reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Generalnie chyba tak można, ale przydałaby się nam jakaś fachową lekarska opinia 😅
No ja akurat w domu bym za dużo myślała o tym a w pracy szybciej czas leci, no i zależy. Ja mam pracę siedzącą przed kompem. Jakbym pracowała fizycznie to chciałabym pewnie zwolnienie.
A po nieudanym transferze tym bardziej ja bym chciała pracować, w domu bym pewnie się zamartwiała, płakała i piła wino 😂

reklama
a tak z ciekawości: gdybym teraz się przeziębiła, katar, kaszel to co ze stymulacją? :D
mi lekarka mówiła żeby właśnie się bardzo pilnować i nie pochorować, bo byłoby ryzyko że trzeba będzie przerwać stymulację. Ale to pewnie też zależy kiedy, jakbyś jutro w 2dc obudziła się zasmarkana to pewnie nic by się nie stało, ważne żeby do punkcji być zdrowym :)

Generalnie chyba tak można, ale przydałaby się nam jakaś fachową lekarska opinia 😅
Oczywiście, u mnie w szpitalu sa nawet takie plakaty propagandowe ;-)
Pani po IUI idzie do pracy w piekarni.
Pani po transferze idzie do pracy... w szkole!!! (to był znak dla mnie, ale się nie dałam :p).
Wszystko jest kwestią indywidualną. Fizycznie to raczej nic się nie dzieje. Ale emocjonalnie... to jak kto woli - czy bycie zajętym w pracy (ja akurat mam tak, że nie ma miejsca na myślenie o czymkolwiek innym), czy odpoczynek w domu...

Melduję że ja już po transferze. Dziękuję za wszystkie kciuki dziewczyny🥹 Blastka się pięknie rozprężyła i zaczęła wychodzić z otoczki więc nie trzeba było stosować nacięcia. I bez podłoża embryo glue ostatecznie wyszło :) najgorszym elementem było oczekiwanie z pełnym pęcherzem 🤣 a tak to zabieg totalnie bezbolesny. Za tydzień robię pierwszą betę. Niech się teraz mocno wgryza!!! ❤️😻
Cudownie ❤️ trzymam mocno kciuki i kibicuje. Niech się maluch zadomowi i rośnie zdrowo 💕

Cześć dziewczyny 😉 Ja dzisiaj 28 DC i nie mogę się doczekać @. Mam nadzieję że przyjdzie jak najszybciej, bo nie mogę się doczekać tego transferu. Dobrze że w pracy dużo roboty to chociaż nie mam czasu myśleć. A takie pytanie właśnie apropo transferów, brałyście/brałybyście po nim L4 czy nie ?
Ja brałam i uważam, że źle zrobiłam, bo miałam za dużo czasu na myślenie, analizowanie i szukanie objawów, które były objawem tylko mojej niepłodnej głowy :) po kolejnym nie zamierzam brać

reklama
Do góry