktor, że jak już IUI wychodzi to najczęściej przy 3 albo 4 próbie 😋
Jak dawkujesz accofil? Też mam ale do transferu. Od transferu 1/4 ampulki codziennie. Mam tylko jeden kir ds 🫣

Powiem wam że dzisiaj miałam teleporade z immunologiem i jestem w sumie zadowolona. Co prawda nie mam porównania z innym ale brzmiała dr bardzo sensownie. Zleciła mi parę badań, bardzo kompleksowo podeszła do sprawy, wywiad był bardzo szczegółowy. W sumie po badaniach KiR mówiła, że dalej w tym kierunku by już nie drążyła sprawyu mnie, bo wygląda to ok. Natomiast jeśli w ogóle ciąży nie było to ona w tym kierunku by sprawdziła inne rzeczy plus koniecznie chce zobaczyć wyniki z histero CD138 i Cd56 bo to będzie u nas kluczowe w kontekście transferu. Nie myślałam, że Immunolog tak kompleksowo podchodzi do pacjenta i żałuję, że wcześniej nie poszlam. Dostałam nawet zalecenie odświeżenia szczepień na krztusiec bo jest bardzo niebezpieczny w ciazy i WZW skoro co chwilę mam zabiegi 🫣

reklama
Jak dawkujesz accofil? Też mam ale do transferu. Od transferu 1/4 ampulki codziennie. Mam tylko jeden kir ds 🫣
Ja mam 0 implantacyjnych plus brak tego 2DS4 norm 🙄
Ja też mam 1/4, ale co drugi dzień. Podaje wieczorem, żeby w razie czego przespać skutki uboczne, ale na razie jest ok (po 2 dawkach). Kupiłam sobie strzykawki tuberkulinowe, bo one mają dokładniejszą podziałkę (10 kreseczek pomiędzy pełnymi ml, a nie 5). Ustawiam tłok tak, żeby widzieć dokąd mam przelać, zdejmuję igłę i przez ten dziubek przestrzykuję z ampułki z Accofilem. Ale mam wrażenie, że za pierwszym razem podałam za mało, bo pozostałe 3 strzykawki mają na pewno więcej niż te 0,125. No ale chyba nic się nie stanie. Zobaczę jak pójdzie mi podział kolejnej ampułki 😅

Do góry