A to może u mnie jest sztucznie zanizony własnie? Bo biorę jedno i drugie. Poprzednio miałam lutinusa dopochwowego i poziomy były lepsze. Natomiast no ponoć go wycofali...Ja to w ogóle nie rozumiem Duphastonu w cyklu sztucznym. Ani go wykryć nie można, a to ważne, ani nie ma zabójczej wchłanialności...
A przecież jest wiele więcej fajnych progesteronów dostępnych.
Cyclogest też ma wchłanianie miejscowe i w krwi wychodzi zaniżony.
reklama
Dopiero będę miała wizyty monitorujące poprostu wstepny termin ma zarezerwowany na 27 dc i to mnie trochę zmartwiło bo nie słyszałam właśnie o tak późnych transferach. W każdym razie wszystko do obgadania jeszcze z lekarzem i pewnie też zależnie od endometrium.Ja tak późno na sztucznym nie miałam ale może endometrium nie gotowe? Lekarz chyba wie co robi
Lea2022
Moderator
Pewnie dostaniesz - drogie, boli, ale skuteczneA cholera wie taka decyzja lekarza, wg mnie to też raczej utrudnia sprawę. Pewnie dostanę jutro ten Prolutex, a może zrobi jakąś zmianę. Nie mam pojęcia. Mam nadzieję , że rzeczywisty poziom jest większy niż te 16...
Lea2022
Moderator
Kochana,Skonsultowałam i mam dołożyć luteinę podjęzykowo. Ale no masakra - biorę prolutex, 3xdupek, 3x cyclogest. Stresuje mnie to
ja w pewnym momencie brałam:
2x400 cyclogest
2x prolutex w zastrzykach
8x200 besins doustnie
anyżowa
Fanka BB :)
Z jakiego powodu dostałaś takie duże dawki?Kochana,
ja w pewnym momencie brałam:
2x400 cyclogest
2x prolutex w zastrzykach
8x200 besins doustnie
Lea2022
Moderator
Chyba tego samego co estrofemu... marnie mi się wchłania niestety.Z jakiego powodu dostałaś takie duże dawki?
Przy 2xcyclogeście, 4xbesins i 1x prolutex miałam progesteron w okolicy 20.
Potem plamiłam, miałam krwiak i wtedy dostałam takie combo i ledwo dobiłam do 30.
A jak łożysko przejęło funkcję to nagle bum, 150.
Także sobie schodzę, ale ostrożnie na wszelki wypadek (zaczęłam już 19tc, a nadal mam 4x200 besins i 1xprolutex, jutro będę oznaczać poziom i jeśli będzie nadal ok to pewnie znowu w poniedziałek coś odstawimy).
anyżowa
Fanka BB :)
Wow...Końskie dawki miałaś/nadal masz, pewnie wydałaś majątek na leki, ale najważniejsze, że finalnie udało się utrzymać odpowiedni poziom dla rozwoju ciążyChyba tego samego co estrofemu... marnie mi się wchłania niestety.
Potem plamiłam, miałam krwiak i wtedy dostałam takie combo i ledwo dobiłam do 30.
Także sobie schodzę, ale ostrożnie na wszelki wypadek (zaczęłam już 19tc, a nadal mam 4x200 besins i 1xprolutex, jutro będę oznaczać poziom i jeśli będzie nadal ok to pewnie znowu w poniedziałek coś odstawimy).
Devin
Moderator
A kiedy łożysko przejmuje funkcje? Ja narazie luteinę biorę dopiero zaczynam odstawiać na początku styczniaChyba tego samego co estrofemu... marnie mi się wchłania niestety.
Lea2022
Moderator
Zaczyna mniej więcej z początkiem drugiego trymestru, tak jak się kształtuje a tak w pełni to 16-18tcA kiedy łożysko przejmuje funkcje? Ja narazie luteinę biorę dopiero zaczynam odstawiać na początku stycznia
reklama
Lea2022
Moderator
no schodziło koło 2tys na leki miesięcznie, ale to i tak ułamek kwoty invitrowej.Wow...Końskie dawki miałaś/nadal masz, pewnie wydałaś majątek na leki, ale najważniejsze, że finalnie udało się utrzymać odpowiedni poziom dla rozwoju ciąży